Martin Johnsrud Sundby og OL i Pyeongchang:

Måtte flytte ut hjemmefra før OL

- Vi tok ikke sjansen, sier kona til langrennshelten.

FLYTTET UT: Livet som småbarnsfar ble en utfordring da Martin Johnsrud Sundby skulle lade opp til vinter-OL. Da sønnene Markus (bildet) og Max ble forkjølet, måtte han rett og slett flytte inn på hotell. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
FLYTTET UT: Livet som småbarnsfar ble en utfordring da Martin Johnsrud Sundby skulle lade opp til vinter-OL. Da sønnene Markus (bildet) og Max ble forkjølet, måtte han rett og slett flytte inn på hotell. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): - Vi ble enige om at det beste var at Martin flyttet hjemmefra og tok inn på hotell. Vi tok rett og slett ikke sjansen på at han skulle bo hjemme, sier kona til OL-helten Martin Johnsrud Sundby (33), Marieke Heggeland (32), til Se og Hør.

I SALG NÅ: Tirsdagens utgave av Se og Hør.
I SALG NÅ: Tirsdagens utgave av Se og Hør. Vis mer

I over en uke bodde sølv- og gullvinneren fra Pyeongchang alene på hotell i hjembyen Oslo, bare få kilometer fra sin kjære familie - før han reiste til Sør-Korea i tre uker.

- Det var forferdelig kjipt. Men slik er det å være småbarnsfar, sier Sundby til Se og Hør.

Barna hans Markus (5) og Max (1) var nemlig blitt forkjølet akkurat idet pappa skulle reise fra dem.

- Når man har jobbet i så mange år for å være best i OL, ville det vært katastrofe å bli syk rett før avreise, sier Martin.

Må prestere på hjemmebane
Nå kan ikke de to små vente med å få sin gull-pappa hjem fra det fjerne Sør-Korea. Å se ham på TV, er ingen god erstatning.

- Markus er ikke spesielt interessert ennå. Guttene forbinder det mest med at han ikke er hjemme hos oss, sier Marieke ettertenksomt.

Men nå venter nye, tøffe tider for Martin.

- OL-gull eller ei, det blir ikke noe ferie for Martin når han kommer hjem til familien igjen, sier Marieke Heggeland og ler.

- Nå er det nemlig han som må være sjef på hjemmebane, slik at jeg kan konsentrere meg om studentlivet.

Martins kone utdanner seg nemlig på Norges idrettshøgskole, og eksamen lurer rett rundt hjørnet.

Alvorsprat om fremtiden

Etter OL-gullet på lagsprinten sammen med kometen Johannes Høsflot Klæbo (21), avslørte Martin at han satser mot OL i Beijing i 2022 - og nye fire år med hardtrening venter.

- Vi har hatt en skikkelig prat om dette hjemme. Og vi kom frem til at så lenge vi får familielivet til å gå opp, får Martin lov til å satse videre for fullt, sier Heggeland til Se og Hør.

Det var med fantastisk hjelp av unge Klæbo at Martin klarte å hente hjem OL-gull nummer to. Og for begge ble det en kontrastenes dag.

Dagen og natten før løpet var unggutten nemlig forferdelig nervøs.

- Vi klarte verken å spise eller sove skikkelig. Johannes var like nervøs som meg, fortalte Martin etter seieren.

Saken fortsetter under videoen!

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindhamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer Vis mer

Hylles over hele verden

Med OL-gullet på lagsprinten skrev Klæbo seg inn på en svært eksklusiv liste. Kun tre mannlige langrennsløpere har tidligere klart å ta tre gull i ett og samme OL.

To av dem er våre egne legender Bjørn Dæhlie (50) og Vegard Ulvang (54). Og Klæbo får fortjent skryt fra Dæhlie.

- Jeg har aldri sett noen som Klæbo før. Han er så lett og fin i kroppen. Han har en eksplosivitet som er unik, sa Dæhlie til VG før OL.

Også internasjonalt hylles Johannes.

- En av de største stjernene i disse lekene er Johannes Høsflot Klæbo. Mannen som kalles Norges Justin Bieber har vunnet tre OL-gull i en alder av 21 år.

Slik starter selveste CNN sin reportasje om Johannes Høsflot Klæbo.

INTERVJUET AV CNN: Johannes Høsflot Klæbo ble intervjuet av CNNs Amanda Davies i Sør-Korea. Den amerikanske TV-kanalen kaller Klæbo for Norges svar på Justin Bieber. Video: CNN Vis mer

Sure russere

I Russland er imidlertid ikke Klæbo like populær, kanskje ikke så overraskende - ifølge Dagbladet.

- Klæbo er veldig kjent i Russland, men teknikken hans er ikke populær. Den liker vi ikke. Det er så stygt å gå på ski på den måten. Vi liker vanlig diagonalgang i motbakker, sa OL-utøver Andrej Larkov til Dagbladet forrige uke.

Og på spørsmål fra Dagbladets reporter om hvorvidt Larkov tror noen russere kommer til å teste ut teknikken til unge Johannes, var han klar i sin tale:

- Nei, det tror jeg aldri vil skje. Det er i hvert fall helt uaktuelt for meg. Det er ikke en fin måte å gå ski på. Klæbo-teknikken er veldig effektiv, men jeg tror aldri vi får se en russer gå som Klæbo, understreket Larkov.

LES OGSÅ: Se stjernenes private OL-bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer