Måtte fjerne ulovlig blogg

Forbrukerombudet reagerte på Tone Damli Aaberges t-skjortekonkurranse.

VILLE IKKE SELGE T-SKJORTER: - Hensikten ar å sysselsette fansen litt, sier Tone Damli Aaberges manager David Eriksen. Foto: SCANPIX
VILLE IKKE SELGE T-SKJORTER: - Hensikten ar å sysselsette fansen litt, sier Tone Damli Aaberges manager David Eriksen. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: I tre dager reklamerte Tone Damli Aaberge for en konkurranse på bloggen sin. Ulovlig mente Forbrukerombudet. Nå er bloggen fjernet.

Det skriver VG.

- Ta bilde av dere selv med denne flotte T-skjorten av meg! Jeg kommer til å legge ut bildene på bloggen min. Lykke til! smilter 22-åringen i en video hun hadde lagt ut på sin egen blogg.

Konkurransen forutsatte at man kjøpte en t-skjorte til 270 kroner. Premier var signerte CD-er, en plakat, et bilde og en personlig hilsen på bloggen.

- Dette er ikke en markedsføringsmetode man kan bruke, det vil rammes av markedsføringsloven. I ytterste konsekvens kan hun risikere økonomiske konsekvenser, sier nestleder ved Forbrukerombudet, Bente Øverli, til VG.

Hun viser til paragraf 20 i loven, hvor det heter at man ikke kan komme med direkte oppfordringer til barn og unge om å kjøpe annonserte produkter.

- En ting er å bli lokket til å være med i en konkurranse, men det er den direkte kjøpsoppfordringen vi reagerer på, forklarer Øverli.

Konkurransen var på nett i tre dager, før den ble stengt etter VGs henvendelse.

- Vi har bare hatt godee hensikter. Hensikten har ikke vært å selge t-skjorter, men å sysselsette fansen litt, skape bevegelse på bloggen og gjøre det til en hyggelig greie, sier Tones manager David Eriksen til avisen.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dette tjener Tone og Aksel