MÅTTE OPERERES: Patrick måtte fjerne del av magesekken fordi kreften i bukspyttkjertelen hadde spredd seg. Her med kona Lisa.  Foto: All Over Press
MÅTTE OPERERES: Patrick måtte fjerne del av magesekken fordi kreften i bukspyttkjertelen hadde spredd seg. Her med kona Lisa. Foto: All Over PressVis mer

Måtte fjerne del av magesekken

Kreften har spredd seg.

SEHER.NO: Håpet svinner for "Dirty Dancing"-stjernen?

Forrige uke kunne amerikanske medier melde at Patrick Swayze (55) reagerte svært svært positivt på cellegiftbehandlingen han har gjennomgått de siste ukene. Og til tross for dystre spådommer, så det ut til at superstjernen kanskje ville få litt lengre tid å leve.

- Patrick Swayze fortsetter å reagere godt på behandling for kreft i bukspyttkjertelen. Og på grunn av denne fantastiske responsen, vil han forsette behandlingen ved Stanford, uttalte hans lege George Fisher i forrige uke.

Men dette håpet er nå i ferd med å svinne, skriver Aftonbladet.

Ifølge National Enquirer måtte nemlig 55-åringen hasteopereres nylig, etter at legene ved Stanford kreftsenter fant ut kreften i bukspyttkjertelen hadde spredd seg.
Som følge av spredningen måtte skuespilleren fjerne en del av magesekken, dette for at legene skulle kunne se nærmere på spredningen og ta vekk kreftvev i magen hans.

Ifølge Herman Kattlove, kreftspesialist og talsmann for den amerikanske kreftforeningen, har Swayzes kreftsykdom nå tatt en svært negativ vending.

- Legene gjorde nok et svært minimalt inngrep for å se nærmere på kreftspredningen. Man vil ikke gjøre store inngrep på personer som ikke har lenge igjen, sier han.

Men tross motgangen og de dystre spådommene fra diverse eksperter, fortsetter Swayze både kreftbehandlingen og tv-jobbingen.

Stjernen har fått tillatelse til å bruke Moffett Federal Airfield for å fly frem og tilbake til Stanford kreftsenter, og bruker stadig sitt eget privatfly til og fra behandlinger.

Han holder også fortsatt på med innspillingen av hans kommende tv-serie "The Beast", som skal ha premiere i sommer.

Swayze og hans kone Lisa Niemi har tidligere takket for all støtten de har fått i denne vanskelige tiden.

- Vi er utrolig glade og takknemlige for den positive responsen Patrick har hatt til behandlingen. I tilllegg tror vi at alle bønnene og de gode tankene som har blitt sendt hans vei har hatt en stor innvirkning. Tusen takk, sa Niemi.

LES OGSÅ: - Kan Swayze bli frisk?