ÅPENHJERTIG: Anne-Kat. Hærland var sikker på at hun ville dø da panikkangsten herjet. Foto: SCANPIX
ÅPENHJERTIG: Anne-Kat. Hærland var sikker på at hun ville dø da panikkangsten herjet. Foto: SCANPIX Vis mer

Måtte få psykolog-hjelp

Anne-Kat. Hærland snakker ut om panikkangsten.

SEHER.NO: Anne-Kat. Hærland er en av norges mest populære komikere.

Men til tross for at millionene renner inn på kontoen, har ikke livet alltid vært like lett for den munnrappe blondinen.

Til "God Kveld Norge" fortalte hun lørdag at hun har vært gjennom en tøff periode, hvor hun fikk hjelp av en psykolog.

- Jeg gikk til psykolog i mange år, jeg. Jeg sluttet for noen år siden, da følte jeg at jeg hadde blitt helt frisk, fortalte hun.

Det var under hennes først show, "Jeg er ikke Dina", at problemene begynte.

- Jeg fikk panikkangst i 1999, som et lyn fra klar himmel. Da tenkte jeg at jeg enten kunne sette meg ned og ha panikkangst resten av livet, eller gå i terapi og gjøre noe med det, sa hun.

Hun sa det tok mange år før hun ble frisk.

- Folk som har hatt det, sier at det er aldeles grusomt. Du tror at du skal dø. Du tror hjertet skal stoppe. Så kommer det kanskje av at du er stresset, at du ikke har tid til å roe ned. Men så lærer man å rydde opp i tidligere ting, grums fra fortiden.

Hærland fortalte at det var tøft å gå på scenen, og at hun var redd for hva folk ville tenke.

- Det er tøft å gå på scenen kveld etter kveld og tenke: "Hva hvis de ikke liker meg?", "Hva hvis de kjefter på meg?", "Hva hvis de skriker til meg?". Det blir en negativ spiral, en selvforsterkende profeti.

Hun bestemte seg for å bli frisk igjen.

- Jeg kunne velge om jeg ville slutte å gå på scenen, og avlyse alt sammen og dyrke angsten i en mørk krok, eller å gjøre noe med det. Sett deg opp på hesten, liksom. Ellers blir ikke ting bra, sier hun.

LES OGSÅ: - Jeg vil aldri bli mamma

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.