Syreskadde Katie blir stadig bedre

Måtte få hud fra en ku

Ekskjæresten ødela ansiktet hennes med etsende syre – men lyktes ikke i å drepe Katie Pipers livsglede.

TV-STJERNE: Katie Piper har tatt en plass i offentligheten etter at hun kom ut fra sykehuset, og demonstrerer at man ikke trenger skjule seg selv om man har arr i ansiktet. Foto: Brett D. Cove / Splash News / NTB
TV-STJERNE: Katie Piper har tatt en plass i offentligheten etter at hun kom ut fra sykehuset, og demonstrerer at man ikke trenger skjule seg selv om man har arr i ansiktet. Foto: Brett D. Cove / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Britiske Katie Piper (38) hadde en lovende modellkarriere da hun i 2008 ble angrepet på åpen gate. Ekskjæresten Daniel Lynch hadde betalt en mann for å kaste syre på henne.

Katie fikk ødelagt ansiktet, halsen og luftrøret – og mistet synet på det ene øyet. 40 operasjoner måtte til før Katie kunne forlate sykehuset og flytte hjem til foreldrene sine.

Katie nektet å la de fryktelige skadene hindre henne i å fortsette livet sitt. Da hun kom seg på beina igjen, bestemte hun seg for å starte en veldedig organisasjon, KP Foundation, som støtter andre som må leve med store arr på kroppen.

Etter hvert ble det dokumentarer, bøker og TV-program. Det er også blitt over 400 operasjoner. Katie har fått transplantert hud fra andre steder på kroppen – men hennes egen hud har ikke vært nok.

Firbeint hjelp

- Brannskaden gikk gjennom musklene og helt ned til skjelettet. Siden det var et etsende stoff, ble alle fire lagene av huden ødelagt, fortalte hun nylig i podkasten «What if?» av TV-journalisten Lorraine Kelly.

- Underlaget i huden min er laget av kollagen og elastin fra en ku. Så det er bare å komme med alle ku-vitsene dere har – ansiktet mitt er bygget opp fra en ku, fortsatte hun lattermildt ifølge Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer