«Mesternes mester»:

Måtte få hjelp etter «Mesternes»-tapet

Bjørn Einar Romøren havnet på andreplass i «Mesternes mester». Etter finalen måtte han få hjelp.

BANDASJE: Bjørn Einar Romøren røper hva som skjedde under finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BANDASJE: Bjørn Einar Romøren røper hva som skjedde under finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

KRISTIANSAND/OSLO (Se og Hør): - Jeg synes dette var fryktelig gøy, sier den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (40) til Se og Hør etter fredagens «Mesternes mester»-finale.

Han havnet på en imponerende andreplass etter å ha blitt slått av Nils Jakob Hoff (37).

FINALE: Det ble en nervepirrende finale mellom Bjørn Einar Romøren og Nils Jakob Hoff. Video: Steffen Pettersen/NRK Vis mer

Romøren har gjennom hele sesongen fått enorm støtte og skryt for innsatsen i NRK-programmet, spesielt ettersom han sommeren 2019 mottok skrekkbeskjeden om at det han trodde var en prolaps i ryggen, viste seg å være en svulst.

Etter omfattende prøver viste det seg at skihoppstjernen hadde fått den sjeldne kreftsykdommen Ewings sarkom.

Imponert

Romøren har hele veien vært åpen om sykdommen og de medfølgende utfordringene, og i april 2020 kunne han avsløre overfor Se og Hør at han endelig var blitt frisk igjen.

Det er med andre ord ikke rart at han har imponert mange med ikke bare deltakelsen, men å ta seg helt til finalen.

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

- Jeg er imponert over meg selv. Det har vært en kjempeopplevelse, sier han, og forklarer at en av grunnene til at han ønsket å delta i «Mesternes mester», var å kunne inspirere andre.

- Jeg følte jeg vant «Mesternes mester» før jeg i det hele tatt satte meg på båten til huset. Meldinger i innboksen min viste at folk lot seg inspirere av at jeg var med. Det har vært en ekstrem drivkraft for meg, fortsetter han.

Støtte

Romøren forteller også at han har klart å pushe seg selv, samtidig som han har fått enorm støtte i huset av de andre deltakerne.

- Jeg føler jeg har blitt løftet frem. Som jeg ble på sykehuset med leger og familien min i den andre kampen.

KNUST: Nok en rekord knuses i denne sesongen av «Mesternes mester». Video: NRK Vis mer

- Jeg håper dette kan hjelpe noen over dørstokkmilen, og til å ha troa på seg selv. Selv om det ser litt mørkt ut er det lys i tunnelen, og det er forhåpentligvis ikke toget som kommer imot, legger han til.

Etter finalen mot Nils Jakob Hoff, beskriver 40-åringen konkurransen som spennende, kul, slitsom og fantastisk rå.

- Det var kjempegøy. Jeg vet ikke hvor langt bak han jeg lå, men hadde jeg vært et par sandsekker til lenger fremme så hadde kanskje marginene vært på min side og bikket min vei. Det vi var enige om var å heie på hverandre og gi en god kamp. Det var kjempegøy selv om det var drit slitsomt, innrømmer skihoppstjernen.

BLOD: Her går det galt for danseren Nadya Khamitskaya Andersen i «Mesternes Mester». Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

Skade

Det man imidlertid ikke fikk se på TV-skjermen, var at Romøren måtte få hjelp i sanden etter finalen og ble bandasjert. Overfor Se og Hør røper han hva som skjedde.

- Jeg føler det sier sitt, at når du jubler på deg en skade når du ikke vinner selv, så var det en bra finale likevel. Jeg fikk en liten vridning i jubelscenene. Det må man tåle.

LEGEHJELP: Bjørn Einar fikk raskt hjelp etter finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LEGEHJELP: Bjørn Einar fikk raskt hjelp etter finalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hjemme venter kone og barn, og skihopperen ser naturligvis frem til å komme hjem igjen.

- Dette har selvfølgelig vært en fin opplevelse, men gleder meg til å bytte ut sengekompisen, sier han avslutningsvis.

VISER FREM: Bli med inn i det eksklusive «Mesternes mester»-huset. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Ute før finalen

Tidligere i kveld måtte Øystein «Pølsa» Pettersen (39) takke for seg, og ta til takke med den noe sure tredjeplassen.

- Jeg var rett og slett for dårlig. Det stoppet her. Jeg var ikke bedre. Verden går videre. Jeg tar med meg et ringspill og smiler.

Overfor Se og Hør tar Pettersen tilsynelatende tapet med knusende ro.

LEDET: Den tidligere skiløperen ledet lenge jaktstarten, men måtte til slutt takke for seg. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
LEDET: Den tidligere skiløperen ledet lenge jaktstarten, men måtte til slutt takke for seg. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

- Det gikk i hvert fall bedre enn i fjor, det er jeg enig i. Tenk deg neste år da, alle gode ting er tre. Da blir jeg skummel, spøker han.

39-åringen var nemlig med i konkurransen for andre år på rad, etter at han i fjor måtte trekke seg i første episode på grunn av en stygg skade i leggen.

Til tross for at han beholder humøret etter at finalen glapp, legger han ikke skjul på at han liker bedre å vinne enn å tape.

PÅ LØPEREN: Amalie Iuel var stolt over kjæresten Aksel Lund Svindal på premierefesten til dokumentarfilmen hans. Vis mer

- Det gjør jeg. Samtidig er det en del ting rundt resultatet jeg ikke får styrt. Blant annet hvor godt de andre deltakerne gjør det, sier han, og fortsetter:

- Jeg har prestert veldig godt i konkurransen, og gjorde det på ringspill også, men de andre var bedre. Jeg orker ikke gå rundt å bli påvirket av at de to gutta var bedre på ringspill enn meg, det lever jeg godt med.

LES OGSÅ: Dette fikk du ikke se på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer