Jacob Elordi:

Måtte bo i bilen

«Euphoria»-stjernen holdt på å gi opp skuespillerdrømmen.

SLET: Økonomien til den populære skuespilleren var dårlig på tross av suksessen. Foto: Shutterstock editorial/ NTB
SLET: Økonomien til den populære skuespilleren var dårlig på tross av suksessen. Foto: Shutterstock editorial/ NTB Vis mer
Publisert

«Euphoria»-stjernen Jacob Elordi (25) var bare 19 år gammel da han pakket kofferten og flyttet fra hjemlandet Australia til Los Angeles for å satse på en skuespillerkarriere.

I et intervju med magasinet GQ, kan den populære skuespilleren nå avsløre at han nesten måtte gi seg som skuespiller og flytte tilbake til foreldrene i Australia.

Det tok ikke lang tid før Elordi sikret seg sin første store filmrolle. I 2018 spilte han Noah Flynn i Netflix-filmen «The Kissing Booth», og ble en stjerne over natten.

FUNKYFAM: Hvem er best på fest, best likt og sterkest? La Funkyfam svare. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Under åtte tusen kroner på konto

Men etter Netflix-suksessen gikk skuespilleren inn i en tung periode. Etter at han kom tilbake fra Sør-Afrika, hvor filmen ble spilt inn, sov han på sofaen til en kompis - fordi han ikke hadde nok penger til å leie sitt eget sted.

- Jeg fikk ingen filmroller. Jeg tror jeg hadde mellom fire og åtte tusen kroner igjen på kontoen min. «Euphoria» var min siste mulighet før jeg måtte gi opp, og flytte hjem for å tjene penger.

Men da Elordi prøvespilte for rollen som Nate Jacobs i den populære HBO-serien, ble produsentene overbevist.

FUNNET KJÆRLIGHETEN: Hanne og Erik har Cerebral Parese. Takket være avanserte datamaskiner kan de nå fortelle hva de tenker. Video: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Han endte med å bli den første skuespilleren til å kapre en rolle i ungdomsserien. Problemene stoppet imidlertid ikke helt der.

Hans økonomiske situasjon var så dårlig at han måtte bo i bilen sin da arbeidet med serien begynte.

Etterhvert fikk han hjelp fra uventet hold.

Under innspillingen av piloten oppdaget en av produsentene at skuespilleren oppholdt seg mye i traileren på settet. I tillegg befant Elordi seg mye i bilen sin som sto parkert rett ved, som var full av hans personlige eiendeler.

- Bilen var full av flytteesker og ting, forteller han i intervjuet

Produsenten, som la merke til Elordis bosituasjon, skaffet han et hotellrom han kunne bo på. Noe som fikk stjernen til å føle seg veldig heldig.

KRYPTISK: Tidligere «Love Island»-deltaker Thammy Dias og TV-profil Mayoo Indiran dukket plutselig opp på rød løper sammen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Ikke alene

Elordi er ikke den eneste «Euphoria»-stjernen som har åpnet seg opp om økonomiske problemer.

Sydney Sweeney (24), som spiller den populære figuren Cassie, har tidligere uttalt i et intervju med The Hollywood Reporter, at økonomien hennes ikke vil tåle familielivet.

- Jeg er bekymret for at hvis jeg ikke jobber, så er det ikke nok penger og støtte til barna jeg vil ha.

Sweeney sier hun hele tiden har hatt lyst til å bli mor i ung alder, men at en graviditet og en liten baby kan resultere i mange måneder borte fra skuespillerjobben, noe 24-åringen mener hun ikke har råd til.

GJØR INNTRYKK: I dokumentaren «Stacey Dooley overnatter» besøker reporteren familier litt utenom det vanlige. I den nyeste sesongen overnatter hun hos 70 år gamle Sherry, som livnærer seg som sadist. Video: Rød Løper / NRK Vis mer

- Jeg har ingen som støtter meg, jeg har ingen jeg kan henvende meg til for å betale regningene mine, eller ringe etter hjelp. De betaler ikke skuespillere som de pleide.

LES OGSÅ: Kom med falsk dødsbudskap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer