Calvin Harris:

Måtte bli gjenopplivet

Den verdenskjente DJ-en måtte korke flasken på grunn av hjerteproblemer.

DRAMATISK: Calvin Harris avslører at han måtte gjenopplives i 2014 - etter å ha slitt med hjertearytmi. Her er han med kjæresten Aarika Wolf i fjor. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Calvin Harris avslører at han måtte gjenopplives i 2014 - etter å ha slitt med hjertearytmi. Her er han med kjæresten Aarika Wolf i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den skotske sangeren, låtskriveren og DJ-en Calvin Harris (36) - eller Adam Richard Wiles, som han egentlig heter - har gjort stor suksess siden han for alvor slo gjennom med albumet «I Created Disco» i 2007. Hans andre album fikk topplassering på UK Album Chart, og han er kjent for hits som «Summer», «One Kiss» og «Bounce».

36-åringen har også skrevet og produsert plater for verdenskjente artister som Kylie Minogue, Dizzee Rascal og Rihanna.

Til tross for at Harris har hatt enorm suksess jobbmessig, er det imidlertid ikke alt som har gått knirkefritt for seg på privaten, spesielt når det gjelder helsen hans.

Tirsdag delte nemlig den amerikanske medieplattformen Dancing Astronaut en video fra en av Harris' opptredener i 2014 på Twitter. Harris ga et oppsiktsvekkende svar tilbake:

«2014 var et interessant år for meg, og startet med at jeg dyttet meg ned fra nummer én i Storbritannia og endte med at jeg måtte få hjertet mitt startet opp på nytt på legevakten. Denne typen ting skjedde imellom».

Det tok ikke lang tid før flere amerikanske medier plukket opp den ukjente opplysningen om DJ-ens daværende helsetilstand.

Hjerteproblemer

I 2014 unngikk «Summer»-sangeren å gå inn i detalj på hva slags helseplager han hadde - etter å ha avlyst flere spillejobber og opptredener. Blant disse var MTV European Music Awards, hvor Harris annonserte at han ikke kom til å delta - bare 24 timer før arrangementet skulle finne sted.

«Ingen EMAs på meg i helgen. Har noen hjerteproblemer. På vei hjem for å se om det kan løses», skrev stjernen den gang i et innlegg på Twitter kort tid før arrangementet.

MED KJÆRESTEN: Calvin Harris har vært sammen med Aarika Wolf i flere år. Her er de sammen i Los Angeles i 2019. Foto: NTB Scanpix
MED KJÆRESTEN: Calvin Harris har vært sammen med Aarika Wolf i flere år. Her er de sammen i Los Angeles i 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samme år avslørte Harris at han hadde blitt diagnostisert med hjertearytmi, som er preget av en unormal banking i hjertet. Etter diagnosen ga Harris opp alkohol for å unngå symptomene.

Noen år senere, i 2018, fortalte Harris åpent om sin edruelighet under en spørsmålsrunde på Twitter, og da skrev han åpenhjertig at han kunne drikke to flasker med whisky før han inntok scenen.

- Det siste jeg vil gjøre er å drikke to flasker med Jack Daniels hver kveld, leve på greggs pasties (en type hurtigmat, journ.anm.) og sove på en stinkende buss hele året, skrike i en mikrofon i 55 minutter og late som at jeg spiller keyboard fem ganger i uken, de dagene er forbi, har han tidligere sagt til The Sun.

- Jeg har ikke drukket på fire år. Ting er litt mindre morsomt, men jeg har ikke hatt hjertearytmi siden 2014, fulgte han opp med i et Twitter-innlegg.

Harris har tidligere fortalt åpent om hva slags utfordringer han har møtt på når han har holdt seg edru på turné.

- Jeg sluttet å drikke fordi det faktisk gjorde meg syk. Det påvirket hjernen min på den verste måten. Det er vanskelig å gjøre det jeg gjør fordi du er omringet av Jack Daniels. Overalt hvor du går er det en flaske Jack Daniels. Hvis du dukker opp på en opptreden er det to, dukker du opp på en konsert er det seks. Hvor forsvinner alt? Vel, noen må drikke det, har han tidligere uttalt til BBC.

To bilulykker

Til tross for at den verdenskjente DJ-en nå lever en langt roligere tilværelse enn han gjorde tidligere, har ikke 36-åringens liv bare vært rosenrødt. I 2018 var nemlig Harris og modellkjæresten Aaarika Wolf (26) involvert i en bilulykke. Wolf skal ha kjørt bilen - og krasjet inn i en annen bil.

Den gang gikk det heldigvis bra. Men to i år i forveien, i 2016, var Harris involvert i en mer alvorlig ulykke da han var på vei til flyplassen i Los Angeles. Den gangen ble han fraktet til sykehus i ambulanse og ble behandlet for kuttskader. Allerede dagen etter ble han skrevet ut.

På privaten har Harris vært sammen med den ti år yngre modellen Aarika Wolf i flere år. DJ-en har tidligere også datet kjente artister som Rita Ora (29) og Taylor Swift (30). Han har hatt stor suksess som DJ, låtskriver og artist, og innkasserte svimlende 48 millioner dollar i 2018, ifølge Forbes.

LES OGSÅ: Kobles til ny mann etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer