Jada Pinkett Smith:

Måtte beskytte seg mot kjæresten med kniv

- Han ble veldig aggressiv, forteller skuespillerstjernen.

- VOLDELIG FORHOLD: Skuespillerstjernen Jada Pinkett Smith forteller om en periode i livet da hun var i et forhold hun måtte flykte fra. Foto: NTB Scanpix
- VOLDELIG FORHOLD: Skuespillerstjernen Jada Pinkett Smith forteller om en periode i livet da hun var i et forhold hun måtte flykte fra. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gjennom sitt eget Facebook-program «Red Table Talk» har skuespillerstjernen Jada Pinkett Smith (47) skapt store overskrifter om alt fra private avsløringer til hysteriske historier.

Hver uke kommer en ny episode av programmet der skuespilleren sammen med datteren, Willow Smith (18), og moren, Adrienne Banfield-Jones (64), snakker om ulike temaer som preger livet.

Temaet for denne ukens program handler om voldelige kjæresteforhold, noe Jada selv sier at hun har opplevd.

- Jeg har definitivt vært i et forhold med psykisk vold, forteller Jada, og åpner opp om en hendelse i livet der hun fryktet for sitt eget liv.

Dro frem kniv

Hendelsen inntraff lenge før hun møtte ektemannen Will Smith (50). På den tiden datet hun en fyr som viste seg å ikke være slik han hadde utgitt seg for å være.

Jada påstår at hun en dag havnet i en situasjonen der hun så seg nødt til å plukke opp en kniv, for å beskytte seg mot sin tidligere kjæreste.

De to var på vei hjem fra en restaurant da det hele eskalerte. Hennes daværende kjæreste var alkoholpåvirket, og hadde planer om å kjøre hjem. I bilen skal han ha blitt svært aggressiv, og Jada så ingen annen vei enn å flykte.

Heldigvis visste Jada hvor hun befant seg, og hvor hun skulle løpe for å komme seg hjem. Skuespillerstjernen tok dermed beina fatt.

- Jeg løp hjem og inn i huset. Der tok jeg av meg klærne og de høye hælene. Jeg har alltid med meg en hettegenser og joggebukse. Jeg husker jeg tok på meg det, fant en stor kniv på kjøkkenet, og gjemte meg på rommet til sønnen hans. Jeg kommer aldri til å glemme det, forteller hun.

Flyktet

Noen minutter senere kom kjæresten løpende etter. Han kom seg inn gjennom bakdøren til huset, minnes Jada.

- Jeg kunne høre ham. Jeg gikk ut av sønnen sitt rom, og stilte meg nederst i gangen. Jeg sa: «Ikke kom nærmere». Så sa han det alle sier i filmer: «Tror du jeg vil skade deg? Det ville jeg aldri gjort mot deg».

Jada minnes at hun ikke følte seg trygg, og tenkte raskt at hun var i trøbbel. Hvordan det hele endte, klarer Jada imidlertid ikke å huske. Men hun husker godt hvordan hun kom seg ut av det angivelige voldelige forholdet.

På den tiden hadde filmregissøren Spike Lee (61) tilbudt henne en rolle i filmen «Girl 6», og det var nettopp denne filmen som viste seg å bli redningen.

Saken fortsetter nedenfor.

REDDET JADA: Filmregissøren Spike Lee ble redningen for Jada Pinkett Smith. Foto: NTB Scanpix
REDDET JADA: Filmregissøren Spike Lee ble redningen for Jada Pinkett Smith. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Spike hadde ringt meg i forbindelse med «Girl 6», og jeg brukte ham som en unnskyldning til å sette meg på et fly, og da sa han (Jadas tidligere kjæreste): «Jeg kommer vel aldri til å se deg igjen?».

Jada satte seg på det flyet, og så seg aldri tilbake.

Ville ikke gifte seg

Til tross for den angivelig dramatiske hendelsen har den 47 år gamle skuespilleren heldigvis hatt bedre hell i kjærlighetslivet i ettertid.

I hele 21 år har Jada vært gift med skuespillerstjernen Will Smith, og sammen har de barna Willow og Jaden Smith (20). Will har også sønnen Trey Smith (21) fra et tidligere forhold.

TÅREVÅTT: Jada Smith møtte Will Smiths ekskone, Sheree Fletcher, for en samtale om hvordan det var da hun datet Will mens han og Sheree fortsatt var gift. Video: Red Table Talk via CNN Vis mer

Til tross for det lange ekteskapet var det likevel ikke innlysende for Jada å gifte seg med Smith.

I en tidligere episode av «Red Table Talk» innrømmet Jada at hun egentlig aldri ønsket å gifte seg med sin berømte ektemann. Bryllupet i 1997 viste seg heller å bli en tårevåt affære.

- Jeg var under mye press da jeg var en ung skuespiller. Jeg var ung og gravid, og jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg visste bare at jeg aldri ville gifte meg, uttalte hun ifølge Mirror, og la til:

- Mitt første trimester var helt grusomt. Og jeg var så lei meg fordi jeg måtte gifte meg. Jeg var forbannet! Jeg gråt på vei opp kirkegulvet, jeg gråt hele veien.

Årsaken til at «Girls Trip»-stjernen ikke ønsket å gifte seg, er fordi hun ikke er enig i «reglene» i et ekteskap. Det kommer videre frem at det var moren hennes som til slutt klarte å overbevise henne om at hun burde gifte seg

- Jeg har aldri vært enig i konstruksjonen av ekteskap. Jeg er fremdeles ikke det. «Til døden skiller oss ad» er ekte for meg, men ikke alle reglene og alle forventningene. Denne tittelen «kone», den aksepterte konvensjonelle definisjonen av «kone» - det er jeg ikke, sa hun.

LES OGSÅ: Slik er stjernenes unike vennskap

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer