Andrea Badendyck:

Måtte berges av helikopter etter fjelldrama

- Vi er stuck i en fjellvegg.

BERGET AV HELIKOPTER: Andrea Badendyck (24) måtte reddes ned fra en fjellside i Nusfjord i går. Foto: Morten Eik / Se og Hør
BERGET AV HELIKOPTER: Andrea Badendyck (24) måtte reddes ned fra en fjellside i Nusfjord i går. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er i gang for fullt, og mange kjendiser har allerede ferieplanene klare. Noen skal på festivaler, noen skal til det store utland, mens andre skal på fjellet.

Blogger og tidligere «Farmen«»- deltaker Andrea Badendyck (24) har funnet veien til Lofoten, der hun og reisefølget har utforsket Nord-Norges vakre natur. Det gikk likevel ikke helt som planlagt torsdag, da de var på fjelltur.

Ifølge Lofotposten skal Badendyck og reisefølget hennes ha satt seg fast, og måtte berges ned med helikopter.

Ringte nødsentralen

Badendyck har selv dokumentert hendelsen på sin Instagram-profil, der hun beskriver situasjonen og forklarer at det angivelig var så bratt at de «ikke klarte å komme seg ned». Dette resulterte i at de måtte ringe etter hjelp.

OPPDATERTE PÅ INSTA-STORY: Bloggeren dokumenterte hele hendelsen. Foto: Skjermdump/Andrea Badendyck
OPPDATERTE PÅ INSTA-STORY: Bloggeren dokumenterte hele hendelsen. Foto: Skjermdump/Andrea Badendyck Vis mer
VENTET I TRE TIMER: Badendyck og reisefølget satt fast i fjellsiden i flere timer. Foto: Skjermdump/Andrea Badendyck
VENTET I TRE TIMER: Badendyck og reisefølget satt fast i fjellsiden i flere timer. Foto: Skjermdump/Andrea Badendyck Vis mer
REDDET: Røde Kors kom til unnsetning og berget reisefølget med helikopter. Foto: Skjermdump/Andrea Badendyck
REDDET: Røde Kors kom til unnsetning og berget reisefølget med helikopter. Foto: Skjermdump/Andrea Badendyck Vis mer

Politiet sier til Lofotposten at reisefølget måtte reddes med helikopter fordi det var for bratt til å få dem ut fra fjellsiden til fots. Et Sea King redningshelikopter rykket ut fra Bodø til Nusfjord for å berge dem, skriver Lofotposten.

Etter tre timer ble de reddet med et Sea King redningshelikopter, hvor hele reisefølget ble heist opp til helikopteret med tau. Den dramatiske hendelsen endte heldigvis godt og ingen ble skadet.

Se og Hør har vært i kontakt med Badendyck, som opplyser at hun ikke er tilgjengelig for kommentar.

I GOD BEHOLD: Andrea Badendyck slapp unna hendelsen med skrekken. Foto: Morten Erik / Se og Hør.
I GOD BEHOLD: Andrea Badendyck slapp unna hendelsen med skrekken. Foto: Morten Erik / Se og Hør. Vis mer

Satt fast i tre etter fallskjermhopp

Badendyck er ikke den eneste realitydeltakeren som har vært uheldig ute i naturen den siste tiden. Tidligere i vår skrev Tønsberg Blad at en fallskjermhopper hang fast i et tre omkring 20 meter over bakken ved Jarlsberg luftsportssenter i Tønsberg. Få timer senere ble det kjent at det var den tidligere «Paradise Hotel» og «Skal vi danse»-deltakeren Grunde Myhrer (23) som det var snakk om.

I etterkant av redningsaksjonen fortalte han følgende til Se og Hør:

HANG FAST: Realitykjendis Grunde Myhrer ble hengende fast i et tre etter et fallskjermhopp i Tønsberg lørdag. Foto/video: Peder Gjersøe og Grunde Myhrer Vis mer

- Det kunne vært alvorlig, men riktig vurdering ble tatt, som gjorde at dette gikk helt strålende. Tre timer i toppen av et tre er jo en artig erfaring. Takk til norsk helsevesen for strålende innsats, og alle de andre folka som hjalp til.

På Instagram la 23-åringen ut en serie med bilder, der det ser ut til at det var lite panikk fra hans side mens han satt i treet. Myhrer tok flere «selfies» av seg selv underveis, og fulgte tilsynelatende med på redningsaksjonen på nettaviser mens han ventet på å få komme ned.

Ifølge Tønsberg Blad var Myhrer ved godt mot mens han satt fast:

- Han synger «Ta livet som det faller seg. Han virker definitivt uskadd der han henger, og da han hørte at de vurderte Sea King-helikopter sa han «da klatrer jeg heller ned», sa avisens reporter på stedet i vår.

Populær «Farmen»- deltaker

I fjorårets sesong ble mange kjent med oslobloggeren Andrea Badendyck (24), som sjarmerte seerne landet over.

Andrea Badendyck har i mange år før «Farmen» klart å skape overskrifter helt på egen hånd. Hun drev en av landets best leste blogger, og tjente en formue på sponsing og reklamering. Den hverdagen har hun imidlertid sett seg lei på, kunne hun fortelle til Se og Hør i november.

DÅRLIG BEHANDLET: Farmen-deltaker Andrea Badendyck mener hun ble behandlet dårlig av Irene fra årets sesong. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

- Jeg synes det er befriende å slippe presset om å hele tiden måtte gi noe av seg selv. Du er nødt til å skrike stadig høyere i denne bransjen, og det har jeg ikke behov for.

Målet er å returnere til skolebenken, kanskje til sykepleierstudiet.

- Jeg har lyst til å oppleve studentlivet, og ikke minst ha en utdannelse som jeg kan lene meg på. Penger gjør meg ikke lykkelig, jeg vil heller ha en givende jobb, sa hun.

Som følge av å ha vært et kjent navn i bloggverdenen, har Badendyck en Instagram-konto som teller i overkant av 150 000 følgere. Denne planlegger hun riktignok å ta vare på i framtiden.

- Det er en inntektskilde som, sammenlignet med bloggen, ikke krever like mye innsats. Jeg kommer til å holde på med sosiale medier ved siden av, men hadde blitt gæren av å ikke gjøre noe mer, avsluttet hun.

LES OGSÅ: - Kunne absloutt fått meg norsk kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer