SER RØDT: Programleder Wendy Williams' harselering med den Oscar-nominerte skuespilleren fikk flere til å se rødt. Klipp: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

Joaquin Phoenix:

Måtte beklage etter klagestorm

Programleder Wendy Williams' harselering med den Oscar-nominerte skuespilleren fikk flere til å se rødt.

Publisert

Talkshow-vert Wendy Williams (55) har de siste dagene vært i hardt vær etter kommentarer om «Joker»-skuespiller Joaquin Phoenix (45). I programmet sitt, «The Wendy Williams Show», gjør hun etter alt å dømme narr av utseendet til 45-åringen.

- Når han barberer av seg barten, har han en brutt hårlinje, han har en av de … hva kaller man det? Delt leppe, delt gane, sier hun i programmet, til latter fra salen.

Hun følger opp utspillet med å dytte overleppa opp med fingeren i en imitasjon av den anerkjente skuespilleren.

Medfødt tilstand

Phoenix har tidligere fortalt til Vanity Fair at arret ikke kommer av en operasjon, men at det er et arr han ble født med.

Leppe-kjeve-gane-spalte, tidligere kalt hareskår på folkemunn, er en misdannelse som forekommer hos rundt to av 1000 nyfødte barn, ifølge Norsk Helseinformatikk. Barna som er født med tilstanden må gjennom hyppige operasjoner, og har en oppvekst preget av jevnlig oppfølging av et behandlingsteam.

MEDFØDT ARR: Joaquin Phoenix (45) blir gjort narr av for arret på overleppa av Wendy Williams. Foto: NTB scanpix
MEDFØDT ARR: Joaquin Phoenix (45) blir gjort narr av for arret på overleppa av Wendy Williams. Foto: NTB scanpix Vis mer

Williams høster nå kritikk for utspillet, blant annet for sangstjerna Cher (73). På Twitter lirer artisten av seg en lang tirade i versaler.

- Før tenåra er de i mye av tida i smerter, de er redde, men har håp om at de vil se normale ut. Hjertesorgen og frykten foreldrene deres går gjennom er uutholdelig, skriver 73-åringen.

- Hvis moren din så hva du gjorde, ville hun skammet seg. Mammaen min lære meg å elske og å hjelpe mennesker i smerte. Hvem er du? Du burde fått sparken, fortsetter hun.

- Skrekkelig og støtende

Også den amerikanske fotballspilleren Adam Bighill (31) har reagert kraftig på Williams' oppførsel. På Twitter legger han ikke skjul på at hendelsen har vært svært opprørende.

- Jeg har spaltet leppe og gane, og det har også sønnen min som nettopp ble født. Handlingene hennes er skrekkelige og støtende. Å promotere mobbing på hennes plattform er uansvarlig, skriver han.

Etter innlegget har 31-åring fått mye støtte, noe han takker for i et innlegg hvor han har lagt ved bilde av sønnen sin Beau.

- Idag er Beau sin store dag. Han skal få leppa si fikset i Winnipeg av den fantastiske Dr. Ross. Takk til alle som har tatt kontakt, og på forhånd, takk for alle god bedring-meldinger for Beau. Han er så elsket, skriver han.

STORSATSING: Skuespilleren Joaquin Phoenix spiller den svært spesielle karakteren «The Joker» i Hollywood-satsingen «Joker», som kommer i høst. Vis mer

Beklaget

Meldingene har nådd talkshow-verten, som legger seg flat. Torsdag skriver hun på Twitter at hun tenker på Bighills sønn som skal opereres.

- Jeg ønsker å beklage til spalte-samfunnet, og til ære for Beau vil programmet donere penger til Operation Smile og Amer Cleft Palate, og vi oppfordrer våre seere til å lære med og å hjelpe med å støtte spalte-samfunnet.

Foreningen for spaltet leppe og gane sier imidlertid til BBC at unnskyldningen ikke holder.

- Hun gjorde dette på programmet sitt med millioner av folk som ser på, og jeg tenker at hun trenger å beklage i programmet også, sier talsperson for foreningen, Anna Martindale.

Bighill virker imidlertid å være fornøyd med en unnskyldning.

- Jeg tilgir deg, og jeg oppfordrer andre til å gjøre det samme. Jeg ønsker deg bare det beste, skriver han på Twitter.

LES OGSÅ: Sannheten bak sjokkforvandlingen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer