Matkurs i Spania

Synes du det er ille å reise fra den spanske maten, kan du lære å lage den selv - fra bunnen av.

ENKELT OG GREIT: Her tilberedes det som på katalansk heter Pa amb Tomaquet #2013 brød med tomat. Gni innsiden av en godt moden tomat og et fedd hvitløk inn i et stykke ristet brød, hell over olivenolje og dryss med salt. Foto: Se og Hør
ENKELT OG GREIT: Her tilberedes det som på katalansk heter Pa amb Tomaquet #2013 brød med tomat. Gni innsiden av en godt moden tomat og et fedd hvitløk inn i et stykke ristet brød, hell over olivenolje og dryss med salt. Foto: Se og Hør Vis mer

Midt på Barcelonas paradegate Las Ramblas, ligger Cook & Taste matskole. Her lærer du å lage typisk spanske retter – helt fra bunnen av.


Bego Sanchis sluttet for noen år siden i sin rutinepregede kontorjobb. Deretter startet hun en liten kokkeskole for turister som ønsker å lære å lage spansk mat.


– Mannen min oppfordret meg til å bruke hobbyen min – matlaging – på en måte som kunne gi et annet levebrød, forteller hun oss kursdeltagere.


For 50 euro (ca. 400 kroner) per pers lærer vi å lage fire herlige retter – gazpacho, paella, tortilla de patatas og crema catalana – som vi etterpå spiser sammen med et par glass vin. Det vi lærer er verdifull kunnskap på kjøkkenet hjemme i Norge.


Vi er ti personer som sammen lager rettene, og morsomt nok er to av de andre på kurset også norske.


– Vi så faktisk en annonse for kurset i Se og Hør, forteller de. Selv har vi lett i timevis på nettet for å finne ut om noe slikt fantes. For at du skal slippe å kaste bort like mye tid som vi gjorde, er altså dette skolens hjemmeside: www.cookandtaste.net


Cook & Taste holder også omvisning på Barcelonas berømte matmarked La Boqueria, som for øvrig arrangerer egne matkurs – også for barn. Info på www.boqueria.info