GODE OG DÅRLIGE MINNER: Ann Kristin og Geir Ove har tidligere kost seg i stampen på "Farmen", men har neppe like gode minner om måltidet som gjorde dem syke. Foto: TV 2
GODE OG DÅRLIGE MINNER: Ann Kristin og Geir Ove har tidligere kost seg i stampen på "Farmen", men har neppe like gode minner om måltidet som gjorde dem syke. Foto: TV 2Vis mer

Matforgiftet på "Farmen"

Ann Kristin Loraas og flere andre "Farmen"-deltagere måtte få legehjelp.

SEHER.NO: Detlakerne er overbevist om at det er bedervet svinekjøtt som satte dem ut av spill.

En rekke sabotasjer mot ukesoppdragene har ført til at årets "Farmen"-deltakere i langt tid har måttet klare seg på havregryn og melk.

Da deltakerne til slutt bestemte seg for å smake på grisen som ble slaktet tidlig i årets konkurranse, gikk det imidlertid galt med de fleste.

Flere fikk ifølge Dagbladet diarè og måtte kaste opp. Ann Kristin Loraas ble i tillegg så utmattet at hun kollapset.

Først et halvt år etter at innspillingen var ferdig, har 24-åringen kommet tilbake til hektene for fullt.

- Det tok lang tid før magen ble ordentlig bra igjen. Jeg har vært småkvalm og hatt vanskelig for å holde på maten, sier hun til avisa.

Alle deltakerne bortsett fra storbonde Catharina H. Pedersen skal ha blitt så syke at de måtte heise det røde flagget for å tilkalle hjelp fra produksjonsselskapet.

- Vi endte opp med å leve på havregryn og  melk. Når vi først spiste dårlig kjøtt var ikke kroppene våre forberedt, sier Ann Kristin.

Etter å ha latt lege undersøke deltagerne, valgte produksjonsselskapet Strix å fortsette innspillingen.

De mener det var melken og ikke svinekjøttet, som kan ha gjort deltakerne dårlige.

- Vi konkluderte med at det ikke var fare for liv og helse. Og da deltakerne kuttet ut melka ble de friske. Det er alt vi kan si, vi er ikke medisinere, sier produsent Jørgen Hermansen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Farmen-Ida: - Jeg har vært en skikkelig drittsekk