EN PINNE: Den nye Barbie-utgaven av Christina Hendricks' «Mad Men»-karakter mangler formene skuespillerinnen er blitt så kjent for.  Foto: All Over Press
EN PINNE: Den nye Barbie-utgaven av Christina Hendricks' «Mad Men»-karakter mangler formene skuespillerinnen er blitt så kjent for. Foto: All Over PressVis mer

Matel fjernet formene hennes

- Det er trist og urovekkende...

SEHER.NO:  Christina Hendricks (35) har blitt superstjerne takket være rollen som Joan Holloway i den prisbelønte TV-serien «Mad Men», som skildrer reklamebransjen på 60-tallet.

Men det er ikke bare hennes prestasjoner på tv-skjermen som har skaffet henne oppmerksomhet.

35-åringen har fått mye omtale for sin frodige figur, og i vinter skapte hun overskrifter da hun dukket opp på «Golden Globe»-utdelingen iført en svært figurnær og avslørende aftenkjole.

Flere moteeksperter og kritikere mente nemlig at Hendricks var for «stor» til å kunne vise seg i den fotside kjolen, og skuespillerinnen mottok mye hets for antrekket.

Selv om 35-åringen har fått støtte i tiden etter vektkritikken, innrømmet hun at det hele var svært sårende.

- Jeg ble såret først. Når noen konstant snakker om figuren din, blir du nervøs, og veldig bevisst på deg selv. Jeg jobbet masse på showet, og så snakker alle bare om kroppen min! Jeg satt igjen med en dårlig smak i munnen, sa hun til New York Magazine.

De siste månedene har skuespillerinnen fått mye ros for sin formfulle figur, blant annet av den britiske likestillingsministeren Lynne Featherstone, som mener at skuespillerinnen, som bruker klesstørrelse 42, er et sunt forbilde for unge kvinner.

- Hun har den ideelle figuren, har Featherstone uttalt.

At Christinas kropp regnes som et sunt forbilde i et svært vektfokusert samfunn, er imidlertid ikke noe leketøysgigant Matel ser ut til å brydd seg spesielt mye om.
 
Leketøysprodusenten har nemlig laget en ny Barbie-versjon av 35-åringens «Mad Men»-karakteruten de velkjente formene til skuespillerinnen. Joan, dog

Ifølge Daily Mail ser den nye Barbiedukken ut som en «pinne» i forhold til den virkelige karakteren, og Matel får nå kritikk for å ha produsert en leke som kan ha en negativ innvirkning på unge jenters selvbilde.

- Lynne Featherstone har helt rett i at Miss Hendricks er et godt eksempel på en sunn kroppsstørrelse, høyde og vekt. Hun ser fantastisk ut. Det er ingen grunn til at en størrelse 42 ikke kan være sunt og attraktivt, så det er trist og urovekkende at leketøysprodusenter ikke kan representere dette, sier kostholdsekspert Sion Porter fra the British Dietetic Association til Dail Mail.

Selv om Matel hevder at dukken kun skal etterligne stilen fra serien, ikke den virkelige Hendricks, mener Porter at Barbien setter et dårlig eksempel for unge.

- Når unge jenter ønsker å se ut som bilder i blader, eller i dette tilfellet, leker, så forsøker de å gjøre noe som er uoppnåelig, fordi disse bildene og dukkene har blitt kraftig retusjert og endret på, sier hun.

Hendricks har så langt ikke kommentert den nye dukken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!   

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Alle snakket bare om kroppen min