Ben Watkins:

«MasterChef»-deltaker (14) døde

Det lovende kokketalentet døde av sjelden kreft.

TV-KOKK: Ben Watkins deltok i «Masterchef» da han var bare elleve år. Foto: Privat
TV-KOKK: Ben Watkins deltok i «Masterchef» da han var bare elleve år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ben Watkins (14) deltok som elleveåring i Gordon Ramsey-programmet «Masterchef Junior». Han ble blant de 18 beste i sin sesong, og rakk å bli en seerfavoritt.

Mandag kunne hans familie fortelle i en uttalelse at han hadde gått bort. Watkins led ifølge bestemor Donna Edwards og onkel Anthony Edwards av en svært sjelden kreftsykdom.

Sjelden sykdom

«Vår Ben dro hjem for å være med sin mor denne ettermiddagen etter en ett og et halvt år lang kamp mot kreft. Etter å ha mistet begge sine foreldre i september 2017, har vi beundret Bens styrke, mot og kjærlighet for livet«, står det i uttalelsen.

Watkins ble nemlig foreldreløs etter at faren hans drepte moren, og så seg selv. Faren skjøt og drepte moren i deres hjem, ifølge Chicago Tribune.

«MASTERCHEF»: Nå er vinneren av «Masterchef» endelig kåret! Video: Dplay / TVNorge Vis mer

Ifølge familien er det bare fem andre som har samme kreftdiagnose i verden.

«Han klagde aldri, noensinne. Ben var og vil alltid være den sterkeste personen vi vet om. Da Bens sjeldne sykdom ble delt med verden, var han så rørt av all kjærligheten han mottok fra alle hjørner av verden - spesielt her i hjembyen Gary, Indiana», skriver familien videre.

De takker deretter samfunnet rundt for å ta vare på familien.

«Ben opplevde mer enn nok lidelse i løpet av sine 14 år på jorda, men vi finner trøst i at hans lidelse nå endelig er over, og at han visste til det siste at han var elsket av så mange», avsluttes teksten.

Uttalelsen ble lagt ut på en innsamlingsside for å hjelpe Watkins etter foreldrenes død, slik at han kunne følge kokkedrømmen.

BLE 14 ÅR: Ben Watkins opplevde mye smerte i sitt korte liv. Foto: Privat
BLE 14 ÅR: Ben Watkins opplevde mye smerte i sitt korte liv. Foto: Privat Vis mer

Gordon Ramsay i sorg

Blant dem som er i sorg etter dødsfallet er superkokk Gordon Ramsay, som leder «Masterchef» - både i voksen- og juniorutgave.

Han skriver på Twitter at en mester i kjøkkenet er gått bort.

«Ben, du var en utrolig talentfull hjemmekokk og en enda sterkere ung mann. Ditt unge liv hadde så mange tøffe vendinger, men du holdt ut. Sender all kjærlighet til Ben Watkins familie etter dette grusomme tapet», skriver han.

Også tv-kanalen bak programmet, Fox, gir familien sine kondolanser.

Watkins deltok som nevnt i programmet i 2018. Han jobbet også i familierestauranten Big Ben's Bodacious BBQ and Delicatessen frem til foreldrene døde.

LES OGSÅ: I sorg etter dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer