HETSES: - Det er tydelig at det er utrolig mye jobb som står igjen. Det er leit for oss homofile ikke å få leve et godt liv når man endelig står fram, sier Pål Anders Berntzen (nummer to fra høyre) til Seher.no. Foto: Lasse Sandaker Nilsen/TV 2
HETSES: - Det er tydelig at det er utrolig mye jobb som står igjen. Det er leit for oss homofile ikke å få leve et godt liv når man endelig står fram, sier Pål Anders Berntzen (nummer to fra høyre) til Seher.no. Foto: Lasse Sandaker Nilsen/TV 2Vis mer

Massiv hets mot homo-bonde

- Det er synd at folk reagerer på en sånn måte.

SEHER.NO: Mandag skrev VG om "Jakten på kjærligheten"-bonden Jan Erik Kjær, som har fått ekstra mye oppmerksomhet denne høsten - fordi han er homofil. Ifølge avisen har ampre seere ringt kanalen og vist sin misnøye med at en homofil bonde deltar i programmet.

Seher.no gjenga VGs sak, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Etter hvert ble tilfanget av støtende og grove hetsinnlegg så stort at Seher.no så seg nødt til å stenge hele debattfeltet i saken.

"De burde sendes til en øde øy, de jævla (...)", var et typisk hatinnlegg i løpet av den timen det var mulig å vise sin avsky i debattfeltet.

- Da jeg ble med i "Jakten" visste jeg at sånne reaksjoner kunne komme, det finnes fortsatt mange fordommer mot homofile i samfunnet. Man kan tross alt ikke bestemme hva folk synes, men selv synes jeg det er kjempeflott at TV 2 har valgt å ha med en homofil bonde. Det er synd at folk reagerer på en slik måte, sier én av Jan Eriks friere, Pål Anders Berntzen, til Seher.no.

Seher.no har i tillegg til reaksjonene også mottatt telefoner fra engasjerte lesere. Noen vil både støtte Kjær, og rose ham for motet hans. Andre ønsker å fortelle at de synes homofili er "unormalt".

- Alle har en av og på knapp, som det er fritt å bruke. Heller slå av eller skift kanal isteden for å bruke energi på kritisere, sier Pål Anders.

På nettet har de fleste som har villet ytre seg mot at TV 2 har valgt en homofil TV-bonde i denne sesongen av "Jakten på kjærligheten", vist så liten selvsensur at innleggene ikke kan gjengis.

"Må disse homsene være med på alt, programmet blir ødelagt, tenk alle de unge som sitter å ser på, hva skal de tro om bønder. Dette er jo et kjærlighetsprogram", skriver én.

Flere av innleggene er er rene trusler mot homofile.

- Går slike utsagn inn på deg, Pål Anders?

- Det er veldig leit at man i 2009 ikke har kommet lenger enn dette, jeg ville skjønt det hvis det var snakk om for 30 eller 40 år siden. Det er tydelig at det er utrolig mye jobb som står igjen. Det er leit for oss homofile ikke å få leve et godt liv når man endelig står fram. Personlig går det ikke inn på meg, men det er klart man tenker litt på det og diskuterer det med venner.

Men til tross for flere knallharde og æreskrenkende utsagn på nettet, er det heldigvis også flere som veier opp ved å omtale om homofile TV-bønder som noe positivt.

"Det er utrolig tøft. Det er på tide at flere står frem og tør å være med på noe slikt", var det én som skrev.

Pål Anders Berntzen har vært på TV noen ganger nå, men har selv ikke opplevd at "homohatere" tar kontakt med ham direkte.

- Nei, det har jeg ikke. Jeg har bare fått koselige meldinger fra familie, slekt og så videre. Det kan jo komme noe negativt etterhvert, men det får man bare ta når det eventuelt kommer, sier han til Seher.no.


Den homofile bonden Jan Erik Kjær ønsker mandag ikke ikke å kommentere saken.

- Beklager, men jeg har lovet "God kveld, Norge" (TV 2s eget kjendisprogram. red.anm) å ikke gi flere intervjuer rundt dette, skriver han i en sms til Seher.no...

"Jakten på kjærligheten" ser du mandager klokka 20.00.

Har du et tips om "Jakten på kjærligheten"-deltagere eller andre kjendistips? Tips oss 
her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Seerne klager på homofil bonde