«Maskorama»-kontrakten avslørt

Selv om deltakerne lever under ekstreme forhold, kan de le hele veien til banken.

HEMMELIG KONTRAKT: «Maskorama»-feberen herjer fritt, og spekulasjonene er mange. Nå kan Se og Hør avsløre den spennende og godt bevoktede kontrakten. Foto: NRK / Se og Hør
HEMMELIG KONTRAKT: «Maskorama»-feberen herjer fritt, og spekulasjonene er mange. Nå kan Se og Hør avsløre den spennende og godt bevoktede kontrakten. Foto: NRK / Se og Hør Vis mer
Publisert

At programmet om maskerte kjendiser som synger skulle bli en av NRKs største suksesser i moderne tid, var det nok ikke alle som hadde sett for seg da første sesong av «Maskorama» hadde premiere i fjor høst.

Suksessen ble imidlertid et gedigent faktum. Mystikken er noe av det som bidrar til at «alle» snakker om TV-fenomenet. Hvem skjuler seg bak maskene, snakker deltakerne feil dialekt, er hintene villedende? Spørsmålene er mange, og svarene få.

Nå tas brodden av noe av hemmelighetskremmeriet. Se og Hør kan nemlig eksklusivt avsløre den strenge og konfidensielle kontrakten deltakerne har skrevet under på.

Les alt om kontrakten eksklusivt i Se og Hør Pluss-saken under:

Store summer

Kontrakten tar detaljert for seg hva deltakerne må gjøre for å skjule identiteten sin, hva de tjener og at de trues med straff dersom de avslører seg selv.

Selv om de må leve under et ekstremt regime i perioden de er med, kan det være svært lønnsomt å være med. Lønningene er nemlig svært gode.

MASKORAMA: Den svenske sangeren Pernilla Wahlgren deler tips om hvordan man skal gjette deltakerne i «Maskorama». Video: Jenny Emilie Aas. Reporter: Jenny Emilie Aas / Vegard Krüger Vis mer

Ingen kommentar

Produksjonsselskapet Fremantle produserer «Maskorama» og er avsender av kontrakten. Fremantle er en av verdens største produsenter av TV-underholdning.

Administrerende direktør (CEO) i den norske delen av selskapet er Petter Testmann-Koch. Han er svært ordknapp.

KRYPTISK: «Maskorama» er for fullt i gang, og etter å ha stilt KK-redaktør Ingeborg Heldal til veggs, er vi ganske sikre på hvem som skjuler seg bak «Nøkken». Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

- Jeg kan naturligvis ikke kommentere kontraktens innhold, da innholdet er konfidensielt, sier han til Se og Hør.

Jan Egil Ådland, prosjektredaktør i NRK, sier noe lignende:

- Jeg ønsker ikke å kommentere kontrakter eller andre forhold som berører deltakelsen i «Maskorama», forteller han.

Les alt om kontrakten og detaljene i Se og Hør Pluss-saken.

Gedigen gjettelek

Foreløpig har tre deltakere måttet ta av seg maska på direkten. Den første til å ryke ut var forlegger Arve Juritzen, som skjulte seg bak den glitrende og kiltkledde Frosken. Programleder Silje Nordnes uttalte da at det var svært få seere som hadde klart å gjette seg til hvem det var som skjulte seg i amfibiet.

Den påfølgende lørdagen var det flere som fikk rett, da det viste seg at milliardær Christian Ringnes skjulte seg inne i Heldiggrisen. Flere av hintene handlet om penger og øl, to elementer Ringnes definitivt er kjent for.

AVSLØRER: Herman Dahl avslører detaljer fra fjorårets «Maskorama»: - Sitter bare noen centimeter fra hverandre. Video: Celina Morken, reporter: Jonas Hammer, edit: Steffen Pettersen Vis mer

Sist lørdag nå var det Havfruen som måtte «av med maska» - som de rundt tusen publikummerne ropte i kor. Da viste det seg at Havfruen var programleder og artist Haddy N'jie. Hun venter for tiden sitt andre barn, noe det store havfrue-kostymet skjulte godt. Likevel klarte både Marion Ravn og Nicolay Ramm å gjette seg frem til at det var N'jie i drakten.

Forrige sesong var det artist Ulrikke Brandstorp som stakk av med seieren, skjult som Trollet. Markus Bailey, Mia Gundersen, Herman Dahl og Inger Lise Rypdal var også blant «Maskorama»-deltakerne i første sesong.

LES OGSÅ: Innrømmer: - Har kuttet ut venner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer