«Maskorama» sesong 2:

«Maskorama»-hintene som er avslørt

Årets «Maskorama»-karakterer har blitt offentliggjort, og vi har sett på detaljene i kostymene som kan gi fra seg hint.

AVSLØRINGER: Ytterligere tre nye karakterer er avslørt i det populære sangprogrammet «Maskorama». Video: NRK. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende lørdag er det igjen duket for NRKs ville gjettelek «Maskorama». Kostymene til årets sesong er allerede sluppet, og flere har allerede begynt å spekulere på hvem som kan skjule seg bak maskene.

Gjennom episodene gir hver deltaker fra seg hint, slik at seerne kan gjette på hvem som skjuler seg bak maskene.

Noe kanskje flere publikummere ikke tenkte så mye over under fjorårets sesong, var at kjendisenes klesdrakter i «Maskorama» også kan gi hint om hvem som befinner seg bak maskene.

Kjell Nordström, bedre kjent som Baron von Bulldog er, i år som i fjor, kostymedesigner for «Maskorama». Til Se og Hør bekreftet han i oktober at klesdraktene til deltakerne også i år vil bringe med seg små hint om hvem som skjuler seg bak.

Han var likevel ganske hemmelighetsfull.

- Det er mange ting. Noe er veldig subtilt. Vi prøver å ikke gi bort noen ting som er for åpenbart, sa Nordström til Se og Hør.

GODT SKJULT: Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Men ikke alle hintene var like enkle å få øye på. Foto: NRK Vis mer

Med kostymeslippet skal Se og Hør etter beste evne forklare deg detaljene i kostymene til hver og en deltaker, og hvilke hint kostymene kan bringe med seg. Med oss har vi tidligere redaktør i Se og Hør og motebladet Henne, og nå administrerende direktør i Ambera Lifestyle, Ellen Arnstad. Vi har også med oss KK-journalistene Mina Knudsen og Ronja Rognmo.

Her har vi samlet alle hint og avsløringer fra sesong 2.

GJETTER: Ellen Arnstad har sammen med Dagbladet etter beste evne forsøkt å tolke hintene som så langt har kommet i Maskorama. Foto: Terje Pedersen / NTB
GJETTER: Ellen Arnstad har sammen med Dagbladet etter beste evne forsøkt å tolke hintene som så langt har kommet i Maskorama. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Nøkken

Det er ikke så lett å tyde mye ut fra Nøkkens kostyme, men en del av hintene Nøkken foreløpig kan gi, handler om hva nøkken symboliserer. Nøkken er hentet fra eventyrene, og henviser til en nifs, mannlig vette som holder til i elver, vann eller sjøer.

I «Makorama» sitt tilfelle kan det altså dreie seg om en mann. Om personen har noe med det nifse eller farlige å gjøre, tørr vi ikke å gi et mulig svar på.

VANT: Ulrikke Brandstorp er vinneren av «Maskorama», og her avslører hun hvordan hun forsøkte å lure fansen til å tro at det ikke var hun som gjemte seg bak trollet. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Arnstad tror derimot Nøkken er en kvinne.

- Dette tror jeg er en kvinne på grunn av kostymets feminine fasong. Nøkken kan jo være både et menneske, en hest og en trestokk. Jeg får assosiasjoner til miljø, dyr, vann, sier Arnstad.

Rognmo er på sin side sikker på at det er en kvinne.

- Denne synes jeg er vanskelig, men det er definitivt en kvinne. Jeg får en veldig teatralsk vibbe av kostymet, så kanskje det er en skuespiller.

Knudsen tror også en skuespiller kan skjule seg bak Nøkken.

NØKKEN. Foto: Fredrik Arff
NØKKEN. Foto: Fredrik Arff Vis mer

Dragen

Dragen er også en av karakterene det kan være vanskelig å tyde mye ut fra, basert på kostymet. Dragen ser relativt høy ut.

Dragen som symbol handler gjerne om naturen, og den har også vinger for å fly. Den blir naturlig nok ofte sett på som en tøffing.

Ellen Arnstad tror Dragen er en som kjemper hardt, og som er svært sterk og farlig.

- Poseringen til dragen skriker rocker, sier Rognmo, og tror en artist kan skjule seg bak maska.

DRAGEN. Foto: Fredrik Arff
DRAGEN. Foto: Fredrik Arff Vis mer

Snømonsteret

Snømonsteret har belte med stjerne og hatt på hodet med snøfnugg på. Den har åtte tenner - seks nede og to oppe, og snøfnugg på både drakta og beltet.

- Den avskyelige snømannen, Yeti, går igjen i høye fjell i Himalaya og kostymet er tydelig inspirert av snø, samt har en stjerne i front på beltet, sier Arnstad.

- Jeg mistenker at det er en mann som skjuler seg bak masken. Kanskje en innen en eller annen sport, med tanke på beltet, sier Rognmo, og tror det kan være snakk om en kampsportutøver.

Knudsen sier hun ikke får spesielt mye ut av kostymet til Snømonsteret.

- Jeg klarer ikke å tenke ut hvem Snømonsteret kan være, sier Knudsen.

SNØMONSTERET Foto: Fredrik Arff
SNØMONSTERET Foto: Fredrik Arff Vis mer

Havfruen

En av de nye tilskuddene i årets sesong er havfruen. Det er en karakter det kan være vanskelig å få mange hint ut av, i alle fall basert på bildet av karakteren. Det som er tydelig er at karakteren ligger i et badekar av gull, og har en gullmikrofon i hånda. Som kjent har heller ikke havfruer bein, så at personen som skjuler seg inni ikke kan gå trenger ikke å være utenkelig.

Rognmo påpeker det samme, men poengterer:

- Men for alt jeg vet er badekaret satt inn for å villede oss.

SUKSESS: Markus Bailey, eller «elgen», kom på andreplass i NRK-suksessen «Maskorama». Nå røper han flere hemmeligheter fra den mystiske produksjonen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Kine Falch Vis mer

Mina Knudsen tror havfruen kan ha noe med det «vakre Sørlandet» å gjøre.

Ellen Arnstad tror hintene kan være rettet mot en skuespiller:

- Jeg legger merke til at havfruen har en teatermaske på hodet. Hvis det er en skuespiller er jo listen lang, og det er umulig å gjette før vi får høre stemmen og får noen flere hint.

HAVFRUEN. Foto: Fredrik Arff
HAVFRUEN. Foto: Fredrik Arff Vis mer

Nissen

Nissen er fargerik og blomstrete på både lue, kostyme og votter.

Arnstad tror en kvinne skjuler seg bak maska.

- Her er det mye blomster og veldig fargerikt og frodig. Ja, nesten litt bunadsinspirert og veldig norsk. Nissen bodde jo i uthus på bondegårder ifølge skandinavisk folketro. De strikkede vottene er veldig rosa, så dette må være en kvinne, sier Arnstad.

- Det er jo fryktelig mange blomster på kostymet. Jeg ser at nissen har på seg et par votter som kan minne om grytevotter, sier Rognmo.

NISSEN. Foto: Fredrik Arff
NISSEN. Foto: Fredrik Arff Vis mer

Heldiggrisen

Årets karakter Heldiggrisen er svært fargerik med tykke lepper, og blomster på både hodet og kroppen. Kostymet er også dekorert med blomster.

På heldiggrisens sokker er det noen ganske subtile hint. Mange farger er representert, og regnbuefargene ser ut til å være representert.

- Her er det en duft av Hawaiiblomster, det er veldig rosa og feminint og det er en person som har vært heldig av en eller annen grunn, sier Ellen Arnstad.

MASKORAMA: Det er klart for den andre sesongen av «Maskorama». Her har du deltakerne! Video: Jenny Emilie Aas/Dagbladet Vis mer

- Jeg tenker at heldiggrisen er en livlig person som ikke er så fryktelig selvhøytidelig, sier Rognmo.

Knudsen tror Heldiggrisens kostyme kan ha sammenheng med deltakerens personlighet.

- En fargerik gris med blomsterkranser og Hawaii-skjorte, sier Knudsen.

HELDIGGRISEN. Foto: Fredrik Arff
HELDIGGRISEN. Foto: Fredrik Arff Vis mer

Frosken

Frosken har to store stjerner på venstre side av jakka. I fjor bringet stjernene på trollet, som seinere viste seg å være Ulrikke Brandstorp, med seg et ganske stort hint. Brandstorp har nemlig vært deltaker i «Stjernekamp» på NRK. Så det er ikke utenkelig at frosken i år, er en tidligere «Stjernekamp»-deltaker.

Det er også flere pins på froskens kostyme, blant annet med «kiss the frog», «Oslolove», «Can't sing», «Royal» og «Queen».

Det er altså ikke mangel på kongelige referanser, og i tillegg har frosken en gjenstand på hodet, som kan se ut som en krone. Så om Jan Thomas, i år som i fjor, gjetter at en kongelig skjuler seg bak en av karakterene, så kan frosken være en god kandidat.

Frosken har også «Peace»-symbolet på kostymet.

Knudsen sier at et mulig hint er at frosken hopper fra sted til sted.

- Her er det både ordensbånd og mange medaljer, og frosken hopper både høyt og langt, sier Arnstad. Hun mener det kan hinte om en idrettsutøver.

FROSKEN. Foto: Fredrik Arff
FROSKEN. Foto: Fredrik Arff Vis mer

Bamsen

Bamsen har røde hjerter på skjerfet som vaier i lufta. Fargene rødt, hvitt og gull er representert på skjerfet. Bamsen holder en annen bamse i hånda, og Arnstad mener dette kan være et hint.

- Dette er en hjertegod person som betyr noe for andre på måten personen holder den lille bamsen på. En bamse betyr mye for barn, sier Arnstad.

Rognmo tror hintene kan peke i flere retninger, og nevner både idrettsutøver og programleder i Barne-TV. Hun påpeker at bjørnen har et skjerf med hjerter i sort og rødt, og tror det kan hinte til at vedkommende spiller poker.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Dagbladet.

BAMSEN. Foto: Fredrik Arff
BAMSEN. Foto: Fredrik Arff Vis mer

LES OGSÅ: - Alt er falskt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer