Martin Johnsrud Sundby: - Hver eneste dag jeg er borte, må være verdt det

Martin Johnsrud fikk et nytt syn på skikarrieren etter at han ble pappa.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skistjernen Martin Johnsrud Sundby (31) kunne for snart tre år siden glede seg over å bli pappa for første gang, da sønnen Markus kom til verden.

I den nye TVNorge-serien «I hodet på Tufte» - som har premiere mandag - avslører Tour de Ski-vinneren at han har fått et nytt syn på sin treningshverdag etter at han ble pappa.

Se video øverst i saken!

- Den verste følelsen jeg får er når jeg ikke kan være familiefar som alle andre.

- Akkurat den tankegangen har gjort meg mer bevisst på at når jeg er ute i verden for å gjøre det jeg skal gjøre, så skal det bety noe. Hver eneste dag skal bety noe. Det skal være verdt at jeg er borte i dag, sier han til programleder og tidligere olympisk mester i roing, Olaf Tufte.

I  serien «I hodet på Tufte» skal Olaf Tufte bli bedre kjent med noen av Norges fremste idrettsutøvere, og utfordre til duell i deres idrettsgrener.

MØTER TUFTE: I TVNorge-serien «I hodet på Tufte» møter Olaf Tufte flere av Norges mest kjente idrettsutøvere. Foto: TVNorge
MØTER TUFTE: I TVNorge-serien «I hodet på Tufte» møter Olaf Tufte flere av Norges mest kjente idrettsutøvere. Foto: TVNorge Vis mer

Strekker seg langt for å se familien

Martin og hans kone Marieke har tidligere fortalt til Se og Hør at han strekker seg langt for å få sett så mye som mulig til familien også under den travle skisesongen.

- For meg er det helt avgjørende å få nok tid med dem. Det er tøffere å være hjemmefra nå enn tidligere. Går det mer enn 14 dager uten at jeg ser dem, begynner jeg virkelig å slite. Da må jeg hjem igjen.

Ladet opp sammen med familien i Davos

I forkant av Tour de Ski tilbragte hele familien jula og romjula sammen pådet populære vintersportsstede tDavos i Sveits. På drøyt 1500meters høyde kunne skistjernenforberede seg optimalt, samtidig som han kunne være kjæreste og pappa i høytiden.

ELSKER Å VÆRE PAPPA: Martin Johsnrud Sundby stortrives som pappa for Markus. Foto: Espen Solli, Se og Hør
ELSKER Å VÆRE PAPPA: Martin Johsnrud Sundby stortrives som pappa for Markus. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

De siste årene har vi vært flinke til å finne muligheter til å tilbringe tid sammen i løpet av sesongen. Der har også landslagsledelsen vært til storhjelp. Trener Trond Nystad kan kanskje virke som en tøffing i media, men han har et stort hjerte og full forståelse for at familieliv er viktig. Vi er veldig takknemlige for det, har Marieke (30) tidligere sagt til Se og Hør.

«I hodet på Tufte» ser du mandager kl 20.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: Vil gi Markus en søster eller bror

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer