DØDE TIRSDAG: Marthe Sundby døde tirsdag med familien rundt seg. Foto: Morten Eik og privat
DØDE TIRSDAG: Marthe Sundby døde tirsdag med familien rundt seg. Foto: Morten Eik og privat Vis mer

Marthe Sundby:

Marthe Sundby døde tirsdag med familien rundt seg

Var hele veien åpen om sykdommen.

Publisert

For litt over tre måneder siden fikk Marthe Sundby beskjeden om at immunterapien ikke lenger virket. I dag døde hun med familien rundt seg.

Det skriver Romerikes Blad som siterer et Facebook-innlegg fra Sundbys søster.

- Marthe hadde et ønske om at jeg skulle gi alle beskjed den dagen hun trakk sitt siste åndedrag. Det var i dag. Endelig har hun fått hvile, skriver Sundbys søster, Cecilie Sundby, på Facebook.

Overfor Romerikes Blad forteller hun at søsteren hennes har vært ved godt mot hele veien, og at hun var positiv helt til siste stund.

- Hun var sliten og ville bruke resten av tiden sammen med oss. Dette har vært en viktig og fin tid sammen med familien, sier hun til avisa.

Knust

Forloveden Lars Erik Pedersen er knust etter å ha mistet sitt livs store kjærlighet.

- Jeg bærer for alltid med meg Marthe i mitt hjerte, sier han til Seoghør.no.

- Marthe ga meg ekte kjærlighet. Hun var helt unik, også fordi Marthe var et engasjert medmenneske for alle rundt seg. Ingen kan ta Marthes plass.

Men foreldrene og søsknene til Marthe har det også tøft. Familien hennes uttrykker en blanding av sorg og lettelse; sorg over å ha mistet en kjær datter og søster - lettelse over at hun nå slipper å kjenne smerte.

- Ikke redd for å dø

Sundby fikk i fjor høst beskjed om at leverkreften hadde kommet tilbake, og rett før jul begynte hun med immunterapi. I sommer fikk hun beskjed om at denne ikke lenger virket, og at hun bare hadde en kort stund igjen å leve.

Da hun i slutten av juli fikk et kraftig tilbakefall, fortalte hun til Dagbladet at hun ikke var redd for å dø.

- Jeg er ikke redd for døden, men jeg er trist fordi jeg er i ferd med å forlate alle dem jeg er så glad i. Jeg har bare dager igjen av livet mitt, men legene sier at jeg har en sterk kropp. Det kan hende at jeg får litt ekstra tid, sa hun.

Sundby hadde ikke barn, men forloveden, foreldre og to søsken. Og hunden Blue, en Staffordshire Bull Terrier på knapt ett år.

- Han har vært viktig for meg hele veien. Jeg fikk Blue etter at jeg ble syk. Jeg avtalte med mamma at hvis jeg ikke kunne overvinne sykdommen, så skulle hun ta seg av Blue. Hun bor hos henne nå. Mamma er en sprek dame på 70 år som vil ta godt vare på prinsen min.

Begravelsen planlagt

Hun fortalte også at hun allerede da hadde ordnet med testament, og at hun hadde bestemt hvordan begravelsen skulle bli.

- Alle de flotte ordene som sies i en begravelse, har jeg de siste dagene hørt fra familie og venner. Det gjør inntrykk. I himmelen vil jeg sitte og vente på alle de jeg er glad i. Vi møtes igjen. Jeg er ingen veldig troende person, men jeg har tro på at det ikke er slutt når jeg har sovnet inn, sa hun.

Sundby har i mange år jobbet med eiendomsforvaltning. Hennes store lidenskap på fritiden har i mer enn 20 år vært kroppsbygning. Marthe kan skilte med å være både norsk og nordisk mester i bodybuilding.

- Jeg har levd livet. Drømmene min har jeg fulgt, og jeg har opplevd mer enn en 80-åring. Jeg føler jeg har lite ugjort. Helt siden jeg ble syk har jeg sagt hvor viktig det er å leve livet og ikke utsette ting. Vis kjærlighet og ta vare på dine nærmeste. Hvis flere gjør det, ja da skal jeg sitte bak skyene der opp og smile fornøyd!

LES OGSÅ: Derfor valgte Lisa Tønne å bli i ekteskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer