Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad:

Marius og Juliane poserer i Vogue

Viser frem sine favorittsteder i Norges hovedstad.

HYLLER NORGE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avslører de stedene i Oslo som paret mener er verdt å besøke. Foto: Faksimile Vogue / Instagram
HYLLER NORGE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avslører de stedene i Oslo som paret mener er verdt å besøke. Foto: Faksimile Vogue / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På nettsiden til amerikanske Vogue har kronprinsesse Mette-Marits (45) sønn, Marius Borg Høiby (21), og hans kjæreste, modell Juliane Snekkestad (22), stilt opp i en større reportasje.

I artikkelen, titulert «Hvordan å tilbringe en romantisk, avslappende dag i Oslo», snakker paret varmt om hovedstaden og viser frem sine seks favorittsteder i byen.

Artikkelen er også fylt opp med en rekke fotografier, der duoen har latt seg avbilde i flere ulike settinger fra Oslos bybilde. Vogue omtaler Snekkestad som modell, og forklarer sine lesere at Borg Høiby er trendredaktør i magasinet Tempus, i tillegg til å være sønn av Norges kronprinsesse Mette-Marit.

Selv om Borg Høiby og Snekkestad til vanlig bor i London, sørger familie og Oslos natur for at de stadig vender hjem.

- Folk tror at Oslo er den kaldeste byen på jorden, men det stemmer ikke. Om sommeren er det virkelig vakkert, og du kan gå og bade og ha det gøy, sier Marius til Vogue.

MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega
MOTEINTERESSERTE: Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby avbildet i London ved en tidligere anledning. Foto: Mega Vis mer

Røper fremtidsdrøm

I magasinet røper duoen at deres absolutte favorittsted i Oslo er Grünerløkka, der man blant annet blir introdusert for parets foretrukkede vintagebutikk.

At både Snekkestad og Borg Høiby har en interesse for mote og klær, kommer tydelig frem i reportasjen.

Blant annet understreker sistnevnte sin lidenskap for skinnjakker, et plagg han også er kjent for å designe selv. Paret røper at deres store drøm er å starte noe eget etter hvert.

- Det er drømmen. Å starte opp eget klesmerke, sier Snekkestad.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

Ble kjærester

Det var i mars at Se og Hør kunne avsløre at Borg Høiby hadde funnet tonen med Snekkestad. De to hadde i lengre tid vært nære venner, men kjærligheten ble så sterk at de to bestemte seg for å ta forholdet et steg videre og bli samboere i London - hvor Juliane jobber som modell. Dette skjedde like før jul.

Juliane Snekkestad er opprinnelig fra Tønsberg, og er også en bekjent av Linn Helena Nilsen, Marius Borg Høibys ekskjæreste.

Det var etter at Juliane la ut et bilde på sin Instagram-profil i mars i fjor, at spekulasjonene om de var et par begynte.

Saken fortsetter under:

👅🦄

A post shared by Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad) on

Det ble også oppstyr da den nåværende modell-kjæresten la ut bilder på Instagram som avslørte at hun befant seg på Skaugum.

Selv om hun ikke tagget stedet «Skaugum», var det liten tvil om hvor hun hadde vært. De karakteristiske, gullbelagte mønstrene på dørene, krystallkronen i taket - og de kongelige portrettene i gullrammene - gjenkjentes nemlig også på bildene Marius la ut da han solgte unna sine private eiendeler på Finn.no i 2016.

Bildene lå på hennes åpne Instagram-konto. Etter at Se og Hør omtalte saken i påsken, ble bildene imidlertid fjernet.

Raste mot Se og Hør

Da Se og Hør i påsken kunne avsløre at kronprinsesse Mette-Marits sønn hadde fått seg ny kjæreste og samboer, tordnet kongehuset. Reportasjen med Juliane og Marius i Vogue publiseres altså om lag fem måneder etter ovennevnte hendelse.

Kronprinsparet mente at Se og Hørs oppslag var et overtramp av privatlivets fred og reagerte blant annet på fremstillingen av Juliane Snekkestad.

«Se og Hør hadde forrige uke et stort oppslag med fokus på privatlivet til Marius Borg Høiby. Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv - noe han er takknemlig for at norsk presse stort sett har respektert», het det i meldingen som ble lagt ut på kongehuset.no.

«Kronprinsparet synes fremstillingen av Juliane Snekkestad i forrige ukes Se og Hør er beklagelig. Vi anser dette for å være et overtramp av privatlivets fred og svært uheldig bruk av overskrift og layout på bladets forside. Vi kjenner Juliane som både hardtarbeidende og dyktig. Hun burde ha sluppet å komme på forsiden av Se og Hør på denne måten», skrev kronprinsparet.

Skapte stor debatt

Saken ble utgangspunkt for enorm debatt i norske medier. Ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, gikk selv ut og forsvarte publiseringen, og forklarte hvorfor «vi mener at saken har offentlig interesse».

«Marius Borg Høiby er en del av Norges mest offentlige familie, og det er lang tradisjon for at relasjoner og nettverk i kongefamilien omtales offentlig.

Kjærlighetsforholdet mellom Høiby og Snekkestad har utviklet seg over en lengre periode, og paret har nå i flere måneder vært samboere i London. Hun har feriert sammen med kronprinsfamilien på deres private hytte - og vært gjest på Skaugum.

Juliane Snekkestad er en profilert modell for amerikanske Playboy. Se og Hør har laget en positiv sak om et nytt kjærestepar og har aldri antydet at Snekkestad ikke er hardtarbeidende.», skrev Andersen blant annet.

Har fått dekket utgifter

I april ble det for øvrig kjent at Dagbladet hadde gjort en gjennomgang av hoffets årsberetninger.

Der kom det frem at samtidig som kronprinsparet krever at Marius skjermes fra medieomtale, har penger fra deres budsjetter til offisielle oppgaver og drift av kongehuset dekket utgifter for 21-åringen.

Marius har tidligere vært å se i TV-serien «Skam», og deler stadig private bilder på Instagram - der han har over 53 000 følgere. Han har også forsøkt å selge en luksusveske på Finn.no - med Slottet som adresse.

Snekkestad har foruten sitt offentlige virke som modell, en populær Instagram-profil, som følges av om lag 50 000 mennesker. Hun har også latt seg intervjue av Minmote i den såkalte «Feelgoodspalten».

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer