Marit Bjørgen tok med sønnen på jobb

- Vi har fått en ny sjef i heimen, fortalte den nybakte moren under pressetreff.

PÅ JOBB MED SØNNEN: Langrennsløper Marit Bjørgen ankom pressetreffet med sønnen Marius i barnevogn i Holmenkollen fredag. Foto: NTB scanpix
PÅ JOBB MED SØNNEN: Langrennsløper Marit Bjørgen ankom pressetreffet med sønnen Marius i barnevogn i Holmenkollen fredag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO:  I romjulen ble skiesset Marit Bjørgen (35) og samboeren Fred Børre Lundberg (46) foreldre til en liten gutt.

Tre uker etter fødselen avslørte skistjernen at det nye familiemedlemmet hadde fått navnet Marius, oppkalt etter den godt kjente «Marius-genseren».

Fredag formiddag var Bjørgen tilbake på jobb, og hadde med seg den vesle sønnen på en pressekonferanse i Holmenkollen. Den seks uker gamle gutten lå varmt og godt i en barnevogn mens Marit snakket med pressen for første gang siden fødselen. 

– Jeg koser meg veldig. Det er uvant for en toppidrettsutøver. Han sover ikke hele natten, men det er en vanesak, fortalte Bjørgen.

Den talentfulle skiløperen fortalte at hverdagen er svært annerledes etter hun ble mamma. 

– Vi har fått en ny sjef i heimen. Det er han som styrer. Men jeg har en fleksibel mann, så jeg får trent på morgenen, fortalte hun også ifølge NRK.

Saken fortsetter under bildet. 

LYKKELIG MOR: Marit Bjørgen fortalte under pressemøtet at hun koser seg veldig i den nye tilværelsen.  Foto: NTB scanpix
LYKKELIG MOR: Marit Bjørgen fortalte under pressemøtet at hun koser seg veldig i den nye tilværelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Dette er noe annet enn å ta et gull. Man får jo et annet perspektiv på livet. Han betyr mye for meg, det er dyrebart, så ting har endret seg. Men jeg er også motivert til å fortsette, sa skistjernen til pressen. 

Bjørgen ønsket imidlertid ikke å gi noen klar dato for når hun er tilbake i skisporet, men røpet at hun vil begynne så fort som mulig. 

- Det er et NM del to på Beitostølen litt senere. Det kan være mulig, men jeg må trene en måned før jeg er klar for skirenn. Det er ennå to måneder til, så får vi se, sa hun. 

Saken fortsetter under bildet. 

GRAVIDE IDRETTSKVINNER: I slutten av november viste håndballspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren (t.v.) og skistjernen Marit Bjørgen frem sine babymager under et arrangement på Olympiatoppen. Foto: NTB scanpix
GRAVIDE IDRETTSKVINNER: I slutten av november viste håndballspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren (t.v.) og skistjernen Marit Bjørgen frem sine babymager under et arrangement på Olympiatoppen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stolte foreldre

Det var tre dager etter termin at den lille gutten så dagens lys, og Marit og Fred Børre ble stolte foreldre for første gang sammen. 

Vesle Marius ble født natt til 26. desember. Det meldte Gro Eide i Skiforbundet i en pressemelding.

Bjørgens samboer Fred Børre Lundberg var tilstede under fødselen og kunne bekrefte at alt gikk på skinner. Kun timer etter sin egen fødselsdag, ble Fred Børre pappa til den lille gutten.

– Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sa den glade pappaen.

Marit på sin side holdt heller ikke gleden tilbake. 

– Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sa mamma Marit Bjørgen etter fødselen.

BABYLYKKE: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg ble foreldre kun to dager etter julaften.  Foto: Tor Lindseth
BABYLYKKE: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg ble foreldre kun to dager etter julaften. Foto: Tor Lindseth Vis mer

LES OGSÅ: Marit Bjørgen avslører babynavnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer