Marit Bjørgen er blitt mamma

Den nybakte moren planlegger comeback allerede i februar.

BABYJUBEL: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har blitt foreldre. Bildet er tatt under Idrettsgallaen i 2011. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BABYJUBEL: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg har blitt foreldre. Bildet er tatt under Idrettsgallaen i 2011. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I sommer kom den gledelige nyheten om at Marit Bjørgen (35) og samboeren Fred Børre Lundberg (46) ventet sitt første barn sammen.

Det var skistjernen selv som avslørte graviditeten under et pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal i juni.

- Jeg har en liten bombe å slippe: Jeg skal bli mamma i slutten av desember, fortalte hun den gang.

Nå er ventetiden over.

Tre dager etter termin så en liten gutt dagens lys, og Marit og Fred Børre er blitt stolte foreldre.

Den lille gutten ble født i natt, 26. desember. Det melder Gro Eide i Skiforbundet i en pressemelding.

Fikk baby i bursdagspresang

Bjørgens samboer Fred Børre Lundberg var tilstede under fødselen og kan bekrefte at alt gikk på skinner. Kun timer etter sin egen fødselsdag, ble Fred Børre pappa til den lille gutten.

– Marit og vår nyfødte sønn har det bra, sier den glade pappaen.

– Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sier en stolt Marit Bjørgen etter fødselen.

Saken fortsetter under bildet.

HØYGRAVIDE: I slutten av november viste håndballspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren (t.v.) og skistjernen Marit Bjørgen frem sine babymager under et arrangement på Olympiatoppen. Jentene hadde termin med en dags mellomrom.  Foto: NTB Scanpix
HØYGRAVIDE: I slutten av november viste håndballspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren (t.v.) og skistjernen Marit Bjørgen frem sine babymager under et arrangement på Olympiatoppen. Jentene hadde termin med en dags mellomrom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjendisene gratulerer

Flere kjendiser er også glad på Marit og Fred Børre sitt vegne. Blant andre rallykjører Petter Solberg (41) gratulerte paret med en humoristisk vri på Twitter.

Den tidligere fotballspilleren Jan Aage Fjørtoft (48) spøker om at Marit og den nyfødte kommer til å stille i Tour de Ski, som har oppstart allerede om seks dager.

Lettvint svangerskap

I oktober fortalte Bjørgen, som valgte å holde barnets kjønn hemmelig frem til fødselen, at hun gledet seg til mammarollen.

- Jeg håper jeg blir en god mor. Man må finne sin egen vei og det er ikke noen fasit på det, sa hun til Seoghør.no.

Samtidig avslørte 35-åringen også at svangerskapet hadde gått veldig fint så langt.

- Formen har vært bra hele veien, så jeg har nok vært heldig. Nå er det et par måneder igjen, så jeg får holde ut de siste også.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ PALLEN: Tre måneder før Bjørgen avslørte at hun ventet barn, vant hun verdenscupen i sprit i Drammen. Foto: NTB scanpix
PÅ PALLEN: Tre måneder før Bjørgen avslørte at hun ventet barn, vant hun verdenscupen i sprit i Drammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Graviditeten innebar at Bjørgen måtte stå over årets langrennssesong, men ettersom hun ikke var dårlig hadde hun anledning til å farte rundt sammen med lagvenninnene.

- Svangerskapet har gått over all forventning. Bare det at jeg kan få være med jentene hit ned til Livigno, være i miljøet og klare å trene ganske brukbart selv også, er en stor bonus, fortalte hun til Dagbladet i september.

Selv om Marit har nok å konsentrere seg om den nærmeste tiden, avslører skistjernens trener Egil Kristiansen til NRK at et mulig comeback for skiesset kan komme allerede i februar.

- Hvis alt går bra, så har Marit noen planer om å gå skirenn helt i slutten av februar eller begynnelsen av mars. Det er en plan, og så får vi se, sier landslagstreneren til NRK.

Marit og den tidligere OL-mesteren i kombinert, Fred Børre, traff hverandre under VM i Oberstdorf i 2005, og har i dag vært kjærester i ti år.

Paret er bosatt like ved skianlegget i Holmenkollen i Oslo.

Mens dette er Bjørgens første barn, så har Lundberg en sønn fra et tidligere forhold.

LES OGSÅ: Marit Bjørgen drakk flere liter kaffe som seksåring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer