Marit Bjørgen: - Jeg sprang naken over ei bru hjemme på Støren

Skistjernen kom med overraskende avsløring under intervju.

LETTKLEDD LØPING: Skiløper Marit Bjørgen er ikke fremmed for å avkle konkurrentene sine i skisporet, men i russetiden var det hun som stilte i nettoen - for å sikre seg en russeknute!  Foto: TT NYHETSBYRÅN
LETTKLEDD LØPING: Skiløper Marit Bjørgen er ikke fremmed for å avkle konkurrentene sine i skisporet, men i russetiden var det hun som stilte i nettoen - for å sikre seg en russeknute! Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Marit Bjørgen (36) er en av verdens mest meritterte langrennsløpere, men i russetiden var det russeknuter den sympatiske trønderen var opptatt av.

Mandag gjestet Bjørgen P4s «Radiofrokost» sammen med lagvenninne og konkurrent Therese Johaug (27). Da avslørte Bjørgen hva som var det mest elleville hun gjorde mens hun var russ:

- Jeg sprang naken over ei bru hjemme på Støren. Vi sprang når det var mørkt da, så det var ikke så mange som observerte oss! røper hun lattermildt i radiointervjuet.

Det å løpe naken eller lettkledd offentlig er en velkjent russeknute landet over. I helgen kuppet russ i undertøyet NRKs livesending fra Saltstraumen ved å løpe over Saltstraum-brua, ifølge TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

GOD TONE: Marit Bjørgen og Therese Johaug er ofte konkurrenter i skiløypa, men ellers gode lagvenninner. I P4s «Radiofrokost» delte de begge minner om russeknuter de har prøvd å ta. Her er duoen på seierseremonien under Ski-VM i Falun i 2015.  Foto: NTB scanpix
GOD TONE: Marit Bjørgen og Therese Johaug er ofte konkurrenter i skiløypa, men ellers gode lagvenninner. I P4s «Radiofrokost» delte de begge minner om russeknuter de har prøvd å ta. Her er duoen på seierseremonien under Ski-VM i Falun i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Morgenstund hos læreren

Også i Marit Bjørgens ungdomstid var nakenløping et fenomen blant russen, forteller hun til P4s Simen Sveen.

- Nei, det var jo... Det var ei lenge bru da, i kommunen min, og da var jo en av knutene å klare å springe den naken, da. Det var det, hehe, forteller skiesset i P4-programmet.

Imidlertid var ikke nakenstuntet den eneste skøyerstreken Marit Bjørgen og medrussen hennes gjennomførte i russetiden. Natt til 17. mai gjennomførte de nok et pek, røper hun.

- Jeg var nok ganske sliten på 17. mai, men jeg var med og klarte å fullføre den dagen, i toget og... ja. Vi var og vekket læreren klokken seks om morgenen på 17. mai, minnes Bjørgen i radiointervjuet.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT MAMMA: Marit Bjørgen har gått flere skirenn etter at hun ble mor i romjula 2015, og sønnen Marius har selvsagt vært med på pressekonferansene. Her slår Marit av en prat med skiskytter Tarjei Bø på et pressemøte i forbindelse med Skiskytter-VM i Oslo 2016. Foto: NTB scanpix
STOLT MAMMA: Marit Bjørgen har gått flere skirenn etter at hun ble mor i romjula 2015, og sønnen Marius har selvsagt vært med på pressekonferansene. Her slår Marit av en prat med skiskytter Tarjei Bø på et pressemøte i forbindelse med Skiskytter-VM i Oslo 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Koser seg som mor

Selv om krumspringene fra russetiden er tydelige i Marit Bjørgens minne, er livet i dag ganske annerledes for 36-åringen.

Natt til annen juledag ble hun og samboeren Fred Børre Lundberg (46) foreldre sammen for første gang. Da kom sønnen Marius Bjørgen Lundberg (4 mnd.) til verden.

- Han er verdens nydeligste litjgut, og vi er så stolte foreldre, sa Marit Bjørgen etter fødselen.

Før fødselen valgte paret å holde kjønnet for seg selv.  

- Vi vet det, men jeg føler ikke det er noe jeg må fortelle. For meg er det viktigste at alt går veldig bra, sa Bjørgen til Dagbladet etter at graviditeten ble kjent i juni 2015.

Saken fortsetter under bildet.

STOLTE FORELDRE: Marit Bjørgen og samboeren Fred Børre Lundberg på Idrettsgallaen 2011, der Bjørgen ble kåret til Årets kvinnelige utøver. Foto: Geir Egil Skog
STOLTE FORELDRE: Marit Bjørgen og samboeren Fred Børre Lundberg på Idrettsgallaen 2011, der Bjørgen ble kåret til Årets kvinnelige utøver. Foto: Geir Egil Skog Vis mer

Et par måneder før sønnens ankomst, fortalte Marit Bjørgen til Seoghør.no at hun etter forholdene fortsatt følte seg frisk og rask:

- Formen har vært bra hele veien, så jeg har nok vært heldig. Nå er det et par måneder igjen, så jeg får holde ut de siste også. Jeg håper jeg blir en god mor. Man må finne sin egen vei og det er ikke noen fasit på det, sa skistjernen den gang.

Se videointervju med Marit Bjørgen nedenfor:

Og en drøy måned etter fødselen var langrennsesset tilbake i full vigør. I starten av februar hadde hun med sønnen på pressekonferanse i Holmenkollen i Oslo.

- Jeg koser meg veldig. Det er uvant for en toppidrettsutøver. Han sover ikke hele natten, men det er en vanesak. Vi har fått en ny sjef i heimen. Det er han som styrer. Men jeg har en fleksibel mann, så jeg får trent på morgenen, fortalte hun ifølge NRK.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri blitt forlatt før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer