GLEDE: - Det er helt sykt! utbrøt Mariann etter å ha fått kronen på hodet. Her blir hun gratulert av Frøken Norge-vinner Lene Egeli. Foto: Kirsti Irgens Ertsås
GLEDE: - Det er helt sykt! utbrøt Mariann etter å ha fått kronen på hodet. Her blir hun gratulert av Frøken Norge-vinner Lene Egeli. Foto: Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

Mariann er Norges vakreste!

Får representere Norge i Miss Universe i Vietnam.

SEHER.NO   Lørdag kveld var det duket for "Den Norske Miss Universe"-konkurransen, og det var Stavanger-jenta Mariann Birkedal (21) som stakk av med seieren blandt syv flotte finalister.

Se flere bilder fra finalen nederst i saken. 

- Det er helt sykt! utbrøt skjønnheten i det hun fikk kronen plassert på hodet av missegeneral Geir Hamnes. 

Det var egentlig Lisa-Marie Moen Jünge som skulle representere Norge i Miss Universe i år, men ettersom hun ga fra seg missekronen for tidlig, måtte det kåres en ny vinner.

Stavangerjenta Mariann, som til daglig studerer ved BI i Oslo, har vært bookmakernes favoritt, men hadde ikke forventet å vinne.

- Alt sto på spill i kveld. Jeg var så utrolig nervøs, men heldigvis gikk det bra! Jeg hadde jo håpet at jeg skulle vinne, men likevel ikke forventet det.

Allerede 13.juli går Miss Universe-finalen av stabelen i Vietnam, og det blir noen travle uker framover for vinneren.

- Det er jo bare tre uker til jeg skal reise, så jeg har det travelt med å finne kjoler og alt jeg skal ha med meg, fortalte den spente vinneren til Seher.

Det er kun fem uker siden Lene Egeli (21) ble kåret til Frøken Norge, og Lene syntes det var stas at nok en Stavangerjente vant.

- Det er jo kjempestas at Stavangerjentene gjør det så bra! Jeg tror vi kan takke Kathrine Sørland for det. Hun har inspirert oss til å melde oss på konkurransen, fortalte Lene, som skal representere Norge i Miss World til høsten.

 LES OGSÅ: Frøken-deltaker hengt ut som smugler 

Se flere bilder fra finalen nedenfor:

I AFTENKJOLER: Det var noen flotte finalister i ført rosa aftenkjoler. Foto: Kirsti Irgens Ertsås
TO MÅNEDER: Det er omkring to måneder til Miss World går av stabelen i Kina.
Missegeneral Geir Hamnes og Kathrine Sørland. Foto: Kirsti irgens Ertsås
UNDERHOLDT: Idol-Wisnu framførte to låter under finalen. Foto: Kirsti Irgens Ertsås
FJORÅRETS VINNERE: Lisa-Mari Moen Jünge og Kirby Ann Basken. Foto: Kirsti Irgens Ertsås
Frøken Norge-vinner Lene Egeli Foto: Kirsti Irgens Ertsås
STOLT: Kahtrine Sørland syntes det var stas at en Stavangerjente vant igjen. Foto: Kirsti Irgens Ertsås
GLEDE: - Det er helt sykt! utbrøt Mariann etter å ha fått kronen på hodet. Her blir hun gratulert av Frøken Norge-vinner Lene Egeli. Foto: Kirsti Irgens Ertsås