Mariann er «Miss World»-favoritt

- Det er alltid hyggelig å vite at folk har troen på meg.

FORLOVET SEG: Mariann Birkedal forlovet seg tidligere i år med Frode Heglund. Foto: Per Heimly/Froken.no
FORLOVET SEG: Mariann Birkedal forlovet seg tidligere i år med Frode Heglund. Foto: Per Heimly/Froken.no Vis mer
Se flere bilder av Norges «Miss World»-håp nederst i saken!

SEHER.NO: I november skal Mariann Birkedal representere Norge i den gjeve «Miss World»-konkurransen i Kina. Allerede nå anses hun som favoritt til å vinne hele konkurransen på det respekterte nettstedet Worldofmisses.com.

- Det er veldig gøy. Det er alltid hyggelig å vite at folk har troen på meg, og at jeg har noe der og gjøre. Det setter jeg veldig stor pris på, sier Birkedal til Seher.no.

Likevel anser ikke 23-åringen seg selv som noen storfavoritt. Foreløpig har hun ikke møtt de andre deltagerne.

- Nei, jeg har vanskelig for å se på meg selv som en favoritt. Jeg har ikke sett alle de andre jentene ennå, det er sikkert mange flotte jenter som skal være med. Så akkurat nå tenker jeg nok ikke på meg selv som noen storfavoritt.

Men Birkedal tror favorittstempelet kan hjelpe henne på en positiv måte, blant annet kan det henne det blir lagt merke til også utenlands, noe som kan være med på å skape en positiv sirkel for den norske jenta.

- Kanskje det gjør at jeg får ekstra oppmerksomhet fra internasjonal presse. Sånn sett er det jo i så fall veldig positivt, sier hun til Seher.no.

Frøken Norge-kronprins, Daniel Hamnes, mener også at Birkedal må ta favorittstempelet positivt.

- Dette er en side som mange land følger med på og tar seriøst. Det er en stor kompliment, sier han til Seher.no.

Det er ennå omkring to måneder igjen til finalen går av stabelen i Kina, men for Marianns del er hun godt i gang med forberedelsene.

- For tiden forbereder jeg meg mentalt og fysisk, jeg har trent en god del. I tillegg må man ha en passende garderobe, alt fra sko, korte kjoler, lange kjoler til smykker, kåper og andre ting. Før finalen skal vi besøke Beijing, Shanghai, Spania og Mongolia. Det er snakk om varierende temperaturer, så man må ha noe for enhver temperatur.

Og «Miss World»-favoritten har også et ess i ermet som hun for tiden øver på.

- Det er stort fokus på noe som heter «Beauty With a Purpose», at man skal gjøre noe godt og jobbe med veldedighet. Så jeg har jobbet en del med det. I tillegg lærer jeg meg litt god gammeldags norsk folkedans. Det er definitivt mye å forberede seg til, sier hun lattermildt.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Frøken Norge sa ja til kjæresten

TRIVES: Birkeland synes det er moro at folk har tro på henne. Foto: Frøken Norge
FORBEREDER SEG: Deltageren er godt i gang med forberedelsene til den store finalen.
VANT: Mariann (nr. to fra venstre) vant Frøken Norge, og skal representere landet i Miss World. Foto: Per Heimly/froken.no
KOMPLIMENT: Daniel Hamnes mener Mariann må ta favorittstempelet positivt. Foto: AP
TO MÅNEDER: Det er omkring to måneder til Miss World går av stabelen i Kina.