Mariah Carey og seksuell trakassering:

Mariah Carey anklages for seksuell trakassering

Grove beskyldninger fra eks-livvakt.

VURDERER SØKSMÅL: Mariah Careys ekslivvakt beskylder popstjerna for seksuell trakassering, og truer med å saksøke den berømte sangeren. Foto: Apf / NTB Scanpix
VURDERER SØKSMÅL: Mariah Careys ekslivvakt beskylder popstjerna for seksuell trakassering, og truer med å saksøke den berømte sangeren. Foto: Apf / NTB Scanpix Vis mer

Det er kjendisbloggen TMZ som presenterer påstander om seksuell trakassering mot popdiva Mariah Carey (47), som stammer fra verdensstjernens tidligere livvakt, Michael Anello.

Ifølge nettstedet dreier det seg om en hendelse for et par år tilbake, under en ferietur til Mexico, der livvakten skal ha følt seg ydmyket og ubekvem i et møte med sin tidligere oppdragsgiver.

Anello hevder at Carey skal ha hatt «seksuelle hensikter» da hun ba ham komme til rommet hennes for å flytte et par kofferter.

FORRIGE OPPTREDEN: Mariah Carey avbildet tidligere denne måneden, da hennes hånd- og fotavtrykk ble foreviget i sement i Los Angeles. Foto: APF / TNB Scanpix
FORRIGE OPPTREDEN: Mariah Carey avbildet tidligere denne måneden, da hennes hånd- og fotavtrykk ble foreviget i sement i Los Angeles. Foto: APF / TNB Scanpix Vis mer

- Gjennomsiktig nattkjole

«Da Anello kom til rommet, hadde hun på seg gjennomsiktig nattkjole som var knyttet opp. Livvakten har forklart at han prøvde å gå, men Carey skal ha insistert på at han måtte flytte koffertene. Han forlot rommet, og var aldri i fysisk kontakt med henne», skriver TMZ.

Beskyldningene mot sangeren stopper imidlertid ikke der. Anello hevder i tillegg at Mariah skal ha anklaget ham, og flere andre i hans livvakt-selskap, for å være høyreekstreme.

Det aktuelle livvaktselskapet, som nå truer med å saksøke stjerna, beskylder 47-åringen for å gjentatte ganger ha ydmyket flere i deres stab - ved å kalle dem for «nazister, snauskaller og medlemmer av Ku Klux Klan».

TMZ har vært i kontakt med Careys talspersoner, som forteller til nettstedet at de er i forliksforhandlinger med Anellos advokat. De ønsker ikke å kommentere beskyldningene om seksuell trakassering.

Mariah Carey, som brukte livvaktselskapet fram til mai i år, har foreløpig vært taus om anklagene, som kommer i kjølvannet av Weinstein-skandalen, liknende beskyldinger mot andre underholdningsprofiler - og #metoo-kampanjen

Divaoppførsel

Popdivaen skapte overskrifter senest tidligere i uka, etter spekulasjoner om at hun skal ha lagt seg under kniven. Operasjonsryktene dukket opp etter at Carey lot seg forevige under en avduking av 47-åringens hånd- og fotavtrykk i Los Angeles tidligere denne måneden, der presse fra hele verden var til stede for å registrere begivenheten.

Carey har i en årrekke vært en yndet objekt i sladrepressen, der sangerens påståtte divanykker ofte er et hett tema.

Divaoppførselen fikk senest bein å gå på etter et intervju kjendiskvinnen gjorde med Piers Morgen forrige måned, like etter masseskytingen i Las Vegas.

UPASSENDE?: Under et planlagt promointervju med «Good Morning Britain» fikk Mariah Carey spørsmål, flere synes er upassende. Video: Good Morning Britain Vis mer

Flere reagerte på Careys framferd i intervjuet - henslengt på en sofa foran et juletre. Piers Morgen fikk samtidig kritikk for å ha overrumplet artisten med spørsmål om den tragiske konsertmassakren, når intervjuet i utgangspunktet skulle handle om en julekonsert.

Skandaleopptreden

Forrige gang det stormet rundt postjernas divastempel, var da hun forlot scenen i sinne under den årlige nyttårsferingen på Times Square i New York i fjor.

Carey skulle etter planen åpne den direktesendte begivenheten med hitlåta «Emotions», men forsvant ut av tv-bildet da det oppsto teknisk rot. Reaksjonene lot ikke vente på seg, der 47-åringen ble latterliggjort og beskyldt for å være sippete.

Selv skyldte artistens representanter på tv-produsentene, mens Carey delte følgende budskap på sosiale medier: «Shit happens».

Artisten skapte også overskrifter her hjemme i 2014, da hun stilte sju timer forsinka til et intervju med TV 2s «God kveld Norge» og programleder Guri Solberg (41).

Carey vet godt at hun har rykte på seg for å være en skikkelig diva, og uttalte tidligere i år at hun «ikke kan noe for det». Hun påpekte samtidig at hun aldri har onde hensikter.

LES OGSÅ: Beskyldes for overgrep mot 13 år gammel barnestjerne

- ET VANSKELIG INTERVJU: Guri Solberg lurte først på om Mariah Carey var full da hun intervjuet henne i New York. - Jeg tenkte at hun enten var full, eller sliten, eller bare koko, sier Solberg til Dagbladet. Se intervjuet her. Video: TV 2 Vis mer Vis mer