BEKLAGER: Maria Sharapova innrømmer at hun har avlagt positiv dopingprøve. Her er hun på etterfesten til årets Oscar-utdeling sist måned. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Maria Sharapova innrømmer at hun har avlagt positiv dopingprøve. Her er hun på etterfesten til årets Oscar-utdeling sist måned. Foto: NTB ScanpixVis mer

Maria Sharapova dopingtatt

- Jeg har sviktet fansen.

SEOGHØR.NO: Da den russiske tennisstjernen Maria Sharapova (28) i helgen annonserte at hun mandag ville komme med en stor kunngjøring, var det mange som trodde at hun skulle legge karrieren på is.

en pressekonferanse i Los Angeles mandag kveld (norsk tid) meddelte Sharapova imidlertid i stedet at hun hadde testet positivt for det forbudte stoffet Meldonium under Australian Open i januar.

- Jeg har sviktet fansen, jeg har sviktet sporten. Nå møter jeg konsekvenser, sa hun.

– Jeg forstår at dette får konsekvenser, men jeg ønsker ikke at karrieren min skal ende slik. Jeg håper jeg får sjansen til å spille igjen. Jeg tar fullt ansvar. Det er mitt ansvar hva jeg putter i kroppen min.

Saken fortsetter under bildet.

I ACTION: Maria Sharapova dag åtte under fjorårets Wimbledon. Foto: NTB Scanpix
I ACTION: Maria Sharapova dag åtte under fjorårets Wimbledon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre fortalte 28-åringen at hun fikk stoffet i seg via medisiner hun har tatt i mange år.

- I et brev jeg fikk fra tennisforbundet for et par dager siden fikk jeg vite at medisinen inneholder Meldonium. Det er viktig for meg at dere forstår at jeg har tatt denne medisinen i ti år. Det er først fra 1. januar Meldonium ble ulovlig, noe jeg ikke visste.

Sharapova er en av sportens største stjerner og har vært den best betalte kvinnelige atleten de siste 11 årene, ifølge Nytimes.com.

Det er foreløpig ikke annonsert hva slags straff hun vil få som følge av dette.

Sharapova har også fått mye oppmerksomhet utenfor tennisarenaen.

Flere ganger har blant annet navnet hennes dukket opp på ulike lister over «verdens mest sexy kvinne»-kåringer, og også kjærlighetslivet hennes har blitt tett fulgt opp.

I to år var hun sammen med den bulgarske tennisstjernen Grigor Dimitrov (24), men forholdet tok slutt i fjor sommer.

Året før hun ble sammen med Grigor, brøt hun forlovelsen med basketballproffen Sasha Vujacic (32).

LES OGSÅ: Overrasket Taylor Swift med kjærlighetsgave