«Stjernekamp»:

Maria Arredondo er ute av «Stjernekamp»

Ble den fjerde som må reise hjem fra «Stjernekamp».

<strong>RØK UT:</strong> Maria Arredondo ble den fjerde som må reise hjem fra «Stjernekamp». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RØK UT: Maria Arredondo ble den fjerde som må reise hjem fra «Stjernekamp». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets «Stjernekamp»-sesong er kommet halvveis, og etter i kveld er det seks deltakere igjen av de opprinnelige ti. Den fjerde som må reise hjem, er Maria Arredondo.

- Jeg er selvfølgelig skuffet fordi jeg hadde lyst til å gå videre, men samtidig kjempefornøyd med alt jeg har fått lov til å oppleve, sier Maria Arredondo til Se og Hør.

Fem programmer gjenstår nå, og konkurransen om å bli «Norges ultimate entertainer» tilspisser seg.

- Gråt og gråt

Arredondo forteller at det har vært en glede å være med på «Stjernekamp», men samtidig synes hun at det er deilig å være ferdig.

- Jeg kommer til å huske dette eventyret veldig lenge. Så må jeg innrømme at jeg synes det er litt godt, for det å skulle konkurrere i sang - som er noe av det viktigste jeg har - det kjente jeg nok litt på i dag, sier hun og fortsetter:

- Jeg gråt og gråt og gråt da jeg var gikk av scenen i dag. Jeg sitter igjen med en blandede følelser etter alle disse ukene, hvor vi skal levere, skal bli bedømt og gå videre, eller ikke gå videre.

- Du utsetter deg for et voldsomt press ved å være med på en sånn konkurranse. Du stiller deg ut for hele Norge, og skal bli bedømt hver uke. Vi er bare mennesker, sier hun.

Operahus på Fornebu

Denne lørdagen hadde hangaren på Fornebu for anledningen blitt omgjort til et konserthus. Både dommere og deltakere hadde tatt på seg finstasen, og artistene har servert arie etter arie - akkompagnert av selveste Kringkastingsorkesteret.

Med opera følger en ekstra utfordring. Det holder ikke bare å synge, men artistene må også bruke riktig teknikk for å nå de virkelig høye og kraftige tonene. Ifølge NRK er opera den sjangeren som gir artistene mest nerver og søvnløse netter.

Professor Solveig Kringlebotn er sjangerekspert for sjuende år på rad. Hun utgjorde, sammen med de faste dommerne Thomas Felberg og Mona B. Riise, dagens dommerpanel.

STJERNEKAMP: Når artistene skal på scenen for å kjempe om å fortsette i «Stjernekamp», bruker de alle triks i boka for å stille best mulig forberedt. Reporter: Mathilde Lea. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Dette tror jeg er det beste kullet vi har hatt noen gang, sånn rent sangteknisk, sa Kringlebotn i programmets innledning. Hun påpekte også at «presset er større enn noensinne» i kveld.

Maria må hjem

For på tross av høyt nivå er det likevel alltid tre artister som må havne i bånn, og risikerer å bli sendt hjem. De tre deltakerne er i dag Maria Arredondo, Heine Totland og Chris Holsten.

Men da publikums stemmer var talt opp, var dommen klar. Det blir Maria Arredondo som må forlate «Stjernekamp» i dag.

- Du har en vakkert klang. Du kler mange sjangre. Jeg kjente at du var litt tørr, litt nervøs, og hadde litt vanskelig for å puste. Men du kom inn i det etter hvert, og da ble det veldig mye bedre. Jeg tror det var et veldig bra låtvalg. Det kler din stemme. Det var veldig vakkert, sa Solveig Kringlebotn om Arredondos opptreden.

Kringlebotn trakk også fram Maria Arredondo som den med den vakreste klangen i stemmen av alle artistene.

- Du synger rent og fint som vanlig. Jeg er ikke operaekspert, men synes, som Solveig, at du ikke kommer helt ut av popstemmen din. Men det var likevel nydelig å høre på, og innsatsen din står til hundre prosent, sa dommer Thomas Felberg om Arredondo.

Arredondo har blant annet fått hjelp med operaen av sin ektemann Torstein Sødal, som jobber innen klassisk sang. Han fulgte henne fra salen i dag.

- Jeg visste egentlig at jeg kom til å ryke i dag, Da så jeg ham oppe i salen, ble det for meg et bevis på at livet fortsetter etter «Stjernekamp» også, sier Arrendondo.

Nå fortsetter hverdagen.

- Nå skal jeg få pusten tilbake igjen. Jeg skal være en god mamma, og avlaste mannen min litt. Jeg gleder meg til å våkne sammen med sønnen min i morgen. Da er hverdagen der igjen, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer