Maria (30) fikk sjokk da hun så antrekket Jan Thomas hadde valgt ut

- Jeg hadde ikke sett for meg dette, sier tobarnsmoren. Se video!

Publisert

SEOGHØR.NO: Hver uke får en vanlig leser en «Bli ny»-dag med kjendisstylist Jan Thomas (49) i Se og Hør.

Maria Engelsaas (30) fra Tranøy i Hamarøy begynte å spare håret sitt da hun ble forlovet for fem år siden. Til sommeren står bryllupet, men tobarnsmoren aner ikke hva hun skal gjøre med de halvlange lokkene.

– Jeg har alltid hatt kort hår, men så sparer jeg nå til bryllupet. Håret bare henger der, tynt og uten volum. Og ikke finner jeg en farge heller, forteller Maria når hun møter Jan Thomas.

Jan Thomas har heldigvis planen klar.

– Fargen din er ingenting å rope hurra for. Hvis jeg får helt frie tøyler, så vil jeg gjøre deg til en lekker rødtopp. Det vil få øynene dine frem, gjøre deg litt frekkere og ta bort det kjedelige. Vi må «bring sexy back». Vi skal bokstavelig talt skru opp temperaturen! fastslår kjendisstylisten i videoen øverst i saken.

Saken fortsetter under bildet.

HÅRFIN BEHANDLING: Frisør Frida Magnes på Jan Thomas Studio farget Marias hår. Foto: Espen Solli/Se og Hør
HÅRFIN BEHANDLING: Frisør Frida Magnes på Jan Thomas Studio farget Marias hår. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Teamet på Jan Thomas Studio starter forvandlingen, som krever flere fargebehandlinger.

– Jeg hadde ikke sett for meg at jeg kom til å bli rød. Men jeg tror det blir veldig bra. Det har plaget meg at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med håret. Det har jeg brukt mye tid på å bekymre meg over, innrømmer 30-åringen, som er hjelpepleier og utdanner seg til sykepleier.

Imponerende vekttap

Maria har dessuten gått ned hele 70 kilo de siste årene.

– Det har vært en lang og krevende prosess. Det er kanskje derfor jeg har brukt energien på andre ting enn klær og sminke, forteller tobarnsmoren, som tross den nye figuren oftest ender opp i treningsklær.

– Jeg vil gjerne få tilbake lysten til å gå i butikker og føle meg selvsikker på plaggene jeg prøver. Istedenfor å ta med halve butikken inn i prøverommet, for så å henge alt tilbake igjen og gå tomhendt derifra.

Saken fortsetter under bildet.

PROFF STYLING: Håret blir krøllet opp før Christopher Mørch Husby legger sminke.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
PROFF STYLING: Håret blir krøllet opp før Christopher Mørch Husby legger sminke. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Ut av komfortsonen

Når frisøren er ferdig med hårfarge og klipp, får hun fikset på øyebrynene før det legges profesjonell sminke. På klesstativet henger en grønn buksedress – som Jan Thomas har tiltenkt nettopp Maria ...

Se makeoveren fra start til slutt i videoen øverst i saken!

- Da jeg så buksedressen tenkte jeg «Den har de tenkt at jeg skal gå i!?» Det var sprekt! Jeg hadde aldri valgt den ut i butikken selv, innrømmer Maria.

SISTE FINISH: Jan Thomas kler opp Maria i en mosegrønn buksedress, som står perfekt til hennes nye, røde lokker.  Foto: Per Ervland/Se og Hør
SISTE FINISH: Jan Thomas kler opp Maria i en mosegrønn buksedress, som står perfekt til hennes nye, røde lokker. Foto: Per Ervland/Se og Hør Vis mer

– Hei sexy, utbryter Jan Thomas da han får se det ferdige resultatet.

– Takk! Det har vært en helt utrolig dag. Jeg ser at gløden er kommet tilbake. Jeg føler meg vel som rødtopp. Og sminken er fantastisk, sier hun.

– Selv om du ser helt annerledes ut, så føles det så riktig. Og når bryllupet kommer, kan du ha håret løst eller sette det opp. Men dette er definitivt hårfargen for deg, konkluderer Jan Thomas.

Og buksedressen – den endte med å falle i smak.

– Da jeg tok den på, føltes det bra! smiler Maria.

NY STIL: – Det er godt å føle seg fresh, sier Maria, som er kledd opp i antrekk fra Tiger of Sweden, øredobber fra by Malene Birger og sko fra Jimmy Choo. Foto: Espen Solli/Se og Hør
NY STIL: – Det er godt å føle seg fresh, sier Maria, som er kledd opp i antrekk fra Tiger of Sweden, øredobber fra by Malene Birger og sko fra Jimmy Choo. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Les hele reportasjen om Maria og se alle bildene i Se og Hørs store påskenummer – i salg nå!

Har du lyst til å bli ny med Jan Thomas? Meld deg på HER

LES OGSÅ: Beret (53) hadde samme frisyre i 20 år - helt til hun møtte Jan Thomas

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer