SKREMMENDE: Mari Maurstad fryktet hjerneslag da hun plutsellig ble slått ut av mystisk sykdom. Bildet er tatt sommeren 2013.  Foto: FameFlynet Norway
SKREMMENDE: Mari Maurstad fryktet hjerneslag da hun plutsellig ble slått ut av mystisk sykdom. Bildet er tatt sommeren 2013. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Mari Maurstad ble slått ut av krystallsyke

- Det var en skrekkelig opplevelse, sier hun.

Publisert

SEOGHØR.NO: Den folkekjære skuespilleren Mari Maurstad (58) er sykemeldt fram til høsten.

Det var da Maurstad skulle undervise en klasse i drama i Fredrikstad at hun merket at noe av galt.

Plutselig følte hun nemlig at jorden begynte å snurre som en karusell.

– Det var en skrekkelig opplevelse. Jeg har jo vært svimmel før, men dette var noe helt annet. Hele rommet gikk rundt og rundt, det var som om jeg skulle ha fått i meg to flasker  vodka, forteller Maurstad til Se og Hør.

Vis mer

– Jeg visste ikke hva det var, og ble kjemperedd. Var det hjerneslag? Var det noe annet kritisk? Sånn sett var det en lettelse da det viste seg å være krystallsyken – selv om det selvsagt er alvorlig nok, utdyper hun til bladet.

Krystallsyke er ikke farlig, men veldig ubehagelig.

Sykdommen medfører akutt svimmelhet, gjerne som en følge av hodebevegelser eller skifte fra liggende til sittende stilling.

Etter at Mari ble friskmeldt fikk hun en annen ubehagelig overraskelse. Hun var blitt utbrent og måtte gi seg med forestillingen «Revisoren» på Nationaltheatret som hun var midt oppi.

Krystallsyken hadde vært dråpen som fikk det til å renne over - og 58-åringen ble sykemeldt.

– Jeg var innstilt på å fortsette. Som skuespiller står man jo på til begge beina er brukket. Heldigvis sa teaterledelsen stopp, forteller hun.

Les hele historien i tirsdagens Se og Hør som er i salg nå.

MÅTTE KASTE INN HÅNDKLEET: Sammen Anne Marie Ottersen og Mariann Hole spilte Mari Maurstad i skuespillet Revisoren på Nathionalteatereet i vinter.  Foto: Andreas Fadum
MÅTTE KASTE INN HÅNDKLEET: Sammen Anne Marie Ottersen og Mariann Hole spilte Mari Maurstad i skuespillet Revisoren på Nathionalteatereet i vinter. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Pensjonisttilværelsen var en skremmende tanke

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer