Heidi Weng var livredd for å bli smittet – i går ble OL-drømmen knust

Marerittet ble til virkelighet

I to år har Heidi vært synlig nervøs for å få corona. Selv med maksimal beskyttelse ble hun smittet – bare ni dager før OL.

REDD: Få andre utøvere har beskyttet seg så ekstremt som Heidi, med beskyttelsesbriller, hansker på hendene og et munnbind tapet mot kinnet på begge sider. Foto: Geir Olsen
REDD: Få andre utøvere har beskyttet seg så ekstremt som Heidi, med beskyttelsesbriller, hansker på hendene og et munnbind tapet mot kinnet på begge sider. Foto: Geir Olsen Vis mer
Publisert

- Jeg kjenner på frykten, har Heidi Weng (30) sagt flere ganger om hvilke tanker hun har rundt å skulle bli smittet av coronaviruset.

Heidi har tatt alle forholdsregler i boken – og noen til. Likevel ble hun smittet. I det første coronaåret var det synlig at Heidi var livredd.

TETT PÅ: Heidi er glad hun har mamma May Bente, pappa Ole Morten og storesøster Merete rundt seg på Lillehammer. Foto: Morten Eik / Se og Hør
TETT PÅ: Heidi er glad hun har mamma May Bente, pappa Ole Morten og storesøster Merete rundt seg på Lillehammer. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Godt beskyttet

I et treff med mediene i forbindelse med sesongstart i november 2020, hadde Heidi rosa beskyttelsesbriller, hansker på hendene og et munnbind som var tapet mot kinnet på begge sider.

Munnbindet var festet i kryss rundt øret.

Heidi la ikke skjul på at hun gruet seg til sesongen med reising internasjonalt. Årsaken er frykten for å bli smittet med tanke på hvordan kroppen vil takle det.

- Jeg synes det er skummelt, sa Heidi til Se og Hør.

ALLTID PÅ PLASS: Kjæresten Kjetil Aanonsen Nygaard er en viktig støttespiller for Heidi. Paret bor sammen på Lillehammer. Foto: Geir Olsen
ALLTID PÅ PLASS: Kjæresten Kjetil Aanonsen Nygaard er en viktig støttespiller for Heidi. Paret bor sammen på Lillehammer. Foto: Geir Olsen Vis mer

Den frykten har ikke blitt mindre, og nådde en ulykksalig topp da Heidi fikk påvist corona bare ni dager før OL startet. Det skjedde på de norske langrennsløpernes høydesamling i italienske Seiser Alm.

I tillegg hadde Anne Kjersti Kalvå (29) også levert en positiv prøve. Dermed måtte de to løperne gå i isolasjon.

GLADJENTE: Vanligvis er Heidi et stort smil, og særlig når hun er hjemme med familien. Foto: Morten Eik / Se og Hør
GLADJENTE: Vanligvis er Heidi et stort smil, og særlig når hun er hjemme med familien. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Antall dager i isolasjon, reisetiden til OL i Beijing og strenge krav til testing for å slippe inn i Kina, gjorde at det var usikkert om Heidi rakk OL.

Hun kunne i beste fall få med seg tremila, som går den siste dagen i OL – søndag 20. februar. Med maks flaks var det også en liten sjanse for at Heidi ble å se på det norske stafettlaget lørdag 12. februar.

I går kom imidlertid den triste beskjeden - Heidis OL-drøm er offisielt knust. Det bekreftet hun selv på Instagram.

«Drømmen om revansje i OL ble knust for min del. Det er jo «bare» et OL, men leit likevel», skrev Weng.

«Jeg vil spesielt gi en takk til familien min og Anne Kjersti Kalvå. Vi har ledd, felt tårer, vært irriterte og frustrerte sammen», fortsatte hun.

Ingen reserver kommer inn for å fylle tomrommet etter langrennsesset fra Ytre Enebakk.

PARODI: Grunde Myhrers Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tok av på internett. Video: Særsland. Vis mer

Familien støtter

Heidi var regnet som et av våre store OL-håp i skisporet, ved siden av Therese Johaug. Enebakk- jenta havnet på pallen i årets Tour de Ski, og har vist kanonform inn mot OL.

Heidi er nært knyttet til familien sin, og har hatt god støtte av dem i denne vanskelige tiden. En liten trøst ettersom OL røk, er at Heidi liker seg aller best hjemme. Hun er klar på at hun mistrives når hun er på reisefot.

TIDLIG KRØKES: Her er Heidi tre år og trener å gå på ski med mamma May Bente. Foto: Privat
TIDLIG KRØKES: Her er Heidi tre år og trener å gå på ski med mamma May Bente. Foto: Privat Vis mer

Heidi og resten av landslaget er vant til å være på reise store deler av året. Enten til treningssamlinger eller renn. Det er bare om våren - rett etter at sesongen er slutt - at det er litt fri.

Resten av sommeren og utover høsten er det treningssamlinger i inn- og utland, før konkurranser og mesterskap står for døren utover vinteren. Heidi føler at koffert-tilværelsen bare er blitt enda verre å takle med årene.

SAMBOER: Langrennsløper Johanns Høsflot Klæbo flyttet sammen med kjæresten sin. Da han gjestet «Senkveld med Helene og Stian» lettet han på sløret om hvordan det er å være samboer. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg er altfor familiekjær til å være skiløper. Jeg savner mine nærmeste når jeg er borte, men jeg savner også det å være i mitt eget hjem, sa Heidi til Se og Hør, da vi møtte henne under et pressetreff på den nasjonale langrennsåpningen i november.

Mer enn nok

Rett før åpningsrennene på Beitostølen hadde Heidi vært på 18 dagers treningsopphold i utlandet.

- Det kjente jeg på at var i meste laget. 14 dager er mer enn nok for meg, men samtidig må jeg takle lange opphold så godt jeg kan, sier Heidi.

Hun er oppvokst i Ytre Enebakk, men har i mange år bodd på Lillehammer. Snøforholdene i byen er gode, og det har bidratt til at flere skiløpere har slått rot i mjøsbyen.

NÆRE: Det er omtrent 100 meter i luftlinje mellom huset til Heidi og storesøster Merete på Lillehammer. Foreldrene bor heller ikke langt unna. Foto: Geir Olsen
NÆRE: Det er omtrent 100 meter i luftlinje mellom huset til Heidi og storesøster Merete på Lillehammer. Foreldrene bor heller ikke langt unna. Foto: Geir Olsen Vis mer

Heidi har under hele oppveksten vært mye i området, ettersom familien har hytte på Skeikampen.

Heidi bygde seg nytt klima-vennlig hus i OL-byen. Det sto klart i 2018, og der flyttet hun inn med kjæresten Kjetil Aanonsen Nygaard (29). Samboerparet bor i et flott funkishus nær skiløypene.

Heidi har sørget for at hun ha flere av sine kjære i nærheten. Storesøster Merete (33), som er utdannet osteopat, bor i nabolaget.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Hun bor 100 meter unna meg. Jeg ser ned på taket hennes, forteller Heidi.

Søskenbåndene er tette – så tette at Heidi både titt og ofte inviterer seg selv på middag.

- Jeg er ikke spesielt god på å lage mat, selv om jeg er blitt litt bedre. Jeg ber meg selv på middag hos søsteren min. Det fungerer veldig bra!

Det er ikke bare søsteren Merete som har slått rot på Lillehammer. Det har også foreldrene May Bente (56) og Ole Morten (65).

HJEM, KJÆRE HJEM: Heidi flyttet inn i dette nybygde funkishuset i 2018. Da hadde hun blitt samboer med kjæresten Kjetil. Foto: Geir Olsen
HJEM, KJÆRE HJEM: Heidi flyttet inn i dette nybygde funkishuset i 2018. Da hadde hun blitt samboer med kjæresten Kjetil. Foto: Geir Olsen Vis mer

Flyttet etter

- De har kjøpt en leilighet på Lillehammer. Det er på en litt annen kant enn der jeg bor, men ikke veldig langt unna, sier Heidi.

Foreldrene er imidlertid ofte hjemme hos Heidi. Pappa Ole Morten har vært – og er fortsatt – en viktig støttespiller for Heidi i forhold til skikarrieren.

ULYKKE: Petter Skinstad deler ellevill historie om da han trodde han drepte Petter Northug. Video: Rødt Kort / Skisporet. Vis mer

Både storesøsteren og foreldrene til Heidi har vært fysisk aktive i alle år. Mamma May Bente har ofte vunnet Birkebeinerrennet i sin klasse, og har også vist seg som en mester i motbakkeløp.

Hele familien hadde sett frem til å følge Heidi fra TV-sofaen i OL, men slik ble det altså ikke.

LES OGSÅ: Så mange OL-gull spår han

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer