TIL SVERIGE: Den 14. juli skal popduoen Marcus og Martinus opptre for den svenske kronprinsessen i forbindelse med hennes 40 års-dag. Foto: NTB Scanpix
TIL SVERIGE: Den 14. juli skal popduoen Marcus og Martinus opptre for den svenske kronprinsessen i forbindelse med hennes 40 års-dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Marcus og Martinus:

Marcus og Martinus til Sverige for å opptre for den svenske kronprinsessen

- Det er en stor ære!

SEOGHØR.NO: Den 14. juli er det annonsert at popduoen Marcus og Martinus (15) skal opptre på Victoriadagen - bursdagen til svenske kronprisesse Victoria.

EKTE POPSTJERNER: Marcus og Martinus har blitt enormt populære etter de i 2012 vant MGP jr. Foto: NTB Scanpix
EKTE POPSTJERNER: Marcus og Martinus har blitt enormt populære etter de i 2012 vant MGP jr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I år fyller nemlig kronprinsessen 40 år og det hele skal feires med storslått opplegg.

Tvillingbrødrene, som for tiden er på turne, skal allerede innom Sverige to ganger i mars, men da et slik tilbud dukket opp kunne de ikke si nei.

- Det er en stor ære! Og veldig gøy for oss som er norske artister å få være med på den store svenske festdagen, forteller Marcus Gunnarsen til Seoghør.no.

Tvillingbroren Martinus er like oppspilt:

- Vi må få takke kronprinsessen for invitasjonen til bursdagsfesten, og vi lover å lage show, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

OSLO SPEKTRUM: Den unge duoen er blitt store stjerner i Skandinavia. Her fra en konsert i høst i Oslo spektrum. Foto: NTB Scanpix
OSLO SPEKTRUM: Den unge duoen er blitt store stjerner i Skandinavia. Her fra en konsert i høst i Oslo spektrum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mer kontrollerte forhold

Marcus og Martinus er veldig ettertraktet blant den svenske fansen, og har allerede skapt hysteri i nabolandet opptil flere ganger tidligere.

Siste opptreden på Globen i Stockholm ble det satt opp en ekstrakonsert da billettene ble revet vekk etter kun 14 minutter.

En annen opptreden i Gøteborg, på Liseberg, endte opp med et så stort folkehav slik at parken så seg nødt til å stenge.

Presseansvarlig til den populære duoen, Marte Schei, tror ikke det vil bli like stort hysteri denne gangen.

- Dette er et arrangement som går av stablen for 38-ende gang, så vi er helt trygge på at dette vil gå fint for seg. Marcus og Martinus gleder seg masse, og håper de ser igjen mange svenske fans der, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

NOBELSFREDSPRIS: Her opptrer tvillingene under Nobelkonserten 2016 i Telenor arena. Foto: NTB Scanpix
NOBELSFREDSPRIS: Her opptrer tvillingene under Nobelkonserten 2016 i Telenor arena. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Årets Spellemann

Marcus og Martinus hadde sitt store gjennombrudd da de vant MGP jr. i 2012 med låten «To dråper vann». Sangen lå én uke på VG-lista, med 8.-plass som beste plassering.

Spellemannsprisen 2015 i Oslo Spektrum: Marcus og Martinius fremfører "Elektrisk" sammen med Atle Pettersen. Vis mer

Siden den gang har guttene vært på alles lepper med sanger som «Elektrisk» og «Girls».

Tenåringene har flere ganger blitt nominert til Spellemannsprisen, og i år vant de den gjeveste prisen av de alle: Årets Spellemann.

Guttene, som befant seg i Finland på det tidspunktet, ble intervjuet via skype og uttalte den gangen at dette var det største de hadde opplevd.

- Det er en så stor pris. Det er nok det største vi har opplevd, sa Martinus.

- Det er det største øyeblikket og største prisen i karrieren vår. Vi vil takke foreldrene våre. De skal ha mye av æren for dette og de betyr så mye for oss. Vi er i Finland nå og har nettopp opptrådt under Melodi Grand Prix her, men skulle gjerne vært hjemme for å motta prisen. Vi er så takknemlige for å ha vunnet, fortsatte Marcus.

TERNINGKAST FIRE: «Sammen om drømmen» er et utilslørt forsøk på å sementere opprinnelsesmyten om Marcus & Martinus, skriver Dagbladets anmelder. Video: Norsk Film Distribusjon / Marcus & Martinus Vis mer