FØLTES FORFERDELIG: I sommer ble det kjent at artist Mia Gundersen og fotograf Marcel Leliënhof skal skilles etter over 13 års ekteskap. Nå åpner Marcel seg for første gang om bruddet. Her er han og Mia fotografert på «Norske Talenter»-finalen i november 2015.  Foto: Andreas Fadum
FØLTES FORFERDELIG: I sommer ble det kjent at artist Mia Gundersen og fotograf Marcel Leliënhof skal skilles etter over 13 års ekteskap. Nå åpner Marcel seg for første gang om bruddet. Her er han og Mia fotografert på «Norske Talenter»-finalen i november 2015. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Marcel snakker om bruddet for første gang

- Du blir jo den kjipe, det svarte fåret, sier Marcel Leliënhof om bruddet med Mia Gundersen.

Publisert

SEOGHØR.NO: Før jul i fjor kunne Se og Hør avsløre at ektemannen til artist Mia Gundersen (54), fotograf Marcel Leliënhof (50), hadde flyttet ut av parets felles hjem.

I sommer bekreftet Mia overfor Se og Hør at ekteskapet mellom henne og mannen var over etter 13 år og at de skulle skilles.

Etter at bruddet ble kjent har Marcel forholdt seg taus om oppløsningen av det langvarige ekteskapet. I ukens utgave av VG Helg velger han imidlertid å ta bladet fra munnen.

Den profilerte fotografen forteller at han syntes det var svært tungt at han måtte snu opp ned på livene til kona og barna deres.

- Det er hardt å slippe taket, du er i fritt fall. Men du blir jo den kjipe, det svarte fåret. Det har jeg måttet kjenne på. Et brudd er fryktelig vanskelig, og det er umulig å unngå smerte, sier Leliënhof til VG+.

Saken fortsetter under bildet.

VANSKELIG VALG: Marcel forteller at det var utrolig tungt å ta avgjørelsen om å ende ekteskapet sitt. På Vixen Blog Awards 2016 i januar kom han alene på rød løper.  Foto: Tor Lindseth
VANSKELIG VALG: Marcel forteller at det var utrolig tungt å ta avgjørelsen om å ende ekteskapet sitt. På Vixen Blog Awards 2016 i januar kom han alene på rød løper. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Det blir selvsagt et sjokk

Han og Mia Gundersen giftet seg i Stavanger i 2002, etter par år etter at de møttes på en blind date i Oslo. Etterhvert ble de også foreldre til barna Daniel (12) og Amente (21).

Det var full klaff mellom ham og Mia og forholdet deres funket bra. Likevel var de to veldig forskjellige, forteller Marcel i dag.

Han innrømmer at han ikke klarte å være åpen nok, og at han burde ha håndtert situasjonen annerledes da ekteskapet gikk mot slutten:

- Den som er på vei ut, er i en helt annen prosess. Du tenker jo mye på hva som funker og hva som ikke funker. Istedenfor å tenke dette i mitt eget hode - og ikke klare å gjøre noe med det - burde jeg selvfølgelig snakket mer, prøvd å løse det.

- Men vi mennesker er såpass kompliserte at det er ikke alltid det går, og så blir det selvsagt et sjokk for den som ikke har hatt denne prosessen, sier Leliënhof til VG Helg.

Saken fortsetter under bildet.

HOLDT IKKE: Da Marcel og Mia først møttes, klikket de to med det samme. Paret fikk mange fine år sammen før lykken tok slutt. Her er de sammen på Universals sommerfest for noen år siden.  Foto: Morten Krogh/ Se og Hør
HOLDT IKKE: Da Marcel og Mia først møttes, klikket de to med det samme. Paret fikk mange fine år sammen før lykken tok slutt. Her er de sammen på Universals sommerfest for noen år siden. Foto: Morten Krogh/ Se og Hør Vis mer

Raste ned i vekt

I motsetning til Marcel har Mia Gundersen valgt å dele mer av sine tanker og følelser over lengre tid etter at bruddet var et faktum.

Tidligere i år fortalte den «Norske talenter»-aktuelle artisten åpenhjertig om hvordan sorgen etter bruddet har påvirket henne både mentalt og fysisk.

- Å gå gjennom et brudd etter så mange år, med familie og det hele, er selvsagt krevende. For å si det sånn; jeg vil ikke anbefale noen å gjøre det før de har forsøkt absolutt alt, sa hun til Se og Hør i sommer.

Den flotte 54-åringen røpet også at hun hadde rast ned i vekt etter ekteskapsbruddet.

- Jeg har ikke hatt overskudd til å trene mens dette har stått på. Men jeg spiser mye mindre, noe som er en fysisk reaksjon på sorgen jeg har hatt, forklarte hun den gang.

Saken fortsetter under bildet.

TØFF TID: Mia Gundersen er klar for en ny sesong av «Norske talenter» etter å ha lagt et vanskelig år bak seg.  Foto: Geir Egil Skog
TØFF TID: Mia Gundersen er klar for en ny sesong av «Norske talenter» etter å ha lagt et vanskelig år bak seg. Foto: Geir Egil Skog Vis mer

Skriver om bruddet

Allerede ved nyttårstider delte Mia en tekst på bloggen sin om hvordan de siste månedene hadde vært for henne og familien.

Der beskrev hun den turbulente tiden i ganske poetiske ordelag:

«Og det har i sannhet vært en turbulent sommer, heller ikke høsten hadde den roen som var sårt trengende, men inneholdt heller mange vonde følelser og store stormkast. Heldigvis har vinteren bydd på mer vennlig vind hvor vi klarte å skape rom for gjenvinnelse av seg selv, og vi satt i gang dypere og nødvendige samtaler. Julen feiret vi sammen og vi har hatt gode og varme dager sammen» skrev Mia i et innlegg på miagundersen.no.

I en rekke blogginnlegg siden har artisten og TV-profilen også delt sine tanker om det å måtte flytte, bryte opp og leve videre etter et samlivsbrudd.

Åpenheten har for øvrig sikret henne en plass blant de nominerte til «Årets blogger», som kåres på Se og Hørs Kjendisgalla i november. Det er leserne som bestemmer hvem som stikker av med prisen.

Mia Gundersens blogg er utviklet og designet av REDINK, som er et selskap i Aller-konsernet. Det er Allers salgsselskap for blogg, AdLink Media, som har signert den populære artisten.

LES OGSÅ: Märtha Louise gjør comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer