Diego Maradona:

Maradona er død

Den argentinske fotballegenden Diego Armando Maradona døde i dag av hjertestans.

LEGENDE: Diego Maradona er en av tidenes beste fotballspillere. Han døde i dag 60 år gammel. Foto: NTB
LEGENDE: Diego Maradona er en av tidenes beste fotballspillere. Han døde i dag 60 år gammel. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Diego Armando Maradona (60) døde av hjertestans i huset hvor han hadde installert seg etter en hodeoperasjon, ifølge den argentinske storavisa El Clarin.

Dødsfallet er bekreftet av familiemedlemmer, skriver den spanske avisa El Paí. Ifølge nyhetsbyrået EFE har Maradonas venn og agent Matías Morla bekreftet dødsfallet.

- Diego dro fra oss, og med ham dro fotballen. Fordi ingenting kommer til å bli som før. Aldri mer, skriver den argentinske sportsavisa Olé.

Ifølge argentinske Televion Pública Noticias hadde Maradona bodd i et hus i El Tigre i Buenos Aires-provinsen siden den 11. november, da han ankom etter en ukes innleggelse på sykehuset Clínica de Olivos hvor han hadde blitt operert for en blodansamling i hodet.

Diego Maradona er av mange regnet som tidenes beste fotballspiller. I 1986 var han eneren som sparket Argentina til VM-gull. Han bar omtrent hele Argentina på sin rygg, helt fram til VM-gull.

HYLLET: Her løfter Maradona verdensmestertrofeet i 1986 etter at Argentina vant 3 - 2 over Vest-Tyskland på Atzeca Stadium in Mexico City. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli, File/NTB
HYLLET: Her løfter Maradona verdensmestertrofeet i 1986 etter at Argentina vant 3 - 2 over Vest-Tyskland på Atzeca Stadium in Mexico City. Foto: AP Photo/Carlo Fumagalli, File/NTB Vis mer

I kvartfinalen mot England i Mexico City, scoret han to av de mest ikoniske målene i fotballhistorien: Det første da han bokset ballen i mål, det han etterpå kalte «Guds hånd». Det andre etter et dribleraid som aldri har vært overgått, da han løp med ballen i beina i 65 meter og driblet fem engelskmenn, før han rundet Peter Shilton og satte ballen i det tomme buret.

I klubbfotballen herjet han for Barcelona og især Napoli, som han førte til nye høyder.

Verdens dyreste fotballspiller

Den argentinske fotballegenden ble lagt inn på sykehus i starten av november. Maradonas lege, Leopoldo Luque, bedyret da at situasjonen ikke var alvorlig.

EN AV TIDENES STØRSTE: Diego Maradona. Foto: MICHAEL BUHOLZER / AFP / NTB
EN AV TIDENES STØRSTE: Diego Maradona. Foto: MICHAEL BUHOLZER / AFP / NTB Vis mer

Maradona har i mange år slitt med helseproblemer, blant annet på grunn av hans historie med overvektsproblemer, psykiske problemer, alkohol- og kokainmisbruk, men fansen glemte ham aldri.

Som fotballspiller oppnådde argentineren mirakuløse bragder. Dribleglade Maradona debuterte på landslaget allerede som 16-åring i februar 1977.

Som 21-åring ble Maradona klar for Barcelona. Han ble da verdens dyreste fotballspiller på det tidspunktet.

Legendestatusen ble imidlertid enda større i hans sju år i Napoli, hvor han førte klubben til nye høyder og blant annet to seriegull.

Nå sørger en hel fotballverden etter at Maradonas liv med opp- og nedturer er slutt.

En av tidenes beste og mest populære fotballspillere.

Havnet på sykehus i fjor

Nyheten om dødsfallet kommer nesten to år etter at sportshelten ble hasteinnlagt og operert for indre blødninger i magen.

Det var i begynnelsen av januar 2019 at Fox Sports Argentina meldte at Maradona var innlagt på sykehus etter at det i en omfattende helsesjekk som inkluderte endoskopi ble oppdaget en blødning som krevde umiddelbar operasjon. Et par timer senere opplyste datteren Dalma til Reuters at Maradona var skrevet ut.

– For dere som var bekymret for faren min, kan jeg fortelle at han har det bra. Han skal hjem snart, skrev datteren på Twitter den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer