FRUSTERT: Eva Longoria, Marcia Cross og Nicollette Sheridan fra dramaserien Frustrerte fruer fikk en lang ufrivillig ferie. Her viser de sin støtte til manusforfatterne.  Foto: All Over Press
FRUSTERT: Eva Longoria, Marcia Cross og Nicollette Sheridan fra dramaserien Frustrerte fruer fikk en lang ufrivillig ferie. Her viser de sin støtte til manusforfatterne. Foto: All Over PressVis mer

Manusforfatter-streiken er slutt

Medieselskapene og manusforfatterne har kommet til enighet i USA.

SEHER.NO: De største amerikanske medieselskapene og Writers Guild of America har kommet til enighet, og manusforfatterne avslutter dermed streiken som har pågått siden 5. november 2007.

Mer enn 12000 tv-, radio, og film-skribenter har slåss blant annet for en ny kontrakt om forfatterhonorarer som inkluderer inntekter fra nye medier og DVD-utgivelser.

Den langvarige konflikten har vært en trussel for avviklingen av Oscar-utdelingen, som etter planen skal finne sted i Hollywood 24. februar.


Fram til nå har ingen manusforfattere startet på forberedelsene til filmbyens største begivenhet.

Tidligere ble Golden Globe-utdelingen avlyst fordi medlemmene av skuespillerforeningen Screen Actors Guild holdt seg borte i solidaritet med de streikende skribentene.

- Det er over. De har inngått en avtale, og tatt hverandre i hånden på det. Avtalen sendes ut til alle skribentene på lørdag, sier tidligere Walt Disneys adm. dir Michael Eisner til CNBC.

Eisner utdypet ikke hva avtalen inneholder men mente at forfatterne ikke ville få like lukrative kontrakter som tidligere fordi involverte medieselskapene har tapt penger på konflikten.

LES OGSÅ: Her er årets Oscar-nominasjoner!