GIKK BORT: Serieskaper Alan Simpson er død, 87 år gammel. Her er han avbildet i 2014. Foto: NTB scanpix
 GIKK BORT: Serieskaper Alan Simpson er død, 87 år gammel. Her er han avbildet i 2014. Foto: NTB scanpixVis mer

Alan Simpson:

Mannen som inspirerte «Fleksnes» er død

Den britiske serieskaperen Alan Simpson ble 87 år gammel.

Den britiske serieskaperen, skuespilleren, produsenten og regissøren Alan Simpson er død, 87 år gammel. Det melder avisa The Guardian.

Simpsion gikk bort etter å ha slitt med lungesykdom, skriver avisa.

Manageren hans, Tessa Le Bars, kommer med følgende uttalelse etter at dødsfallet ble kjent:

- Etter å ha hatt det privilegium å jobbe med Alan og Ray i over 50 år, de 40 siste som agent, manager og venn, og den siste tiden som Alans ledsager og pleier, er jeg svært trist over å miste Alan etter en tapper kamp mot lungesykdom.

Skapte «Fleksnes»

I en årrekke hadde Alan Simpson et tett samarbeid med Ray Galton, som han skrev en lang rekke tv-serier sammen med.

De to møttes første gang som tenåringer, da de begge var innlagt på Milford sanatorium med tuberkulose, ifølge The Guardian.

SUKSESSRIK DUO: Ray Galton (t.v.) og Alan Simpson stod bak flere populære tv-serier på 1950-, 1960- og 1970-tallet. Foto: NTB scanpix  
SUKSESSRIK DUO: Ray Galton (t.v.) og Alan Simpson stod bak flere populære tv-serier på 1950-, 1960- og 1970-tallet. Foto: NTB scanpix   Vis mer

Simpson og Galton stod bak BBC-serien «Hancock’s Half Hour», som den norske seriesuksessen «Fleksnes fataliteter» er basert på. På IMDb.com står Simpson og Galton oppført som manusforfattere av 13 «Fleksnes»-episoder.

Duoen er også kjent for blant annet tv-seriene «Steptoe and Son» og «Sanford», samt den svenske adventskalenderen «Abert % Herberts julkalender».

Galton og hans familie hyller også den avdøde serieskaperen i en uttalelse onsdag:

- Det er ingen ord som kan uttrykke vår følelse av tap og sorg over bortgangen til Alan Simpson, Rays partner og familievenn over de siste 70 årene. Fra deres første forsøk på humør, gjennom et liv med samarbeid, har styrken i Alan og Rays personlige og profesjonelle bånd alltid stått i sentrum av suksessen deres.

INSPIRERTE FLEKSNES: I England spilte Tony Hancock hovedrollen i «Hancock’s Half Hour», mens her i Norge var det Rolv Wesenlund (bildet) som hadde rollen som Fleksnes. Foto: Sverre A. Børretzen / NTB Scanpix
INSPIRERTE FLEKSNES: I England spilte Tony Hancock hovedrollen i «Hancock’s Half Hour», mens her i Norge var det Rolv Wesenlund (bildet) som hadde rollen som Fleksnes. Foto: Sverre A. Børretzen / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Prins Charles i sorg etter guddatterens død

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.