- Mannen min har vært veldig bekymret for meg

Unni Lindell avslører at hun har levd med ME i tolv år, og at hun var lenket til senga uten å klare å jobbe i ett av dem.

MÅ SLAPPE AV: – Jeg har hatt en veldig anstrengende periode bak meg nå og jeg er både utslitt og utmattet, forteller Unni Lindell til avisa. Foto: FAME FLYNET
MÅ SLAPPE AV: – Jeg har hatt en veldig anstrengende periode bak meg nå og jeg er både utslitt og utmattet, forteller Unni Lindell til avisa. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Unni Lindell (55) har hatt en svært suksessfull karriere. Det ingen har visst er at samtidig som hun har vært en bestselgende forfatter har hun i tillegg levd med utmattelsessyndromet ME.

– Da jeg fikk diagnosen for to år siden, gjorde det meg tryggere. Nå vet jeg at det ikke er en farlig sykdom, forteller hun ifølge VG, i «Bokprogrammet» som har sesongpremiere på NRK2 i kveld.

Før jul fulgte kanalen henne på en hektisk seks ukers turne, og nå snakker Lindell for første gang om sykdommen - som gjør deg utmattet i hele kroppen, og blir sammenlignet med å løpe maraton konstant.

– Mannen min har vært veldig bekymret for meg, for at jeg skulle gå rett på trynet under denne turneen. Det går tross alt i ett, sier Unni i programmet.

Til VG forteller hun at hun har vært plaget av sykdommen siden år 2000, og at hun er glad for at hun ikke har fast jobb slik at hun kan være hjemme og jobbe i sitt eget tempo.

– Dette er noe jeg ikke har snakket om før. Men det er ikke til å legge skjul på at jeg synes det er krevende å klare det jeg får til. For 12 år siden var jeg veldig, veldig dårlig og jeg var helt nede. Det var ut og inn av sykehus, uten at de fant noe som helst. Man er jo overbevist om at man er livstruende syk når man kjenner seg så fysisk dårlig. Jeg lå mer eller mindre hele tiden i ett år og klarte ikke å jobbe, forteller hun.LES OGSÅ: - Hastet med giftemål da jeg ble gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer