- Mannen er familiens siste instans og beskytter

Kaster seg ut i kjønnsrolledebatten på sin nye plate.

PLATEAKTUELL: Odd Nordstoga er for tiden aktuell med sitt nye album «November».  Foto: Thomas Horni / Seher.no
PLATEAKTUELL: Odd Nordstoga er for tiden aktuell med sitt nye album «November». Foto: Thomas Horni / Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  Artisten Odd Nordstoga (37) er i disse dager aktuell med albumet «November».

Til Dagbladet forteller visesangeren, som har hatt stor suksess med platene «Luring» (2004) og «Heim te mor» (2007), at han satt og skrev albumet mens kjønnsrolledebatten raste rundt Harald Eias «Hjernevask»-serie på NRK.

- Det virker som slike folk som Jørgen Lorentzen, som argumenterer for at det ikke finnes kjønn, bare baserer seg på en ideologi, en mening, sier han til Dagbladet.

37-åringen brukte blant annet debatten som inspirasjon til låten «Bakom min rygg», som er en vise om å være den trygge mannen i familien.

- Bare for å ta et eksempel: Mitt forhold til hun som jeg er gift med. Hvis tyskerne kom i morgen og invaderte huset vårt, tror jeg hun ville synes dert var bra at jeg gikk ut med rifla, så hun slapp å gjøre det. Mannen er familiens siste instans og beskytter. Er det så farlig da? Vi menn må jo ha én ting som vi er gode på, som ikke kvinner kan, sier han til Dagbladet, og understreker samtidig at han forstår at teamet vekker reaksjoner: 

- Dette høres sikkert gammeldags og reaksjonært ut. Når du sier slike ting tror folk at du heier på George Bush, men slik er det ikke nødvendigvis. For å si det på en annen måte: Jeg vil gjerne at kona mi blir statsminister, men hvis det begynner å brenne i huset vil jeg at jeg skal redde henne ut, ikke motsatt.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Vi fant tonen raskt