«Mann nede, puster ikke»

Lydopptak fra nødanropet om dødsfallet.

DØD: Artisten Prince, her under en galla i New York i 2008, døde i kveld norsk tid. Han ble 57 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: Artisten Prince, her under en galla i New York i 2008, døde i kveld norsk tid. Han ble 57 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Artisten Prince ble funnet død i sitt hjem i Minnesota i USA i kveld norsk tid.

Den Grammy-vinnende superstjernen, hvis fulle navn var Prince Rogers Nelson, er kjent for storhits som «Purple Rain», «Cream» og «Kiss» ble 57 år gammel.

«Man down, not breathing»

Kort tid etter at det ble meldt om artistens dødsfall, fikk kjendisnettstedet TMZ tak i et lydopptak fra et nødanrop som beskriver tilstanden til Prince før ambulansepersonell ankom stedet.

På klippet hører man en kvinnelig stemme si: «man down, not breathing», eller «mann nede, puster ikke» på norsk.

En talskvinne for artisten, Yvette Noel-Schure, bekrefter dødsfallet.

- Det er med stor sorg jeg kan bekrefte at den legendariske, ikoniske artisten, Prince Rogers Nelson, i morges døde i sitt hjem i Paisley Park, 57 år gammel, sier hun i en kunngjøring, gjengitt av blant andre Variety.

- Det foreligger ennå ingen detaljer om årsaken til dødsfallet, sier Noel-Schure.

Grammy og Oscar

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

Han har vunnet sju Grammy-priser og fikk også Oscar for «Purple Rain», tittellåten til filmen med samme navn i 1985.

Gift to ganger

Prince var gift to ganger, først med danserinnen Mayte Garcia som han fikk en sønn med i 1996. Sønnen var født med en sjelden genetisk defekt og døde etter en uke. I 1999 skilte paret seg.

Året etter giftet Prince seg på nytt, denne gangen med Manuela Testolini, som han skilte seg fra i 2006.

Jehovas vitne

Opp gjennom årene ryktes det også at han hadde forhold med en rekke andre kjente kvinner, som Kim Basinger, Madonna, Carmen Electra, Sheila E. og Susanna Hoffs.

Prince var veganer og sluttet seg til Jehovas vitner i 2001. Ifølge ryktene avslo han i 2005 en hofteoperasjon, ettersom denne ikke kunne gjennomføres uten blodoverføring, noe Jehovas vitner ikke tillater.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Da Prince plutselig dukket opp ble det kaos