Tone Damli og Ina Wroldsen:

Mann ilagt besøksforbud mot Tone Damli og Ina Wroldsen

Mannen i 50-årene skal ha stalket artistene i 16 år.

STALKET: Artist Tone Damli og Ina Wroldsen har i flere år blitt kontaktet av en mann i 50-årene. 29.mai ble han dømt til besøksforbud.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STALKET: Artist Tone Damli og Ina Wroldsen har i flere år blitt kontaktet av en mann i 50-årene. 29.mai ble han dømt til besøksforbud.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann er dømt for stalking og utpressing av Tone Damli Aaberge (31) og Ina Wroldsen (34). Det melder TV2.

Ifølge dommen har artistene i flere år blitt kontaktet av en mann i 50-årene. De profilerte kvinnene gikk sammen om en felles anmeldelse, og 29. mai ble han dømt til besøksforbud.

Ifølge kjennelsen vil besøksforbudet være gjeldende til og med mai 2020, og begrunnes med faren for gjentakelse. Avgjørelsen betyr at mannen forbys å oppsøke, forfølge, eller på noe vis ta kontakt med de to artistene. Det dreier seg både om personlig kontakt, telefon, tekstmelding, e-post, sosiale medier, via post eller via tredjeperson.

Pågått i 16 år

I hele 16 år har Wroldsen mottatt jevnlige henvendelser fra mannen, flere av dem med et seksuelt innhold.

Mannen skal blant annet ha gitt utrykk for at han elsker henne, at hun er en gud og at de to hører sammen.

INA WROLDSEN: Artisten og låtskriveren avbildet på rød løper under Spellemannprisen 2018 på Chateau Neuf i Oslo.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
INA WROLDSEN: Artisten og låtskriveren avbildet på rød løper under Spellemannprisen 2018 på Chateau Neuf i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge dommen skal Wroldsen ha blokkert vedkommende i sosiale medier, men mannen skal så ha forsøkt å komme i kontakt med henne ved hjelp av andre familiemedlemmer. Dommen skal legge stor vekt på Wroldsens egen forklaring i retten.

Vis mer

Frykter for datteren

Siden 2015 har Damli Aaberge mottatt seksualiserte meldinger på Instagram fra samme mann, i tillegg til trusler. Mannen skal også ha involvert Damli i sin kontakt med offentlige etater knyttet til navnebytte og voldsoffererstatning.

I e-post av 29. januar 2019 skriver mannen i 50-årene at Aaberge ikke må glemme at han er «farlig for gjeldsslaver som deg». Aaberge har forklart at hun er redd for seg selv og sin datter som følge av pågangen.

I kjennelsen står det at Oslo Tingrett ikke betviler at kontakten har vært skremmende og belastende for Aaberge og hennes familie i lang tid.

Psykisk ustabil

Mannen har også tidligere fått besøksforbud, uten å godta dette. Saken ble derfor brakt inn til retten for vurdering. Retten har konkludert med at mannen fremstår som psykisk ustabil.

Advokat John Christian Elden har bistått de to kvinnene.

- Jentene har vært utsatt for stalking over mange år på en slik måte at det går ut over livskvalitet og familieliv. Da måtte vi reagere, og er glad for rettens klare kjennelse der de fikk medhold, sier Elden til Dagbladet.

Samtidig sier han at kvinnene håper at besøksforbudet vil bli håndhevet.

- Vi forutsetter nå at dette følges opp med mindre han vil pågripes av politiet, sier Elden til avisen.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Derfor måtte hun trekke seg fra «Farmen Kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer