Ashton Kutcher:

Mann (43) drepte Kutchers date

Det Ashton Kutcher (41) trodde var rødvinsflekker, mener aktoratet at var blodflekker. Nå har Michael Gargiulo (43) blitt dømt for drapet på Kutchers date.

VITNET: I slutten av mai vitnet Ashton Kutcher mot Michael Gargiulo, som nå er blitt dømt for to drap og ett drapsforsøk. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VITNET: I slutten av mai vitnet Ashton Kutcher mot Michael Gargiulo, som nå er blitt dømt for to drap og ett drapsforsøk. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I månedsvis har rettssaken mot 43-år gamle Michael Gargiulo pågått i Los Angeles i den amerikanske delstaten California. Gargiulo har blant annet stått tiltalt for drapet på skuespilleren Ashton Kutchers date.

Torsdag ble 43-åringen funnet skyldig i å ha drept Ashley Ellerin (22), Maria Bruno (32), samt drapsforsøk mot en 26 år gammel kvinne. Både drapene og drapsforsøkene ble utført med kniv, ifølge domsavslutningen, som gjengis av BBC.

Videre vil retten avgjøre hvorvidt dobbeltdrapsmannen var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, før en eventuell straffeutmåling kan utføres. For drapene risikerer Gargiulo dødsstraff, til tross for at California nylig suspenderte henrettelser inntil videre.

Aktor i saken omtalte mannen som en «iskald seriemorder», og drapene som planlagte.

DØMT: Torsdag møtte Michael Gargiulo (43) i retten for å motta sin dom. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Torsdag møtte Michael Gargiulo (43) i retten for å motta sin dom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kutcher vitnet

Det var i slutten av mai at skuespillerstjerna Ashton Kutcher (41) fortalte om den fryktelige opplevelsen tilbake i 2001. Han var innkalt som vitne i straffesaken, og forklarte at Ashley Ellerins siste livstegn kom i en telefonsamtale 21. februar 2001 klokka 20.24.

Omkring to timer seinere skulle Kutcher hente Ellerin for å dra på fest. Men da Kutcher banket på døra, var det ingen som åpnet.

Kutcher var forsinket og antok at Ellerin ikke åpnet fordi hun var sur. Han la merke til at inngangsporten var åpen, og at alle lysene var på.

- Jeg syntes at det var merkelig at alle lysene fortsatt var på. Men jeg ville ikke være han fyren som sto utenfor og kikket gjennom vinduet hennes, sa Kutcher og tilføyet:

- Videre så jeg det jeg trodde var rødvin på teppet, forklarte han i retten ifølge CNN.

Mange fans sperret øynene opp da filmstjernen Ashton Kutcher ut av et blå delte telefonnummeret sitt til sine følgere på Twitter. Vi slo på tråden - og her kan du se hvordan det gikk. Vis mer

- Fikk panikk

Dagen etter ble Ellerin funnet brutalt knivdrept av en romkamerat. Da Kutcher fikk vite det, gikk han rett til politiet.

- Jeg gikk rett til politiet og sa: «Fingeravtrykkene mine er på døra». Jeg fikk panikk, erindret skuespilleren.

Aktoaret uttalte i retten at de mener at Gargiulo angrep Ellerin bakfra da hun gikk ut av dusjen den skjebnesvangre kvelden. Det Kutcher trodde var rødvinsflekker, mener aktoratet at egentlig var blodflekker, skriver CBS News.

Mange fans sperret øynene opp da filmstjernen Ashton Kutcher ut av et blå delte telefonnummeret sitt til sine følgere på Twitter. Vi slo på tråden - og her kan du se hvordan det gikk.

Kronvitnet

Kvinnen som ble forsøkt drept i 2008, var aktoratets kronvitne under rettergangen. Hun forklarte at hun våknet av at Gargiulo knivstakk henne. Kvinnen skal ha klart å sparke ham ut av senga, før han skal ha sagt: «Jeg beklager».

Under angrepet ble Gargiulo selv knivskadd, og etterlot seg DNA på åstedet. Dette førte til at politiet kunne knytte ham til drapene som fant sted i 2001 og 2005.

DNA'et som ble funnet på åstedet, var også det samme DNA'et som politiet hadde funnet på et åsted i 1993. Derfor står 43-åringen også tiltalt for å ha drept Tricia Pacaccio (18), storesøsteren til en venninne av drapsmannen, i delstaten Illinois for over 25 år siden.

REAGERER: Ashton Kutcher og Mila Kunis reagerer på magasinforsiden som hevder at de har gått hver til sitt. Se hva de sier! Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Nekter drap

Denne rettssaken skal behandles separat, og drapsmannen vil sannsynligvis utleveres til Illinois for å møte i retten på et seinere tidspunkt.

Gargiulos forsvarere mener derimot at det ikke finnes bevis for at han utførte drapene i 2001 og 2005. Da 43-åringen gjennomførte drapsforsøket i 2008, mener forsvarerne at han led av dissosiativ lidelse.

Gargiulo har hele tiden nektet for å ha begått drap.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Supermodellens bilde skjulte en vond hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer