Mann (34) siktet for hets mot Haddy N'jie

- Han har erkjent straffskyld, sier lederen for hatkrimgruppa, Monica Lillebakken.

MODIG: Haddy N'jie har fått massiv støtte fra fjerne og nære på sosiale medier etter at hun valgte å publisere den hatefulle meldingen hun mottok på Facebook. Foto: NTB scanpix
MODIG: Haddy N'jie har fått massiv støtte fra fjerne og nære på sosiale medier etter at hun valgte å publisere den hatefulle meldingen hun mottok på Facebook. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere denne uken ble det kjent at Haddy N'jie (36) hadde blitt utsatt for grov rasistisk hets i et innlegg en 34 år gammel mann hadde sendt henne på Facebook.

Kommentaren, som har ført til kraftige reaksjoner fra både Haddy og andre på sosiale medier, lød som følger:

«Gratulerer har du klart å ligge deg til permanent oppholdstillatelse. Hvorfor kan du ikke ta med deg familien din å flytte tilbake til Afrika. Hvorfor kan du ikke vise såpass respekt, det er ikke krig der dere kommer fra. Din frekke motbydelige halvape. Kom deg ut av landet. Jævla Nigger».

Den populære musikeren og programlederen svarte med å dele kommentaren på profilen sin sammen med følgende melding:

- Denne så jeg ikke før nå.. Dette er aller første gang jeg får en sånn kommentar på fb-siden min, og det bekrefter det jeg alltid har ment: folk flest er ikke troll. Jeg kjenner ikke deg, Christian Rosland, det er kanskje like greit, men jeg lar kommentaren din ligge her, så ser alle at du finnes.

Nå har hatkrimgruppa på Manglerud politistasjon siktet 34-åringen for hatefulle ytringer mot N'jie, skriver TV 2.

– Vi har opprettet en anmeldelse, og foretatt avhør av begge parter. Mannen er siktet etter paragraf 185 for hatefulle ytringer. Han har erkjent at det var han som skrev dette, og han har også erkjent straffskyld, sier lederen for hatkrimgruppa, Monica Lillebakken til nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STØTTE: Trond Giske synes det var vondt å høre den rasistiske meldingen kjæresten Haddy N'jie fikk, men sier at hun er modig og sterk.
GOD STØTTE: Trond Giske synes det var vondt å høre den rasistiske meldingen kjæresten Haddy N'jie fikk, men sier at hun er modig og sterk. Vis mer

APs nestleder Trond Giske (48), som venter barn med Haddy, skrøt torsdag av måten kjæresten har håndtert saken på.

- Det er veldig trist når dette skjer, og det blir mye sterkere når det rammer noen man er glad i. Men Haddy er sterk og trygg, og har taklet det på en klok og modig måte, sa han til VG.

Den siktede 34-åringen er den samme mannen som under en direktesending fra en Pegida-demonstrasjon i januar i år kalte TV 2-reporter Kadafi Zaman for «muslimjævel».

LES OGSÅ: Giske har liten tid til Haddy

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer