POPULÆRT PAR: Bryllupet mellom amerikanske Meghan Markle og britiske prins Harry er av stor interesse. Foto: NTB scanpix
POPULÆRT PAR: Bryllupet mellom amerikanske Meghan Markle og britiske prins Harry er av stor interesse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Harry og Meghan Markle gifter seg:

Manhattan snus på hodet når Meghan blir kongelig

Kondomer med Storbritannias flagg, live tv-sending og pappfigur av brudeparet.

Publisert

Det er kun to uker til årets store begivenhet i England finner sted, når prins Harry (33) får sin Meghan Markle (36) i St. George's Chapel i Windsor Castle.

Interessen rundt både paret og bryllupet har vært enorm helt siden forlovelsen ble kjent i november i fjor.

Mens paret selv har forduftet fra offentligheten fram mot den store dagen, er tilhengerne svært forventningsfulle.

Det er ventet at omtrent 600 gjester vil delta i bryllupet, mens det totalt vil være 2640 personer på slottet. 1200 av disse er alminnelige briter, som er blitt invitert på bakgrunn av sterke historier eller gode prestasjoner, ifølge The Guardian.

Men selv om man ikke er på gjestelista, er det liten tvil om at britene anser dette som en stor folkefest. Det er imidlertid ikke bare i England interessen er stor rundt prinsen og hans kommende hustru.

Saken fortsetter nedenfor.

Også amerikanerne er klare for den store dagen, og ifølge AP tilbyr fere hoteller diverse pakker i forbindelse med prinsebryllupet.

Inspirert av England

Manhattan's Plaza Hotel tilbyr en eksklusiv champagnefrokost klokka 06.30, New York-tid, på bryllupsdagen. Kleskoden er inspirert av den britiske kongefamilien, med flotte hatter og hansker. Prisen for å delta er cirka 1200 norske kroner.

Saken fortsetter under bildet.

ARRANGERER BRYLLUPSFEST: Det er i restauranten The Palm Court inne på Plaza Hotel at gjestene kan få med seg det kongelige bryllupet på storskjerm. Foto: NTB scanpix
ARRANGERER BRYLLUPSFEST: Det er i restauranten The Palm Court inne på Plaza Hotel at gjestene kan få med seg det kongelige bryllupet på storskjerm. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bryllupet vil også bli sendt live på storskjerm i hotellets restaurant, der et panel bestående av kongehuseksperter vil kommentere alt som foregår i bryllupet.

I tv-serien «Suits», der Meghan Markle spiller rollen som Rachel Zane, drømte rollekarakteren om å gifte seg på Manhattan's Plaza Hotel. Bryllupsscenen ble imidlertid spilt inn på Fairmont Royal York i Toronto.

Også på dette hotellet har de planer for dagen. Ifølge AP har de satt sammen en egen britisk matmeny for gjestene, med blant annet den tradisjonelle retten bubble and squeak (rett laget av stekte grønnsakrester, jour.anm.)

Saken fortsetter under.

TV-BRYLLUP: Bryllupet mellom Meghan Markles rollekarakter i «Suits» og tv-forloveden Patrick J. Adams, ble spilt inn i hotellet Fairmont Royal York i Toronto. I serien skulle det forestille innsiden av Manhattan's Plaza Hotel. Foto: NTB scanpix
TV-BRYLLUP: Bryllupet mellom Meghan Markles rollekarakter i «Suits» og tv-forloveden Patrick J. Adams, ble spilt inn i hotellet Fairmont Royal York i Toronto. I serien skulle det forestille innsiden av Manhattan's Plaza Hotel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kan leve som en kongelig

Noen hoteller drar altså det britiske temaet helt ut for 19. mai. Gjestene som overnatter på hotellet Moxy Times Square Hotel får kondomer med det britiske flagget trykket på pakken, i tillegg til en liten flaske med gin og en ordbok der man kan lære seg en rekke britiske slanguttrykk.

Windsor Court Hotel i New Orleans kjører imidlertid en mye mer klassisk pakke - til en skyhøy pris.

Gjestene vil bli behandlet nærmest som kongelige, og prislappen er svimlende 430 000 norske kroner.

Pakken inneholder tre overnattinger i en av hotellets suiter, flybillett på førsteklasse fra hvor som helst i USA, en stor pappfigur av prins Harry og Meghan Markle, ettermiddagste, champagnefrokost, gaver, mat og kake med sitron og hylleblomst - akkurat som prinseparet selv skal servere i sitt bryllup.

Saken fortsetter under bildet.

SVINDYRT: Det er hotellet Windsor Court Hotel i New Orleans som angivelig tilbyr den dyreste og mest eksklusive hotellpakken for å markere prinsebryllupet. Foto: NTB scanpix
SVINDYRT: Det er hotellet Windsor Court Hotel i New Orleans som angivelig tilbyr den dyreste og mest eksklusive hotellpakken for å markere prinsebryllupet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hotellet The Drake Hotel i Chicago arrangerer en kongelig lunsj på bryllupsdagen, der de vil servere samme meny som prins Harrys mor, prinsesse Diana, spiste da hun overnattet ved hotellet i 1996.

Gjestene kan også booke suiten Diana bodde i, som ifølge AP er dekorert med bilder av den avdøde prinsessa.

Glad i kongefamilien

Mange amerikanere er svært opptatte av den britiske kongefamilien, noe blant annet den amerikanske tv-serien «The Crown» er et bevis på. Serien handler om livet til dronning Elizabeth og hennes regjeringstid, og har vunnet to Golden Globe-statuetter.

Den britiske skuespilleren Matt Smith (35), som spiller prins Philip i serien, har sagt at han ble overrasket da han innså at amerikanere er så interesserte i kongehuset.

- Jeg visste ikke at de var så populære der, fram til jeg begynte å spille i serien, har han sagt ifølge CNN.

Da prins Charles og hans kone, hertuginne Camilla, besøkte Det hvite hus i 2015, kommenterte daværende president Barack Obama kongefamiliens popularitet.

- Amerikanere er veldig glad i kongefamilien. De liker dem bedre enn sine egne politikere, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

- Svært populære

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, bekrefter overfor Se og Hør at interessen er stor på andre siden av dammen.

- For mange amerikanske jenter er det en drøm å flytte til Europa, få prinsessetittel og bli kongelig. Alle kjenner til historien om Hollywood-stjernen Grace Kelly, som møtte sin ektemann fyrst Rainer under filmfestivalen i Cannes. Amerikanske magasiner skrev side opp og siden ned om fyrstinne Grace, sier Vagle, og legger til:

- Nå har amerikanerne på ny fått sin «prinsesse» i Meghan Markle, og magasinene er nok en gang full av kongestoff. Men selv om den britiske kongefamilien kanskje er den mest kjente, er amerikanerne generelt opptatt av europeiske kongehus. Også vår egen Mette-Marit og hennes sønn Marius Borg Høiby, er svært populære, forklarer hun.

I 1981, før kabel-tv kom, ble bryllupet mellom prins Charles og prinsesse Diana det mest sette tv-sendte arrangementet på 1980-tallet i USA, ifølge CNN.

Over 30 millioner amerikanere fikk også med seg begravelsen til prinsesse Diana i 1997.

LES OGSÅ: Dette vil prins Harry og Meghans bryllup koste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer