<strong>TJENER BRA:</strong> Toppblogger Sophie Elise Isachsen kan skryte på seg en solid formue, det viser tallene som Dagens Næringsliv har lagt frem. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
TJENER BRA: Toppblogger Sophie Elise Isachsen kan skryte på seg en solid formue, det viser tallene som Dagens Næringsliv har lagt frem. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Sophie Elise Isachsen:

Mangedoblet formuen sin på ett år

23-åringen tjener best av landets toppbloggere.

Publisert
Sist oppdatert

Blogger og «Skal vi danse»-aktuelle Sophie Elise Isachsen (23) har i flere år vært en av Norges største bloggere, og det er ingen tvil om at det å være toppblogger lønner seg økonomisk.

Flere av landets bloggere håver inn gode penger, og Sophie Elise er den bloggeren som tjener aller mest, ifølge Dagens Næringsliv (krever innlogging).

Tallene, som DN har fått fra kredittvurderingsselskapet Dun & Badstreet, viser at bloggerens formue var på hele 7,5 millioner kroner i fjor.

Dette er en drastisk økning siden året før, da formuen var på to millioner kroner. Med andre ord nesten firedoblet 23-åringen formuen sin fra ett år til det neste.

FEM KJAPPE: Høyaktuelle Sophie Elise forteller deg noen funfacts du kanskje ikke visste fra før. Video/reporter: Ruben Pedersen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

Null kroner i 2016

Dette er ikke første gang Sophie Elises økonomi skaper overskrifter.

Den velkjente bloggeren gikk fra om lag 2,5 millioner kroner i inntekt i 2015, til null i 2016.

Det viste tallene fra skattelistene for 2016. Sophie Elise gjorde imidlertid et byks med ligningsformuen, som i 2015 var på 69 333 kroner og i 2016 på 2 013 828 kroner.

23-åringen kan imidlertid ikke dra på ville shoppingturer eller dyre ferier ukentlig av den grunn. Det er nemlig faren hennes, Jan Olav Isachsen, som styrer økonomien til den kjente bloggeren.

Saken fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

Her var jeg sikkert 3 år gammel og allerede da så veldig liten for alderen. Tenk at et så lite menneske med et godt hjerte skulle gå så mye vondt i vente kun fordi jeg var lavere og senere utviklet enn andre, og at jeg som aldri gjorde noen noe vondt måtte føle på at verden er et urettferdig og grusomt sted. At jeg senere ble nødt til å føle på at fordi jeg er liten og "lett å kaste rundt i senga" / " kan stå å suge noen" ikke hadde annet å spille på enn kroppen min - følte jeg. Tenk alt mobbing kan føre til. Jeg har lyst til å hoppe inn i bildet og forsvare meg selv, men det står allerede noen å gjør det - min kjære pappa, som enda forsvarer meg fra sure journalister, vanskelige kjærester og venner som vender ryggen til. Mannsgrupper på Facebook som gjør at pappa blir fysisk syk av å stresse å være redd på mine vegne, men likevel står rett i ryggen og snakker med meg om alt jeg trenger, og er stille når jeg trenger det. Men ikke alle har en pappa som min. I min jobb som blogger og forfatter møter jeg daglig unge jenter og gutter som står på bar bakke uten noen som snakker for dem, ingen som kan hoppe inn i bildet og løfte dem opp. Vit at det er for dere jeg skriver. Hver dag. For at ingen skal få oppleve det jeg måtte oppleve, og for at jeg har vært så heldig å få oppleve en enorm kjærlighet og derfor har mye å gi dere. Aldri skal jeg slutte å kjempe for dere, og det er det som er meningen med mitt lille liv. Ville bare si det, for jeg er sykt takknemlig og skal vise det og kjempe for det til den dagen jeg dør. Kjærlighet, Sophie ❤️

Et innlegg delt av Sophie Elise (@sophieelise)

Overfor Se og Hør forklarte han i fjor bakgrunnen for «nullinntekten» i 2016.

- Årsaken til dette er at Sophie Elise hadde enkeltmannsforetak i 2015. I 2016 startet hun imidlertid et AS. I fjor tok hun ikke ut lønn, men et utbytte, som først vil komme fram i likningen for 2017.

- Grunnen til at hun ikke tok ut lønn, var for å være forsiktig med kostnadene i firmaets første år. Og det var mulig å gjøre det sånn, fordi hun hadde penger på bok, privat, fortsatte han.

- Får månedlige beløp av pappa

Sophie Elise har tidligere skrevet på bloggen sin at det settes av månedlige beløp som hun får inn på konto.

- Pappa overfører til meg en gang i måneden fra min egen konto, et valg jeg har tatt selv slik at jeg skal leve med en normal inntekt og føle på hvordan det er å ikke ha penger, selv om jeg tjener en del egentlig (...).

Til tross for den beskjedne pengebruken, er det likevel lov å bruke litt ekstra penger i ny og ne.

Tidligere i år kunne nemlig 23-åringen avsløre at hun har kjøpt seg rekkehus sammen med kjæresten Kasper. Dette medførte til at hun måtte selge den velkjente leiligheten sin på Rosenhoff i Oslo.

Fant lykken på ny

Det var i september i 2017 det ble kjent at Sophie Elise hadde funnet lykken med barndomskompisen Kasper Kristoffersen.

Det var i hjembyen Harstad, som for øvrig begge er vokst opp i, at de to møttes for første gang. Selv om 23-åringen gledelig deler flere detaljer fra livet sitt på bloggen, var hun lenge tilbakeholden rundt kjæresten.

Paret viste seg sammen offentlig for første gang i fjor da de møtte opp på premieren av filmen «Den 12. mann» i Fredrikstad.

<strong>LYKKELIGE:</strong> Sophie Elise og kjæresten Kasper under gallapremieren til den norske filmen «Den 12. mann» i desember. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LYKKELIGE: Sophie Elise og kjæresten Kasper under gallapremieren til den norske filmen «Den 12. mann» i desember. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

At Sophie og kjæresten Kasper trives i hverandres selskap er lett å se, både gjennom 23-åringens blogg, og i den tidligere realityserien hennes.

Men før de to i det hele tatt innledet et forhold, måtte Kasper, som er psykologistudent, gå noen runder med seg selv før han bestemte seg for å satse på Sophie Elise.

Til «God kveld Norge» forrige uke fortalte Kasper at han på tross av å ha kjent Sophie Elise i mange år, var noe skeptisk til alt han hadde hørt og lest om sin nåværende kjæreste.

- Han er en trygghet

- Vi hadde en utrolig fin kjemi, og jeg likte følelsen av hva det kunne bli. Men jeg hadde noen bekymringer rundt hva det ville innebære. Som person er jeg litt tilbaketrukken, så jeg gikk noen runder der, fortalte Kasper og la til:

- Jeg endte opp med å legge mest vekt på tryggheten vi hadde mellom oss. Jeg tror ikke det går an å se for seg hvordan det egentlig skal bli. Man må se forbi bekymringene og stole på at det vi har sammen er veldig fint.

Sophie Elise forstår godt at kjæresten trengte litt ekstra betenkningstid, men er i dag veldig glad for at valget havnet på henne.

- Jeg skjønner at det kan være vanskelig når ting er nytt. Han er en trygghet jeg kan lene meg på når bransjen blir for tøff, for falsk eller overfladisk, sa hun i TV 2- programmet.

LES OGSÅ: Sophie Elises eks ble knivstukket syv ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer