- Mange venner av meg fikk sjokk i dag

Farmen-Jon avslørte ukjente problemer med spiseforstyrrelser.

STERK HISTORIE: På sin egen blogg tar den tidligere «Farmen»-deltageren Jon Lundemoen nå et sterkt oppgjør med sin egen historie med spiseforstyrrelser. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
STERK HISTORIE: På sin egen blogg tar den tidligere «Farmen»-deltageren Jon Lundemoen nå et sterkt oppgjør med sin egen historie med spiseforstyrrelser. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den tidligere realitystjernen Jon Lundemoen (30) ble rikskjendis da han var en en av de mest framtredende «Farmen»-deltagerene høsten 2012.

Etter tiden på gården gikk Jon tilbake til hverdagen og livet som stylist og blogger.

Og det er på sin egen blogg, jonlundemoen.blogg.no, den tidligere «Farmen»-deltageren nå tar et sterkt oppgjør med sin egen fortid.

- Berører også gutter

Jon skriver i et innlegg at han lenge slet med spiseforstyrrelser og raser over det ekstreme slankepresset i dagens samfunn.

«Mange tenker at det kun er jenter som berøres av bulimi og anorexia, men det er også veldig mange gutter som sliter med denne faenskapen. Jeg slet selv i flere år, så det er nok derfor jeg blir så sykt provosert over alt slankepresset som florerer rundt på nettet.

Vi lever i 2014 nå, burde vi ikke bli flinkere til å bli litt mer glade i oss selv?»
, skriver realitydeltageren på sin egen blogg.

FARMEN-DELTAGER: Jon Lundemoen (t.vh) var en av de mest framtredende deltagerene i «Farmen» i 2012. Her sammen med en annen kontroversiell deltager, Andreas Nørstrud og programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2
FARMEN-DELTAGER: Jon Lundemoen (t.vh) var en av de mest framtredende deltagerene i «Farmen» i 2012. Her sammen med en annen kontroversiell deltager, Andreas Nørstrud og programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2 Vis mer

Gikk utover både kropp og lommebok

Jons sykdom har ikke bare gått utover kropp og sinn, men også lommeboka. Lundemoens spiseforstyrrelser har gjort at han nå må bruke 200 000 kroner på tannlegeregninger.

«Tenk å sløse bort så mye tid på å kun fokusere på å slanke seg, det er galskap det. Hadde jeg bare tenkt litt lenger! En ting er å fikse opp i matvanene, men spiseforstyrrelser kan også sette stygge merker i kroppen.

Hos meg var det tennene det gikk ut over, så når alt er fikset har jeg brukt 200 000 kroner, kun på tennene mine!», skriver Lundemoen og fortsetter:

«Tiden har forandret seg veldig, jeg har blitt tynnere , og er blitt mer fokusert på hva som er viktig for meg her i livet. Jeg er noen kilo tyngre nå, men jeg er lykkelig. Om jeg vil ned i vekt er det bare til å bevege på seg, og passe på hva en putter i munnen. Men jeg har lært en viktig ting: Lykkelig har ikke noe med størrelse å gjøre».

Har fått mye oppmerksomhet

Til Seoghør.no forteller realitystjernen at han har fått mye oppmerksomhet etter han publiserte innlegget på bloggen.

- Jeg publiserte link til blogginnlegget på Facebook mens jeg sjekket inn på flyet. Da jeg landet så jeg at det hadde eksplodert både på bloggen, Facebook og på telefonen. Alle slenger seg på.
 
- Hva er grunnen til at du tar opp dette nå, og ikke for eksempel da du deltok i Farmen?
 
- Jeg synes det er bra at sånne ting kommer frem, i hvert fall når det gjelder gutter. Når det gjelder spiseforstyrrelser, er det oftest jenter som får mest fokus. Og så har det å gjøre med at jeg ikke har snakket med andre om dette tidligere. Det var mange venner av meg som fikk sjokk i dag. Slankehysteriet tar jo helt av, og disse slankeoperasjon-annonsene er ganske drøye saker. Folk som har et anstrengt forhold til vekt, logger seg inn på Facebook og blir servert annonser som virker å være håndplukket deg.
 
- Hvordan har du det nå?
 
- Nå går det veldig bra. Dette er ”gammelt nytt” fra min side. Det er en situasjon jeg har vært i tidligere, og som jeg brukte tid på å komme meg gjennom. Jeg brukte cirka ett år på å komme meg tilbake til normale rutiner.
 

LES OGSÅ:   - Fryktet livet var over

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer