«Farmen kjendis»:

- Mange synes dette var galt av dem

Reaksjonene lot ikke vente på seg da det ble stjålet fra markedet i «Farmen kjendis».

«FARMEN»-TYVER: Sophie Elise Isachsen, Niklas Baarli og Isak Dreyer fikk med seg litt ekstra mye mat i handleposen. Foto: TV 2
«FARMEN»-TYVER: Sophie Elise Isachsen, Niklas Baarli og Isak Dreyer fikk med seg litt ekstra mye mat i handleposen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Farmen kjendis» er godt i gang, og straks braker den tredje uka løs for kjendisene på gården. Så langt har det, kanskje mildt sagt, vært lite mangel på drama.

Se og Hør har de seineste ukene omtalt både høylytte krangler bak kulissene, ku-diskusjoner og fylleskandaler.

Forrige uke ble det ramaskrik da det ble kjent at flere av deltakerne i årets sesong skal ha latt det gå sport i å smugle inn varer til gården. Med på ugjerningene var blant andre Sophie Elise Isachsen (27) og Isak Dreyer (27).

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Tyvegods

Deltakerne skal ha fått kloa i sjokoladeplater, kebabruller, rødvin, sprit, kaffe, saft og olje. Prisen for smuglervarene skal ha kommet på over 30 000 kroner - og regninga skal Isachsen ha tatt.

Det viser seg imidlertid at det ikke var nok mat og drikke for enkelte av deltakerne - tro det eller ei.

Seerne kunne nemlig søndag se at storbonde Isak Dreyer og hans to hjelpere, Sophie Elise Isachsen og Niklas Baarli (32), får med seg langt mer mat fra markedet enn det som er vanlig.

Tilbake til gården har de nemlig med seg en rekke tyvegods. Det inkluderte gjær, saft, en fiskestang, purre og reddik. Dreyer forsøkte også å stjele med seg en levende kylling ved å putte den i en hatt, uten å lykkes.

KYLLING: Storbonde Dreyer forsøkte å få med seg en levende kylling. Det ble imidlertid oppdaget. Foto: TV 2
KYLLING: Storbonde Dreyer forsøkte å få med seg en levende kylling. Det ble imidlertid oppdaget. Foto: TV 2 Vis mer

- Vi har stjålet like mye som vi har kjøpt, sier Baarli stolt til de andre i episoden.

UBEHAGELIG: Kjendisene har ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner må slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Ingen konsekvenser

De aller fleste av deltakerne på gården virket tilsynelatende lykkelige over å få ekstra mat. Tidligere håndballspiller Kjersti Grini (50) reagerte imidlertid på en annen måte, og havnet i diskusjon med Baarli på tinget før tvekampen.

På sosiale medier har det også vært svært delte meninger om stjelingen. Flere har uttrykt sin misnøye under innlegg tilknyttet søndagens «Farmen kjendis»-episode, blant annet ved å trekke fram at verken smugling eller stjeling har fått konsekvenser.

TYVEGODS: Mens storbonden forhandler pris, står Baarli i bakgrunnen og stjeler en pakke gjær. Foto: TV 2
TYVEGODS: Mens storbonden forhandler pris, står Baarli i bakgrunnen og stjeler en pakke gjær. Foto: TV 2 Vis mer

Andre mener det var både «gøy» og «god TV».

Flere trekker også paralleller til forrige uke, da vi kunne se at Grini og Shabana Rehman (45) stjal et egg hver fra deltakernes felles matskap.

- Jeg synes det er artig at folk lever seg såpass inn i et TV-program som de gjør. Det skaper en artig atmosfære rundt programmet. Jeg tenker at folk må få ha de meningene de vil, og at det er helt greit, sier Baarli til Se og Hør.

KLINSJ: «Farmen Kjendis» er så vidt i gang, og allerede kan vi se en konflikt utspille seg mellom Shabana Rehman og Dorthe Skappel. Det gikk så langt at en av dem ønsket å trekke seg nesten før spillet hadde startet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Ikke brudd på reglene

Da det forrige uke ble kjent at flere deltakere hadde smuglet varer inn på gården, ble det samtidig kjent at de ikke hadde fått noen straff av kanalen.

- Eventuelle sanksjoner må være forholdsmessige, både for deltakere og produksjonen. Det å be noen forlate gården på grunn av regelbrudd er en veldig sterk sanksjon, og det krever som nevnt at vi har alle fakta på bordet. Ofte har vi ikke hele bildet før produksjonen er over. Vi kan heller ikke være så strenge at vi risikerer å havne i en situasjon der vi til slutt ikke har deltakere igjen, sa pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Se og Hør.

Nå opplyser Dahl til Se og Hør at heller ikke stjelingen fikk konsekvenser for de gjeldende deltakerne, til tross for at produksjonen fanget det hele på film.

FLØRT: Niklas Baarli har forrige uke bodd i storbondehuset sammen med Isak og Sophie Elise. Men det ble ensomt på rommet hvor hjelperne skulle sove. Sophie bytta nemlig rom til storbondens. Video: TV 2 Vis mer

- Markedet er en del av «Farmen»-universet. Hva deltakerne velger å gjøre der, innenfor spillets regler, er opp til deltakerne selv. På samme måte som det ikke er noe brudd på de formelle reglene å stjele egg eller andre ting fra maten på gården, er det heller ikke noe brudd på regler å stjele på markedet, sier pressesjefen til Se og Hør, og fortsetter:

- Så er det åpenbart mange som synes dette var galt av dem, moralsk sett, og det har vi forståelse for. Dette var det som skjedde, og det har vi fortalt i episoden. Det fikk ingen konsekvenser for dem.

LES OGSÅ: - Det var et veldig sterkt øyeblikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer