POLITIKER?: Gunilla Persson, kjent fra «Svenske Hollywoodfruer», avslører at hun gjerne kaster seg inn i politikken. Det på grunnlag av tilbakemeldinger hun har fått. Foto: TV3
POLITIKER?: Gunilla Persson, kjent fra «Svenske Hollywoodfruer», avslører at hun gjerne kaster seg inn i politikken. Det på grunnlag av tilbakemeldinger hun har fått. Foto: TV3 Vis mer

Gunilla Persson fra «Svenske Hollywoodfruer»

- Mange sier at jeg er som skapt for å være statsminister

Realityprofil Gunilla Persson kunne gjerne forandret Sverige.

(Seoghør.no): Damene i «Svenske Hollywoodfruer» er kjent for å snakke åpent om både det ene og det andre. Spesielt har tidligere modell Gunilla Persson (58) fått en stor del oppmerksomhet de siste åra for sine uttalelser om både konflikt, familien og ikke minst - seg selv.

Persson har bodd i Los Angeles i over 30 år, der hun for tida lever sammen med dattera Erika og mora Iris. Det hender likevel at hun titter innom fødelandet fra tid til annen, der svensk presse ofte venter begeistret på realityprofilen.

Da hun besøkte talkshowet «Nyhetsmorgon» forrige uke, skuffet hun ikke. I forbindelse med en prat om politikk, uttalte hun at hun selv er som skapt for å hoppe inn i politikken.

Saken fortsetter nedenfor.

SNAKKER UT: Gunilla Persson sier hun føler seg mobbet i alle sesongene av «Svenske Hollywoodfruer». Video: MTG Sverige Vis mer

Vil inn i politikken

Det er den svenske avisa Aftonbladet som først omtaler Perssons siste uttalelser. Amerikansk politikk ble diskutert på morgentalkshowet, og det var tydelig at den lille familien i Los Angeles ikke var spesielt fornøyde med at Trump hadde kommet til makten.

- Vi satt i sjokk da han ble valgt. Vi trodde ikke på det. Vi trodde det måtte være en feil. Jeg tror det skjedde fordi demokratenes kandidat var så korrupt, forteller hun - og legger til at hun ikke stemte under valget i det hele tatt.

Selv ikke den politiske dragkampen mellom Hillary Clinton og Donald Trump kunne dra henne mot stemmeurnene i november. Likevel legger hun ikke skjul på at hun selv er politisk engasjert, og at mange mener hun selv burde stille til valg.

Saken fortsetter nedenfor.

- Det er mange som sier til meg at: «Gunilla, du bør bli statsminister i Sverige». Jeg spiller jo statsminister i mitt eget program «Gunilla tycker til», og det var mange som tok det på alvor. «Gunilla, du er jo som skapt for å være politiker», forteller den svenske tv-profilen.

Hun er ikke i tvil om hva hun ville gjort dersom hun satt i førersetet for svensk politikk. Persson er lidenskapelig opptatt av eldreomsorg, noe som muligens bunner i at hennes over 90 år gamle mor Iris trenger daglig pleie. Hun omtaler den nåværende eldrepolitikken i Sverige som «ussel».

- Jeg er jo ingen sosialdemokrat. Jeg synes lite om janteloven, jeg hater når alle skal være helt like uten å skille seg ut. Det gjør at samfunnet blir kaldt. Det er rom for mer sjenerøsitet, sier hun i intervjuet.

Avisa som har omtalt saken har latt leserne sine bestemme om hva de synes om forslaget til Persson. På spørsmål om de synes hun hadde gjort seg bra som Sveriges statsminister, svarer 87,41 prosent av totalt 97 000 mennesker nei. Bak seg har hun likevel 11,48 prosent, i den svært uhøytidelige undersøkelsen.

Sverige ledes for øyeblikket av statsminister Stefan Löfven og hans sosialdemokratiske regjering.

Saken fortsetter nedenfor.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 13.10.2015 SVENSK RAP-FRUE: Hollywood-fruen Gunilla Persson er aktuell med nytt program. I en av episodene skal hun prøve seg som låtskriver. Se hvordan det gikk. Video: TV 3 Sverige Vis mer

- Blir bedt om å lage bråk

I årevis har TV3s suksessprogram «Svenske Hollywoodfruer» servert seerne høylytte diskusjoner, krangling og ellevilt drama.

Ingen av deltakerne har imidlertid klart å skape like mye blest som Persson.

Gjentatte ganger har hun havnet i munnhoggeri med de andre fruene, og i nesten hver episode skjer det noe rundt Persson-familien, om det så handler om å tryne på svevebrett, anklager om svindel, «mordforsøk» eller brann.

I sin egen podkast avslørte Persson at man bør ta de mange kranglene og dramatiske situasjonene med en klype salt.

Hun hevder nemlig at «Svenske Hollywoodfruer» tidvis er regissert, og at hun titt og ofte blir bedt om «å lage bråk» under innspillingene.

Hun påstår at produsentene oppfordrer henne til å «sette i gang», for hvis ikke, så «blir det ikke noe tv».

- Produsenten vinket meg til seg, og sa: «Gunilla, fotografene begynner virkelig å klage og ønsker å stoppe innspillingen nå. Det blir ikke noe tv, dersom du ikke setter i gang. Du må sette i gang nå», hevder Persson i sin podkast.

Pressesjef for MTG i Sverige, Susanne Nylén, avviser påstandene til Persson. Overfor Hänt forklarer hun at ingen av deltakerne blir tvunget til å gjøre noe man ikke ønsker.

LES OGSÅ: Her kastes Gunilla ut fra «Hollywoodfruer»-festen