Carola Häggkvist:

- Mange nedturer

Letter på sløret om ekteskapet med Runar Søgaard.

KALDT: Forholdet mellom eksparet er av det kaldere slaget. Foto: Jonas Lemberg/NTB
KALDT: Forholdet mellom eksparet er av det kaldere slaget. Foto: Jonas Lemberg/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske artisten Carola Häggkvist (56) giftet seg med den norske predikanten Runar Søgaard (55) i 1990. Sammen har de sønnen Amadeus Sögaard (25).

Ekteskapet endte i en stygg skilsmisse i 2000, og det er ingen hemmelighet at forholdet dem imellom fortsatt er av det kalde slaget den dag i dag.

Nylig åpnet Häggkvist seg om ekteskapet, i et innlegg på Instagram, skriver svenske Hänt.

«17. januar 2000 avsluttet jeg vårt ni år lange tvilsomme ekteskap med mange nedturer, men med noen høydepunkter også», åpnet hun innlegget med til videoen.

Videoen 56-åringen delte er fra en turné som hun var på sommeren 1999. I innlegget beskrev hun ensomheten hun kjente på den gangen.

GÅR GALT: Carola Häggkvist har prøvd seg på en ståhjuling på en strand i Sverige, men det gikk ikke helt bra. Video: carolaofficiell Vis mer

«Jeg var fortsatt sterk et sted inni meg, for jeg visste innerst inne at jeg var på vei ut i lyset. At det ville bli bedre på sikt».

Videre kom hun med en oppfordring til alle kjærlighetssøkende personer.

«Tenk nøye gjennom hvem du gifter deg med, og hvem du får barn med! Bare en liten kjærlig påminnelse».

Forholdet mellom det tidligere ekteparet ble ikke noe bedre da Søgaard ga ut bok i 2020. Der skrev han blant annet om bruddet, og hevdet at det var han som gjorde det slutt.

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Den gangen svarte Häggkvist følgende:

«I drøye ti år prøvde jeg å komme ut av grepet hans, fra august 1987 til 17. januar 2000, da jeg gjorde det slutt i vår felles hage i Strömma. Det neste tiåret, med et barn sammen og et samlivsbrudd, var de verste og mest smertefulle åra jeg noensinne har opplevd i mitt liv».

Deres felles sønn, Amadeus, har tidligere kommentert det turbulente ekteskapet til foreldrene.

- For meg er det ufattelig at de i det hele tatt har levd sammen. Jeg tenker «hvem, har dere vært sammen?». De er så ulike på så mange måter, men samtidig har de mange likheter, jeg tror mange kjenner seg igjen i det, forklarte 25-åringen i programmet «Malou etter tio», ifølge Hänt.

LES OGSÅ: Ny bombe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer