- Mange har takket meg for at de nå har turt å komme ut av skapet

Sangeren Tooji har fått mange positive tilbakemeldinger etter han sto frem som homofil.

ANGRER IKKE: Sangeren Tooji angrer ikke på at han kom ut av skapet for to måneder siden.  Foto: Andreas Fadum
ANGRER IKKE: Sangeren Tooji angrer ikke på at han kom ut av skapet for to måneder siden. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er omkring to måneder siden artist og tidligere MGP-deltager Touraj Keshtkar (28), bedre kjent som Tooji, sto frem som homofil.

Det var i et intervju med nettstedet Gaysir.no at han åpnet seg rundt legningen sin.

- Jeg har alltid tenkt at min seksualitet er «nobody’s business but mine». Ingen heterofile trenger å dele hva de har av preferanser, så hvorfor må jeg? Derfor har jeg aldri svart på spørsmål fra pressen om det, fortalte han i juni.

I et intervju med Dagbladet forteller han at han aldri har sett seg tilbake etter han sto frem.

- Jeg hadde gjort det igjen uten å blunke. Det er så mange som har sendt meg meldinger og brev og som har takket meg for at de nå har turt å komme ut av skapet, til tross for at de kommer fra svært konservative familier. For meg hadde alt vært verdt det om jeg hadde fått bare ett sånt brev, sier han til avisen.

Fikk konsekvenser

Det har flere ganger blitt stilt spørsmål rundt sangerens seksuelle legning, men det var først i juni han valgte å svare på dem.

Det var i forbindelse med slippet av kunstprosjektet og sangen «Father» at han valgte å stå frem. 

Saken fortsetter under bildet

TALENTFULL: Tooji representerte Norge under Eurovision Song Contest 2012 i Baku i Aserbajdsjan i 2012 med låta «Stay». Foto: Andreas Fadum
TALENTFULL: Tooji representerte Norge under Eurovision Song Contest 2012 i Baku i Aserbajdsjan i 2012 med låta «Stay». Foto: Andreas Fadum Vis mer

I låtens musikkvideo simulerer Tooji at han har sex med en mannlig prest ved alteret til Frogner kirke - noe som gjorde at han mistet jobben sin som MGP jr-programleder. 

-  Jeg har definitivt møtt mye motstand i denne prosessen, det var jo veldig kjipt å bli sparket fra NRK på grunn av dette. Samme prosjektbeskrivelse som jeg ga til kirken, ga jeg også til NRK, sa han ifølge Kjendis.no. 

Selv om han synes det var trist å miste jobben, hadde artisten forventet kritikk for kunstprosjektet, for det var nemlig meningen å vise noe helt annerledes. 

- Det gjorde at folk gikk i tenkeboksen. Jeg fikk vist at det vi tenker på som et homovennlig liberalt Norge kanskje ikke var så homovennlig likevel, sier han til Dagbladet. 

LES OGSÅ: Orker ikke selvopptatte gutter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer